rosół - 7627 przepisów (strona:384/509)

Sałatka z zupek chińskich 181

Szybka i smaczna. Po imprezie nic nie zostało :) Składniki 2 zupki chińskie (rosół) 1/2 puszki czerwonej fasoli 3 jajka 2-3 kawałki marynowanej papryki 4 ogórki marynowane 3-4 łyżki majonezu … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich

czarrna od kuchni
GOLONKA GOTOWANA 139

się Wam bez bicia, że sama też lubię skubnąć kawałeczek, albo nawet i dwa. Szczególnie takiej dobrze odgotowanej.Mięsko soczyste, mięciutkie, wręcz rozpływa się w ustach. Gotujemy w aromatycznym rosole pomału,spokojnie, ok 3 godz. Potem możemy zapiec lub nie...Jak kto lubi.Ostatnia godzina gotowania może upłynąć wyrównywaniem wygotowującego się wywaru piwem. Co fajnie podkręci smak   Składniki: 2 małe

Z Majeczką w kuchni
Eskalopki z indyka w cieście 237

Zamiast tradycyjnej panierki ciasto naleśnikowe. Bardzo nam smakowało. Eskalopki podałam z domowymi frytkami z piekarnika oraz surówką z buraczków i warzyw z rosołu. Składniki: 8 niewielkich, cienkich kotletów z indyka przyprawa do drobiu olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru

Czerwień i błękit
Sałatka z zupek chińskich 162

imprezą sylwestrową bo na takiej jadłam ją po raz pierwszy, ale można ją robić przecież przez cały rok. Przepis z zeszytu mojej mamy. Składniki: 2 zupki chińskie AMINO "Rosół błyskawiczny" 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 ogórki 1 papryka czerwona sól pieprz majonez Sposób przygotowania: Kluski pokruszyć, dodać przyprawy z zupki. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę, dodać

Cukiernia Pychotki
Pasztet drobiowy z suszonymi śliwkami 153

gotujemy przez około 1h, do miękkości. Studzimy. 3. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy.  4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka

Szefowa kuchni
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 260

Czasem zrobiłoby się na obiad coś nowego, ale nie ma się pomysłu. Często na stole goszczą te same dania: schabowy, mielone, spaghetti, rosół itp.... Może zrobicie siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami Tradycyjne Jadło

Aga w kuchni
Roladki z szynki w galarecie 955

Takie roladki można zrobić przy okazji gotowania rosołu. Wystarczy odlać bulionu na galaretę a zwijanie szynki to już ekspresowo będzie. Roladki idealnie się sprawdzą na wielkanocnym stole a także na imprezkach jako dodatek do tzw zimnej płyty.  Składniki: 7 plasterków szynki konserwowej 0,5 serka śmietankowego typu almette 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka 3/4 szkl bulionu

Ala piecze i gotuje
Domowy makaron 140

zachwalać... jego smak znają chyba wszyscy :) Najbardziej smakuje mi taki grubo skrojony, nierówny. Wtedy wiem, że jem domowej roboty, najlepszy z najlepszych, makaron. Ja uwielbiam go z gorącym, domowym rosołem lub gotowany na mleku. Moja babcia często mnie rozpieszczała taką zupą a jej pyszny makaron nie miał sobie równych ;) Do zrobienia makaronu użyłam mąki pszennej luksusowej Młynomag typ 550 . Polecam

Smakołyki Asi
Selerotto, czyli risotto z selera (selerowy ryż) 201

porcja) 1 średni seler (ok. 500 g) – po obraniu ok 400 g 1 łyżka masła klarowanego mała szczypta soli 80 g bulionu warzywnego lub drobiowego (użyłam domowego rosołu) 30 g śmietanki kremówki 30% 5-15 g sera Gruyere garść posiekanej natki pietruszki   Przygotowanie: Seler obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 2,5 mm. Następnie pokroić w cienkie

Moja Delicja
Risotto z kurczakiem i papryką z nutką curry 139

decy dowanie nie nu dne. Zachęcam prze de wszystkim do zabawy w kuchni ulubionymi smakami.  Bar dzo fajną opcją jest wykorzystanie do dania np kurczaka z rosołu. Spróbujcie koniecznie :) Skła dniki: 20ag ryżu 2 duże ugotowane u dka czerwona papryka żółta papryka 2 ząbki czosnku czerwona cebula pęczek natki pietruszki łyżeczka curry świeżo zmielony pieprz około 2 szklanki bulionu

ChilliJemy
Chińska zupa Funghi ze strzępielem 183

większości znanych mi grzybów – bardzo przyjemną i zaskakującą . To niekwestionowanie bardzo egzotyczny i ciekawy dodatek i urozmaicenie codziennego menu . Sama zupa jest bardzo smaczna i przypomina lekko pikantny rosół , w zasadzie po części nim jest , ale dzięki przyprawom ma swój niepowtarzalny smak . Codziennie pewnie by się przejadła , ale od czasu do czasu , fajnie zjeść coś odmiennego i smakowitego " class

Ogrodnik w podróży
Flaczki po zamojsku 112

Flaki myjemy, zalewamy zimną wodą i moczymy przez godzinę. Osączamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i obgotowujemy 2 razy po 10 minut, przecedzamy. Do dużego garnka wkładamy flaki, zalewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu ok. 1,5 godziny, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Masło rozpuścić na patelni, wsypać mąkę, zrobić zasmażke. Zasmażkę

magiczna kuchnia Kasi
Arabska zupa z soczewicy z kurczakiem i szpinakiem 105

ząbki czosnku 2-3 marchewki 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 150 gram piersi kurczaka 200 gram świeżego szpinaku 1/2 litra bulionu lub rosołu sok z 1/2 limonki 4-5 łyżek passaty pomidorowej natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz, szczypta kuminu, mielonej ostrej papryki, wędzonej papryki, pieprzu cayenne liść laurowy W garnku z grubym dnem rozgrzewam

Mango Papaja
Gołąbkowy garnek. 173

mniejsze) 3 świeże marchewki (około 25 dag) puszka pomidorów w zalewie 400 g koncentrat pomidorowy 200 ml 2 cebule białe 2 ząbki czosnku 1,5 litra wody (jeżeli masz rosół to jak najbardziej możesz go dać zamiast wody) 100 g ryżu parabolicznego - 1 woreczek liść laurowy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku czubata łyżka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zupa cebulowa 171

rosołową i zielem angielskim i liściem laurowym(Jeśli nie mamy na czym ugotować bulionu po porstu do 1 lita wody dorzucamy kostkę rosołową). Ja mam dość zbierania szumowin z rosołu więc jestem za tym żeby całość przelać przez sito do miski a kości z mięsem przepłukać pod wodą. Cebulę kroimy w półksiężyce dość cienkie. W średniej wielkości garnku roztapiamy maslo

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania