Skladniki 1 ugotowana pierś z kurczaka,lub mięso z rosołu 2 szt solonych lub konserwowych ogórków 2-3 szt gotowanych ziemniaków majonez - do smaku zieleni - do smaku Wykonanie Mięso z kurczaka drobno posiekać, dodać ogórki i ziemniaki (wszystkie starte na drobnej tarce) , dodać posiekane zioła i majonez, wymieszać .Partiami tworzyc kotleciki z utworzonej masy. Podawać na ciepło.:)u mnie
w mojej kuchnidość liczne (chociaż niektóre uczestniczki dotarły ze sporym opóźnieniem): Marta, Dorota, Gosia, Joanna, Ania, Olga, Justyna, Marlena, Patrycja, Karina, Julianna i ja. Restauracja przygotowała dla nas porcje świątecznego rosołu po Czytaj dalej... Artykuł Wigilia Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakutego zupki są bardzo smaczne i zdrowe – a ta w dodatku bardzo sycąca! ;) Składniki: 500ml przecieru pomidorowego bez cukru 1 łyżka oleju kokosowego 3 szklanki bulionu lub rosołu Pół słoika przecieru z dyni (około 200g) 2 małe cebule 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego Feta Ziarna słonecznika Czerwona słodka i ostra papryka, curry, sól i pieprz
Jak gotować i nie zwariowaćBardzo szybkie i proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieszaleństwach Sylwestrowej nocy i alkoholowych miksach, zjedźcie łyżkę miodu i wypijcie podwojoną do ilości alkoholu wodę :) Jak to nie pomoże drugiego dnia to tylko woda z ogórków kiszonych lub rosół są jedynym ratunkiem ;) No i jest jeszcze jedna sieć fastfoodowa na literę M. W ich jedzeniu jest składnik który działa anty..... ( zatruciom
Jemy PijemyNajlepiej ugotować je wieczorem aby mięso mogło poleżakować w bulionie przez noc. W osobnym garnku ugotować wątróbkę (nie solić wody), wystudzić. Dzień drugi: Bułkę namoczyć w rosole powstałym z gotowania mięsa. Obrać mięso ze skóry i kości. W maszynce przemielić mięso, boczek, wątróbkę, cebulę i bułkę namoczoną w bulionie. Najlepiej zrobić to dwukrotnie. Doprawić masę solą, pieprzem
Kubki smakuugotowania bulionu. To jak oddzielimy mięso od kości nie ma zupełnego znaczenia. Mięso i tak kroimy na cząstki, a kości z kawałkami mięsa i tak zużyjemy np do rosołu. Paprykę kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Pokrojone mięso mieszamy z papryką, pietruszką, żelatyną, przyprawami i dokładnie mieszamy. Mięso musi być dobrze przyprawione. Z kartonu po soku lub mleku
na moim stole...firmy Bonduelle oraz aromatyczny lubczyk który dostałam od firmy Becla. Galaretkę podałam na przepięknej porcelanie Bogucice Zapraszam :) Składniki : 1 kurczak 3 marchewki pęczek włoszczyzny do rosołu kawałek pora i selera domowa vegeta i pieprz do do smaku 3 ząbki czosnku 1 puszka groszku z kukurydzą od Bonduelle 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku
Sama słodycz i szczypta chiligarnka i dodaje ziele angielskie, listek laurowy,sól,pieprz i podsmażam. Ścieram na tarce obraną pietruszkę i obrany seler,dodaje do marchewki nadal podsmażam.Dolewam 300 ml wywaru z rosołu. W trakcie duszenia smakuje czy farsz już ma smak taki jaki chciałam.Na końcu dodaje koncentrat pomidorowy porcjami, czasami 200 g jest za dużo. Mirune myję osuszam ręcznikiem papierowym, skrapiam
Różowa kuchniaugotowaniu wyciągam z wywaru i studzę. Wątróbkę wkładam do gorącego wywaru z mięs i parzę około 15 minut. Mięsa i wątróbkę odstawiam do wystudzenia. W przecedzonym rosole, moczę bułki. Mięso z królika obieram z kości i kroje na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę w maszynce do mięsa ( najdrobniejsze sitko) . Do masy mięsnej dodaję przyprawy
Takie tam pichcenieDużo pracy przed świętami? zachęcam zatem do ugotowania szybkiej i smakowitej zupy pomidorowej. Wystarczy wcześniej ugotować rosół z gęsi a potem to już szybciutko. Podałam zupę z marchewką, polecam. Pomidorowa na gęsi z ryżem i marchewką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezielona pietruszka Wykonanie Umyte i czyszczone udka przekładam do garnka, zalewam zimną wodą, dodaję obrane warzywa wraz z cebulą i czosnkiem, sól i pieprz. Gotuję na wolnym ogniu jak rosół do miękkości mięsa i warzyw. Kiedy udka i warzywa są miękkie, wyjmuje je z wywaru, studzę. Marchew kroję w plastry, mięso z kurczaka obieram ze skóry i kości i dzielę
Kuchnia z widokiem na ogródolejem (aluminiowej nie smarowałam) i napełnić mięsem - do 2/3 ich wysokości. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Jeśli masa jest zbyt "sucha" - należy dodać odrobinę rosołu, w którym gotowało się mięso. U mnie akurat nie było takiej potrzeby
Di gotuje200g roztopionej margaryny (u mnie Palma) 1 łyżka cukru 1 łyżka soli Farsz: ok 1,5 kg (po obraniu) ugotowanego mięsa z kurczaka, ja użyłam mięsa, które obierałam z rosołu :) 400g pieczarek 2 cebule 100g margaryny 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 2 małe jajka kminek (ziarenka) Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy 3/4 szklanki mleka
Kuchnia w czekoladzieKapuśniak na wędzonce Ostatnio mam "klimat" na zupy. Rosół, pomidorową i kapuśniak mogłabym jeść w kółko. Chociaż może to mało świąteczne... tak zdecydowanie powinnam dziś publikować przepis na wigilijny barszcz :) Ale barszcz będę robić pewnie dopiero w środę... Wychodzi na to, że dopadła mnie jakaś totalna, świąteczna dezorganizacja. Najwyższa pora złapać kartkę i długopis, spisać jakiś konkretny plan
Kraina Tysiąca Smaków