rosół - 7627 przepisów (strona:37/509)

Szybki chleb bez wyrabiania 212

Składniki (1 bochenek chleba w keksówce 30 cm): 500 g mąki pszennej lub orkiszowej, zależy jaką wolisz i masz w domu 500 ml lekko ciepłej wody

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Focaccia 181

Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Langosze z gulaszem wołowym 199

Dziś zabieram Cię w kulinarną podróż do Węgier na langosze z gulaszem wołowym. Składniki na langosze: 2 ugotowane ziemniaki 30g drożdży 1 łyżeczka cukru 400ml ciepłego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schab po azjatycku 189

Składniki ( 2 porcje): 250 g schabu 1/2 szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu sambal oelelek 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Chleb pszenny z gara 147

Składniki:   650 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży lub 25 g świeżych 0,5 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju rzepakowego lub

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ciasto marchewkowe 148

Składniki: • 1,5 szklanki startej marchewki (ok. 3–4 marchewki( • 1,5 szklanki mąki (może być orkiszowa) • 4 jajka • ¾ szklanki oleju (u mnie kujawski) • kilka łyżek

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Koktajle 143

Cześć, chcę Wam przedstawić ciekawy projekt związany z koktajlami. Zajrzyjcie koniecznie! https://instagram.com/my_life_in_coctails?igshid=14h2em9dbx9t5

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
GRZYBY W GALARECIE 97

Grzybowe, aromatyczne nadzienie, zatopione w przejrzystej galaretce Składniki (na małą foremkę keksówkę): 500ml rosołu grzybowego ( KLIKnij po przepis) 250ml grzybowego nadzienia do pierogów ( KLIKnij po przepis) 4 łyżki żelatyny rosół podgrzej (nie gotuj) i rozpuść w nim żelatynę. Wystudź 250ml rosołu wymieszaj z grzybowym nadzieniem do foremki wlej połowę pozostałego rosołu (125ml) i wstaw do lodówki do stężenia gdy galaretka(...)stężeje nałóż na nią rosół z grzybami – wstaw do lodówki do zastygnięcia gdy masa zastygnie wlej do foremki pozostały rosół i ponownie wstaw do lodówki do stężenia przed podaniem wstaw foremkę na chwilę do ciepłej wody (ostrożnie, żeby woda nie nalała się do środka) – galaretka przy ściankach foremki się rozpuści i bez problemu przełożysz ją na talerz Smacznego

SandraFrej.com
Pizza z patelni (bez drożdży) 146

Składniki: Ciasto ( na 3 szt na patelni 20 cm ) 300 gr maki pszennej 200 ml wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka soli

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron z krewetkami 114

To pyszne i sycące danie dla fanów owoców morza przygotujesz tak szybko jak szybko ugotuje się Twój ulubiony makaron. Składniki: krewetki tygrysie, ile? ile masz ochotę

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-musztardowym 100

cebula 1 jajko 1 mniejsza bułka mleko do namoczenia bułki 4 łyżki bułki tartej pół pęczka świeżej natki pietruszki sól, pieprz mąka pszenna do obtoczenia pulpetów 1000- 1200 ml rosołu lub bulionu warzywnego 1 łyżka masła 250 ml śmietany 30% 3-4 łyżki musztardy w zależności od upodobania 1 łyżka mąki trochę świeżego lub suszonego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)miski, do ryby dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę w mleku, zmieloną lub posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz pieprz następnie wyrabiamy pulpety, zagotowujemy rosół/bulion wyrobione pulpety obtaczamy w mące i przekładamy do gorącego rosołu, ( możemy rozdzielić sobie pulpety i ugotować na dwie partie tak aby się nie rozwaliły podczas gotowania,) pulpety gotujemy

Blog kulinarny S9.PL
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 138

mięsa i warzyw z rosołu możemy wyczarować rewelacyjny pyszny pasztet. Dobrze przyprawiony i podany z ogóreczkiem to istne niebo w gębie. Super pomysł na wykorzystanie resztek po rosołowych. Czyli nic się nie zmarnuje i mamy pyszny dodatek do kanapek. ok 400-500 gramów mięsa z rosołu 250 gramów warzyw z rosołu(marchewka,pietruszka,seler) 1 średnia cebula 2 jajka(...)łyżka majeranku duża szczypta imbiru Mały ząbek czosnku 1 łyżka smalcu lub masła Na patelni roztopić łyżkę smalcu i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce do mielenia mięsa(można dwa razy) wraz z podsmażoną cebulą  lub zblendować za pomocą blendera.( jeżeli masa jest bardzo sucha to dodajemy kilka łyżek rosołu) Białka oddzielić

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania