rosół - 7627 przepisów (strona:45/509)

Ananasowo – pomarańczowy kurczak 178

Lubisz połączenia owoców z mięsem? Jeśli tak, ten przepis powinien Ci się spodobać ( przepis autorski) Składniki ( 2 porcje): 1 pojedyncza pierś z kurczaka sól, pieprz, czosnek

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jak przechowywać mięso – część I 293

kaczkę, jednak od czasu do czasu warto tyle wydać i po prostu dobrze wykorzystać kupione mięso. Na klatkowej kurze nie zrobisz prawdziwego, smacznego, a już na pewno zdrowego rosołu. 4. Dobrze zapakuj kurczaka w sklepie Po zakupie kurczaka, szczelnie go zapakuj – nawet jeśli jest w opakowaniu włóż go w jeszcze jeden woreczek foliowy, najlepiej podwójny, żeby odseparować(...)kura zachowuje się w piekarniku i czy czy aby się nie przypala. Nadziewanego kurczaka pieczemy pół godziny dłużej zwykłego kurczaka. 10. Nie trzymaj pieczonego mięsa w temperaturze pokojowej Rosół z kury jest jednym z koronnych dań na polskim, zwłaszcza niedzielnym stole. Pamiętaj jednak, że mięso z kurczaka i podroby nie mogą stać w temperaturze pokojowej dłużej niż dwie godziny

Niedzielny kucharz
Stek wołowy z sosem z zielonym pieprzem 134

Jestem przekonana, że tak przygotowany stek będzie smakował każdemu fanowi czerwonego mięsa. Składniki ( 2 porcje ): 2 grube kotlety z ligawy wołowej przyprawa do steków olej do

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
KROKIETY Z MIĘSEM Z ROSOŁU 124

zrobić jak zostanie mięso z rosołu? Oczywiście farsz na krokiety ;) To idealne danie, tak naprawdę krokiety można przygotować na wiele sposobów, ale ja najbardziej lubię  krokiety z jajkiem  i te z pozostałym mięsem z rosołu.  Na blogu znajdziecie również przepis na  sałatkę z gotowanym kurczakiem . Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki mąki(...)wszystko dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylewać porcje ciasta, rozsmarować na całą szerokość patelni i smażyć z obu stron do rumiany kolor. Składniki na farsz: * mięso z rosołu * 1 marchewka z rosołu * 1 cebula * trochę rosołu * pieprz * odrobina papryki słodkiej * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oliwie. Mięso obrać

Zrób to smacznie
Kurczak po azjatycku z papryką 381

Wok to niezwykle uniwersalne naczynie, którego lubię używać w kuchni. Dziś zapraszam na danie w nim przygotowane- kurczak po azjatycku z papryką ( przepis autorski) Składniki ( na

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Szybki deser ze świeżego ananasa 150

Male co nieco Szybko i smacznie Składniki: 1/2 świeżego ananasa 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka naturalnego kakao odrobina płatków migdałów Przygotowanie: ananasa obierz z wierzchniej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczone kotlety mielone w sosie grzybowym 176

Składniki: na kotlety: 500 g mięsa mielonego wołowo- wieprzowego 1 cukinia 1 cebula 1 czerstwa bułka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku na

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ziemniaczki pieczone w maśle czosnkowym 111

Świetny dodatek do obiadu. Polecam! Dzięki tej metodzie przygotowania, ziemniaczki nie są twarde po pieczeniu i mają cudowną otoczkę z czosnku. Składniki: potrzebna ilość ziemniaków masło

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Nocna owsianka z chia na śniadanie 125

Składniki: ćwierć szklanki płatków owsianych, ja użyłam górskich błyskawicznych półtorej szklanki jogurtu naturalnego, nie może być zbyt gęsty, bo owsianka będzie zbyt zbita 4 łyżki nasion

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Orientalna sałatka z kiełkami soi, czarnym sezamem i prażonymi orzeszkami ziemnymi 205

W kuchni ograniczeniem jest tak naprawdę tylko Twoja wyobraźnia. Dziś zapraszam na sałatkę w stylu orientalnym, z czarnym sezamem i orzeszkami ziemnymi (przepis autorski)   Składniki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pyzy drożdżowe vel kluski poznańskie 152

Przepis zaczerpnięty z internetu. Pampuchy, kluchy na gaciach, pyzy poznańskie- tak nazywa się te pyszne pyzy drożdżowe, które są super dodatkiem do obiadów. W niektórych częściach

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Krokiety z mięsem 154

Krokiety to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Kiedyś robiłam takie, ale z dodatkiem pieczarek ( KLIK ). Teraz wersja bardziej klasyczna, ale równie smaczna. Składniki: Farsz: mięso z rosołu (u mnie skrzydło z indyka i kawałek wołowiny) 1 cebula marchewka z rosołu 1 surowe jajko sól, pieprz 1/3 szklanki rosołu Naleśniki: 2 jajka 1 czubata szklanka mąki 1 szklanka wody(...)szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki oleju Panierka: 1 jajko odrobina mleka bułka tarta masło klarowane do smażenia Sposób przygotowania: 1. Zrobić farsz: Mięso, marchewkę z rosołu i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć na patelnię z odrobiną masła klarowanego, dodać rosół, chwilkę dusić. Po wystudzeniu dodać surowe jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku. 2. Z ciasta usmażyć

Kuchnia domowa Ani
Pierogi ruskie 136

Uwielbiam te pierogi! Gdyby jeszcze szybciej je się robiło, to bym mogła je jeść codziennie. Składniki ( na około 70 sztuk) podwójna porcja ciasta na pierogi, na

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kopytka 114

Składniki ( 4-8 porcji): 1 kg ziemniaków (400 g po ugotowaniu) 200 g mąki 2 jajka sól Przygotowanie : Ziemniaki umyć, obrać, większe przekroić, zalać wodą, posolić

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Biała kiełbasa smażona z cebulą i sokiem pomarańczowym 117

Na jednej z grup o gotowaniu na fb odbyła się rozmowa na temat przyrządzania białej kiełbasy. Efektem tejże rozmowy jest ten przepis ( autorski ) – biała kiełbasa

Oka w rosole czyli KaFka gotuje