rosół - 7519 przepisów (strona:38/502)

Jak ugotować najlepszą zupę ogórkową. Zupa ogórkowa z klopsikami. 106

pełen garnek gorącej zupy ogórkowej z klopsikami! Taka zupa ogórkowa z ziemniakami i klopsikami rozgrzewa bardziej niż kubek gorącej herbaty z cytryną. Bogata w świeże warzywa, przygotowana na domowym rosole, bez dodatków tzw. warzywka, czy ziarenek smaku, dobrze wpływa na nasze zdrowie. Często gotuję zupy z klopsikami, są wtedy bardziej sycące, taki polski eintopf, czyli danie jednogarnkowe. Często przygotowuję sycące(...)zupy z klopsikami lub z mięsem mielonym: – Żurek z klopsikami z białej kiełbasy – Zupa gulaszowa z wołowymi klopsikami – zupa brokułowa z klopsikami – Rosół z klopsikami po studencku – Zupa pomidorowa z mięsem mielonym – zupa meksykańska _ – Zupa pomidorowa z soczewicą i mięsem mielonym Jeśli szukacie przepisów na pyszne zupy to przygotowałam zestawienie: 40 przepisów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Prosty przepis na paszteciki 107

Prosty przepis na paszteciki  - paszteciki drożdżowe z mięsem Prosty przepis na paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu,  najlepszą przekąskę na zimno i na ciepło. Paszteciki pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Paszteciki są bardzo łatwe do zrobienia, musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza(...)drożdży 1 jajko pół szklanki mleka 50 g masła 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Nadzienie do pasztecików 300 g upieczonego mięsa wieprzowego lub wołowego albo mięso z rosołu 1-2 łyżki bulionu mięsnego pół szklanki wody czerstwa bułka (np. kajzerka) cebula 2 łyżki tłuszczu pieprz, papryka, curry i sól do smaku Dodatkowo 1/2 jajka tłuszcz do formy mąka

Cztery Fajery
Poniedziałek: Dynia zapiekana z mięsem i warzywami z rosołu 65

Doskonały sposób na spożytkowanie mięsa i warzyw z rosołu. Przesmażone na mocnym ogniu, podduszone w sosie zyskują zupełnie nowy smak. Czas: 60 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4   Składniki: Dynia makaronowa Mięso z rosołu 2 szalotki 2 marchewki z rosołu 2 pietruszki z rosołu Słoiczek przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów z zalewą 1 mozzarella Kilka kawałków sera pleśniowego(...)strony przecięcia 2 łyżkami oleju. Wyłóż blaszkę do pieczenia papierem, połóż na nim dynię przecięciem do dołu. Wstaw do piekarnika, piecz 40 minut. Krok 2 W międzyczasie. Mięso z rosołu porwij na małe kawałki lub pokrój. Marchewki i pietruszki pokrój w pół talarki, a cebulę w kostkę. Mocno rozgrzej na patelni dwie łyżki oleju, wysyp na niego szalotki, dosłownie przesmaż

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem z rosołu 116

Makaron z kurczakiem z rosołu to bardzo proste i tanie danie w duchu zero waste. Jestem wielką przeciwniczką marnowania żywności! Jestem zdania, że nawet z małych kawałków na które w danej chwili nie mamy ochoty albo pomysłu, można przygotować nowe danie jutro. To oszczędność pieniędzy a co za tym idzie naszej pracy to również ekologiczna postawa pozwalająca zmniejszyć odcisk węglowy(...)Makaron z kurczakiem z rosołu idealnie sprawdzi się na obiad czy kolację, ale również do lunchoboxa. PRZEPIS NA MAKARON Z KURCZAKIEM Składniki na makaron z kurczakiem: 2-3 porcje kurczaka z rosołu – u mnie pierś i całe, duże udo 1 cebula 1 ząbek czosnku pół szklanki groszku konserwowanego pół papryki – u mnie zielona 3 serki topione (trójkąty) 100g sera

Dorota Smakuje
pręga wołowa z rosołu w sosie chrzanowym... 131

Składniki: pręga wołowa 4 sztuki, rosół 3 szklanki, chrzan tarty w słoiku 2 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, śmietana 18% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 2 szklanki, koperek 1/2 pęczka Pręgę wołową ugotować w rosole z warzywami (u mnie z połową kury rosołowej), przyprawami. Pręgę ugotowaną wyjąć do mniejszego garnka, wlać z 3 szklanki rosołu(...)zostawić w chłodnym miejscu na następny dzień. Pręgę wyjąć z garnka, do rosołu dodać 2 łyżki chrzanu ze słoika, gotować na mniejszym ogniu z 5 minut, dodać do smaku pieprz mielony, kucharka, śmietanę wymieszać z mąką pszenną, wodą i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia i zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek i wymieszać, włożyć do sosu pręgę - pręga wołowa

W Mojej Kuchni Lubię
Pyzy z mięsem z rosołu 146

Cześć! Podsuwam pomysł, gdzie przemycić mięso co zostało nam z rosołu. Te pyzy są bardzo smaczne a okraszone słoninką z cebulką to już rozkosz dla podniebienia! Uwielbiałam je od dziecka i nic się nie zmieniło. Teraz w sumie uwielbia je moje dziecko <3  Składniki: Na ciasto : * 1 kg ziemniaków ugotowanych * 1 jajko * mąka ziemniaczana * szczypta soli Na farsz(...)mięsa z rosołu * marchew i pietruszka z rosołu * 1 cebula * 3 łyżki masła * sol, pieprz czarny i ziołowy Na okrasę: * słoninka * cebula Dodatkowo: * szczypiorek bądź koperek Ziemniaki po ugotowaniu zgniotłam tłuczkiem do ziemniaków. Ostudzone już przecisnęłam przez praskę.  W misce uklepałam dłonią ziemniaki i nożem podzieliłam na 4 części. Jedną część wyciągnęłam, ale nie wyrzucałam. W miejsce skąd wyciągnęłam

Pieprzyć z Fantazją
Tortilla z sosem meksykańskim 110

Składniki (1 porcja): 1 pszenny placek tortilli 4 pieczarki 1/4 cebuli sól, pieprz olej do smażenia 2 plastry salami 2 plastry żółtego sera garść sałaty 2

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Gulasz wołowy z leśnymi grzybami 91

Składniki ( 2 porcje): 2 garście suszonych leśnych grzybów 500 g wołowiny na gulasz 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 1 kostka rosołowa koperek 1

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Zupa potrawkowa 95

Zazwyczaj po niedzielnym rosole, poniedziałkowo następują dwa dania. Zupa pomidorowa lub potrawka z kurczaka. Tym razem z tego drugiego dania, postanowiliśmy zrobić zupę. A co! Składniki: 500 g mięsa drobiowego z rosołu 2 marchewki 1 łyżeczka masła 1 mała puszka groszku 1,5 litra rosołu drobiowego 3 łyżki ryżu 3 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane mięso(...)kurczaka ( u nas również żołądki drobiowe ) kroimy na kawałki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle, zalewamy rosołem, gotujemy przez 15 min. Do rosołu wrzucamy mięso, groszek wraz z zalewą, ryż, gotujemy do jego miękkości. Zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną gorącego rosołu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zupy wielkanocne – przepisy 133

warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Zupa koperkowa z jajkiem i kaszą kuskus Zupa koperkowo – szpinakowa Zupa szczawiowa Zupa krem szczawiowo – brokułowa Zupa krem ze świeżego szpinaku Rosół domowy – przepis Prosty przepis na rosół Rosół wołowy Rosół z kury Rosół z wołowiny Rosół z przepiórek z pierożkami Zupa grysikowa Zupa cebulowa z grzanką Chłodnik z botwiny na zakwasie Zupa

Dorota Smakuje
PASZTET DROBIOWY, BEZGLUTENOWY, DIETETYCZNY- NAJLEPSZY 171

dodatkiem chrzanu lub chrzanu z żurawiną albo jako dodatek do kanapek. Dzisiejszy pasztet dodatkowo jest w wersji fit, z małą ilością tłuszczu, z przewagą mięs drobiowych, warzywami i rosołem, oczywiście bezglutenowy, jak większość naszych pasztetów. Jest trochę bardziej suchy (ma dużo mniej tłuszczu niż poprzednie), ale jest pyszny. W takim domowym pasztecie nie ma niewiadomych, sami dodajemy do niego tylko(...)każdym razem tworzymy swój własny, niepowtarzalny smak. Ja przygotowuję swoje pasztety na bazie mięs, które zostają z wcześniejszych obiadów, po prostu pakuję do pojemników czyste kawałki różnych mięs (z rosołu, z pieczeni, itp.), opisuję i mrożę. Gdy nachodzi mnie ochota (ostatnio dość często), wyjmuję paczki z zamrażarki, dokupuję wątróbkę, pieczarki i do dzieła. Czym więcej gatunków mięs, tym smaczniejszy pasztet

Smaczne Zdrowe
Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu 152

Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu to bardzo prosty przepis, idealny dla osób zabieganych i tych gotujących na dwa dni. Doskonały także dla tych, którym nie smakuje gotowane mięso z rosołu czy tych, którzy nie lubią marnować resztek. U mnie zazwyczaj mięso z rosołu jest zjadane, bo każdy je lubi. Kotleciki natomiast są pomysłem dla tych, którzy nie wiedzą(...)kurczaka, jednak można je przygotować także z wołowiny czy mięsa indyka. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kotleciki ryżowe z soczewicą Przepis na kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 40 minut Składniki 300 g gotowanego mięsa z rosołu 100 g ugotowanego ryżu 2 jajka szklanka bułki tartej średnia cebula ząbek czosnku

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania