pręga wołowa z rosołu w sosie chrzanowym...

pręga wołowa z rosołu w sosie chrzanowym...

pręga wołowa z rosołu w sosie chrzanowym...

Składniki: pręga wołowa 4 sztuki, rosół 3 szklanki, chrzan tarty w słoiku 2 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, śmietana 18% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 2 szklanki, koperek 1/2 pęczka Pręgę wołową ugotować w rosole z warzywami (u mnie z połową kury rosołowej), przyprawami. Pręgę ugotowaną wyjąć do mniejszego garnka, wlać z 3 szklanki rosołu i zostawić w chłodnym miejscu na następny dzień. Pręgę wyjąć z garnka, do rosołu dodać 2 łyżki chrzanu ze słoika, gotować na mniejszym ogniu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.