Schab jest drugim pod drobiu mięsem, które lubię przyrządzać. Składniki ( 3 porcje): schab 500 g pół opakowania mrożonej włoszczyzny liść laurowy i ziele angielskie 3 łyżki
Oka w rosole czyli KaFka gotujeobiad. Nasze ulubione czyli domowników to z farszem ruskim, ale farszem mięsnym też nikt nie pogardzi. Tym razem przygotowałam farsz mięsny z drobiu. Chude mięso ugotowane w aromatycznym rosole. Farsz wcale nie jest suchy, a to się zdarza przy pierogach z mięsem. Można zapobiec to dzięki marchewce z rosołu, namoczonej w mleku bułce lub wlać chochelkę rosołu. Rosół(...)warzywa, grzyby, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso będzie ugotowane dzielimy na mniejsze części i umieszczamy w malakserze. Dodajemy marchew z rosołu ( 1-2 szt. ). Wlewamy 2-3 chochelki rosołu. Miksujemy. Drugą metodą jest dwukrotne zmielenia mięsa w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do farszu
Kuchnia PaulettesAromatyczny ryż gotowany na rosole, miękkie i delikatne mięso (najlepiej z 'odzysku'- z rosołu/zupy), słodka, gotowana mini marchewka, zielony groszek plus sos na bazie masła i rosołu... Oto maminy przepis na prosty oraz pyszny obiad z dzieciństwa, czyli lekkostrawna i pożywna potrawka 😋 Pamiętacie? Jedliście? 3-4 porcje: * rosół/bulion warzywny- 600 ml * gotowane mięso z kurczaka(...)groszek- około 140 g * ryż- 120 g * masło- 100 g * mąka pszenna- 2 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżka * sól, pieprz, natka pietruszki- do smaku Odlać 200 ml rosołu, a w pozostałej części ugotować ryż. 4 minuty przed końcem gotowania się ryżu dodać mini marchewkę, a 1 minutę przed końcem wrzucić groszek. Mięso drobno pokroić i przełożyć do ryżu
Kraina Miodem PłynącaMoja radosna twórczość na dziś to kotleciki z polędwiczki wieprzowej w marynacie musztardowej, smażone w płatkach owsianych ( przepis autorski) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa olej do smażenia
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki ( 4 porcje): 1 łyżka oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka chilli w proszku 1 łyżeczka suszonego oregano 500 g mielonej wołowiny 2/3 puszki
Oka w rosole czyli KaFka gotujeLubię połączenia mięs i owoców i dziś przedstawiam Ci mój autorski przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową w szynce parmeńskiej z musem z mandarynek. Składniki (2-3
Oka w rosole czyli KaFka gotujeOd czasu do czasu lubię sobie pozawijać sushi Najlepszą metodą by się nauczyć to robić dla mnie jest oglądanie filmików na yt – polecam ten : A
Oka w rosole czyli KaFka gotujeNie przepadam za mielonymi z kurczaka, ale ostatnio nabyłam indyka i pomyślałam, żeby trochę pokombinować z tym mięsem i wyszły mi pyszne kotlety mielone z indyka
Oka w rosole czyli KaFka gotujeJeśli znudziły Ci się jajka na śniadanie w tradycyjnym wydaniu, wypróbuj ten przepis, na pewno Ci posmakuje! Składniki: 1 jajo 1 bułka ulubiona wędlina ulubione warzywo
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWołowina to mięso, które sobie cenię, wymaga ono sporo cierpliwości i czasu, aby odpowiednio je przyrządzić. Dziś zapraszam Cię na gulasz z wołowiny. Składniki: 500 g
Oka w rosole czyli KaFka gotujePrzepis zaczerpnięty z mojewypieki.com. Ciasteczka te są bardzo szybkie w przygotowaniu, a do tego tak niesamowicie smaczne, że znikają bardzo szybko. Składniki ( 20 ciasteczek): 120 g
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKotleta schabowego można przyrządzić na wiele sposobów. Dziś zapraszam na takiego w panierce z płatków owsianych. Składniki ( na 2 porcje): 2 rozbite kotlety 2 łyżki mąki
Oka w rosole czyli KaFka gotujeLubisz połączenia owoców z mięsem? Jeśli tak, ten przepis powinien Ci się spodobać ( przepis autorski) Składniki ( 2 porcje): 1 pojedyncza pierś z kurczaka sól, pieprz, czosnek
Oka w rosole czyli KaFka gotujekaczkę, jednak od czasu do czasu warto tyle wydać i po prostu dobrze wykorzystać kupione mięso. Na klatkowej kurze nie zrobisz prawdziwego, smacznego, a już na pewno zdrowego rosołu. 4. Dobrze zapakuj kurczaka w sklepie Po zakupie kurczaka, szczelnie go zapakuj – nawet jeśli jest w opakowaniu włóż go w jeszcze jeden woreczek foliowy, najlepiej podwójny, żeby odseparować(...)kura zachowuje się w piekarniku i czy czy aby się nie przypala. Nadziewanego kurczaka pieczemy pół godziny dłużej zwykłego kurczaka. 10. Nie trzymaj pieczonego mięsa w temperaturze pokojowej Rosół z kury jest jednym z koronnych dań na polskim, zwłaszcza niedzielnym stole. Pamiętaj jednak, że mięso z kurczaka i podroby nie mogą stać w temperaturze pokojowej dłużej niż dwie godziny
Niedzielny kucharz