Lubię połączenia mięs i owoców i dziś przedstawiam Ci mój autorski przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową w szynce parmeńskiej z musem z mandarynek. Składniki (2-3 porcje): 1 polędwiczka wieprzowa ok 500 g 8 plastrów szynki parmeńskiej sól, pieprz, suszony czosnek, ostra papryka w proszku olej do smażenia 1 mandarynka 1 łyżeczka ostrej musztardy Przygotowanie: mięso umyj i usuń błony, zrób na nim nacięcia jak na kiełbasce, którą pieczesz w ognisku, z dwóch stron, natrzyj mięso przyprawami i odstaw ma 2-3 g... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.