Przepis na : kolacja
Składniki ( 2 porcje): 250 g filetu z piersi kurczaka 120 g grzybów mun- ja miałam suszone, które namoczyłam w wodzie przez noc 1 łyżka oleju do smażenia 1 cebula 5 ząbków czosnku 1/2 szklanki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka sambal oelek 1 łyżka sezamu, ja użyłam czarnego szczypiorek ryż Przygotowanie: mięso umyj, pokrój w kostkę, przełóż do miski zalej je sosem sojowy i dodaj sambal oelek oraz cukier, wymieszaj, odstaw cebulę pokrój w kostkę , czosnek posiekaj w garnku rozgrzej ...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.