Przepis na : śniadanie
Składniki: ćwierć szklanki płatków owsianych, ja użyłam górskich błyskawicznych półtorej szklanki jogurtu naturalnego, nie może być zbyt gęsty, bo owsianka będzie zbyt zbita 4 łyżki nasion chia 1 łyżeczka miodu – można pominąć ulubione dodatki: świeże owoce, bakalie, orzechy Przygotowanie: połącz w misce wszystkie składniki, prócz dodatków wstaw miskę na noc do lodówki rano wyjmij owsiankę z lodówki i przełóż do miseczek, posyp swoimi ulubionymi dodatkami Moje inne pomysły na śniadanie znajdziesz TUT... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.