roladki - 9750 przepisów (strona:264/650)

Drobiowe roladki na zimno z serem korycińskim i suszonymi pomidorami 177

Pyszne, drobiowe roladki, które robi się błyskawicznie.... a smak powala :) Można podać je na zimno na desce lub pokroić cieniutko do kanapek, a także można zjeść na ciepło jako mięsko do obiadu :) Roladki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole :) Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, ok. 50 g  SEROWAR PODLASKI - Ser Koryciński Swojski Krystyny Łukaszuk, ok. 4-5 suszonych pomidorów

Aga w kuchni
Makowiec zwijany 1172

Ciasto drożdżowe podzielić na 3 części, rozwałkować na prostokątne placki o grubości około 3 mm, nałożyć masę makową, zostawiając około 2 cm od samego brzegu   Zwinąć (jak roladę), a końce makowców podłożyć pod spód. Każdy z makowców przenieść na posmarowany olejem papier do pieczenia, zawinąć w niego dwukrotnie, pozostawiając około 1 cm luzu pomiędzy ciastem a papierem(...)odać łyżkę mąki, wymieszać, by nie było grudek Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 10 - 15 min.             Takie rolady makowe piekła Moja mama właśnie na Święta Bożego                     Narodzenia

Proste Potrawy
Odwrócona rolada makowa, czyli ciemne ciasto i biały mak 105

pieczenia. Piec 10-12 minut w 170°C. Czystą ściereczkę oprószyć cukrem pudrem. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę, tak aby papier znalazł się na górze. Ostrożnie usunąć papier. Roladę zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do przestudzenia. Roladę ostrożnie rozwinąć, posmarować masą makową. Zwinąć ponownie. Przełożyć na talerzu do lodówki. Schłodzić 2 godziny. Polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z masłem

Pełny talerz
Drożdżówka z masą makową 127

podwojenia objętości.Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, podzielić na dwie części, a następnie jeszcze na trzy części.Każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć przygotowane nadzienie, zwinąć roladki. Z 3 roladek zapleść warkocz.Chałki przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną folią aluminiową [ u mnie włożone do keksówek] i zostawić do wyrośnięcia jakieś 20-30 minut. Następnie posmarować

Moje domowe kucharzenie
Rolada lazdijajska 686

skórę golonki. Następnie zawijamy w folie celulozową i pakujemy do siatki. Wiążemy pętelkę na kijek. Odkładamy do lodówki na 6-12 godzin aby mięso lepiej przeszło przyprawami. Przed wędzeniem roladę wieszamy w pokojowej temp. na 2 godz. Wędzenie W temp.55-60 stopni czas 4-8 godzin Parzenie 4,5 godz. w temp.75 stopni Prasowanie i studzenie Po wyjęciu rolady z wody

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
50 propozycji ciast na Święta 40820

Ciasto bakaliowe, kolorowe 29. Ciasto na soku kubuś  30. Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową  31. Oczy Carycy 32. Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33. Rolada z likierem kawowym  34. Sernik biskupi 35. Ciasto kawowo - biszkoptowe 36. Ciasto pyszne  37. Snickers według Siostry Anastazji  38. Wiśniowa fantazja  39. Ciasto kawowo - śmietankowe(...)Rolada z jabłkami 41. Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43. Ciasto gargamel 44. Sernik przekładany ciastem kruchym  45. Sernik na petitkach według babci Marysi  46. Sernik z jabłkami  47. Ciasto Doroty  48. Ciasto Venus  49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50. Piernik z drożdżami

kruche babeczki
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 553

rozłożyć cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok 10-15 minut w temperaturze 170° C do momentu aż będzie ścięte i będzie można zwinąć je w roladę. W tym czasie do masy makowej dodać resztę składników tj. namoczone wcześniej w wodzie a nstepnie odsączone i posiekane orzechy, i rodzynki. Białko ubić na sztywną pianę. Wszystko razem dokładnie(...)delikatnie wymieszać. Gotową masę makową wyłożyć na podpieczone ciasto i zwinąć ciasno w roladę wzdłuż krótszego boku. Następnie struclę wyłożyć na blaszkę zawijając końcówkę pod spód i piec przez kolejne 20 minut w temperaturze 120° C. Ciasto można udekorować lukrem z pudru kokosowego (suche wiórki zmielone na pył) lub tradycyjnego lukru dla osób, które nie unikają cukru. Smacznego

Ola la LCHF
Rolady z pesto i szparagami 127

boku. Zależy mi na tym żeby rolady były długie a nie grube.Zwijam, związuje nitką. i smażę na wolnym ogniu na oleju około 30 minut, razem przesmażam też pomidorki. Zimne roladki pozbawiam nitki i kroję na plastry. Kapustę szatkuję, przekładam do garnka dodaję dwie szklanki wody ziele angielskie i gotuję aż kapusta będzie prawie miękka. Odlewam z niej część wody, dodaję(...)pokrojoną cebulę i przesmażam jeszcze chwilę aż będzie miękka. Doprawiam sola, pieprzem, dodaję masło. Roladki podaję na kapuściez pomidorkami

wesoła kuchnia
Rolada malinowa łaciata 127

Rolada którą robi się szybko, jest lekka jak puch i mocno malinowa. Polecam dla łasuchów i nie tylko. Miłośnicy malin będą zadowoleni. Moja wersja nie jest mocno słodka. biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao  krem: 400 ml śmietany kremówki 30 % 350 g malin(...)ubijam na pół sztywno, dokładam galaretkę malinową i dalej ubijam aż się połączą. Wstawiam do lodówki aż krem będzie gęsty. Biszkopt rozwijam, smaruję kremem, układam resztę malin , i zwijam roladę. Dodatkowo owijam jeszcze w papier i wstawiam do lodówki na godzinę. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem

wesoła kuchnia
Rolada z indyka marchewką i porem 146

Lekka dietetyczna rolada w której  można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny. 70 dkg filetu z indyka 2 marchewki 1 por biała część sól, pieprz przyprawa do indyka 1/2 kulki mozzarella masło klarowane Filet z indyka rozcinam nożem żeby uzyskać duży płat, nie rozbijam go delikatnie(...)osobno dosłownie dwie minuty. Warzywa studzę i układam na filecie najpierw rządek marchewki, por, i znowu marchew. Na wierzch układam plastry mozzarelli. Zwijam od krótszego boku i związuję nitką. Roladę smażę w brytfannie na wolnym ogniu na maśle od czasu do czasu podlewając wodą około godzinę i 15 minut

wesoła kuchnia
Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną / Turkey roll stuffed with sausage and cranberries 167

puree z kalafiora:) Podsumowując, gdybym dostała w prezencie którykolwiek z tych produktów byłabym bardzo zadowolona Ale przejdźmy do pyszności. Dziś proponuję przepyszny, a jednocześnie bardzo łatwy pomysł na obiad. Rolada z piersi indyka nadziewana kiełbasą, żurawiną i grzybami, wstępnie obsmażona na patelni, a następnie podpieczona w piekarniku, na pewno sprawdzi się na rodzinny obiad w weekendy, jak i danie(...)świąteczny stół. Podałam je na pięknej zastawie Fala marki Ambition Scroll down for recipe in English Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną (4 porcje) Składniki: 1 pierś z indyka, rozkrojona i rozbita na płasko 2 łyżki oliwy ½ szklanki suszonej żurawiny, drobno posiekanej 1 mała cebula, drobno posiekana 3-4 pieczarki, drobno posiekane 120 g kiełbasy, bez osłonki, drobno posiekanej

karmelowy
Jadalne prezenty: Prosta baklawa w syropie miodowym (bez cukru) 116

roku przygotowałam dla Was przede wszystkim słodkości bez cukru idealne na prezenty dla najbliższych . Zacznę od przepisu na prostą baklawę w syropie miodowym. Baklawę przygotowałam w formie małych roladek, które łatwo włożycie do pudełka, aby obdarować nimi najbliższych. Nadzienie mojej baklawy złożone jest z orzechów oraz suszonych owoców. Ponieważ zrezygnowałam z dodawania cukru do syropu i był on mniej słodki(...)zostaw do całkowitego wystygnięcia. Aby przygotować syrop miodowy, umieść wszystkie składniki w rondelu i gotuj na małym ogniu przez 15 min, aż syrop zgęstnieje. Polej gorącym syropem schłodzone roladki-baklawy i posyp je po wierzchu posiekanymi orzechami.  Pin it! Przypnij powyższą grafikę, aby łatwo wrócić do tego przepisu lub podzielić się nim z innymi. Baklawa w syropie miodowym

Chilli Czosnek i Oliwa
DWUKOLOROWE CIASTECZKA 340

drugiej kakao i cynamon. Dobrze wyrobione ciasta uformować w kule i schłodzić w lodówce 20 minut. Obydwa rozwałkować na takie same prostokąty. Położyć jeden na drugim i zwinąć w roladę. Schłodzić kolejne 30 minut. Roladę pokroić na około centymetrowe plasterki. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 104

Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złocisty

Kuchnia Paulettes
Sprawdź główną nagrodę w konkursie 194

orzechy, ziarenka wanilii, budyń w proszku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat posypany mąką. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm, nakładamy masę serową i zwijamy w roladę. Roladę tniemy na kawałki: 12 jeśli macie wysokie foremki, 14 jeśli nieco mniejsze. Ciasto przekładamy do foremek – ja wykorzystałam sztywne papierowe, dobrze spisze się też blaszka na muffinki

Ciastkozercy