roladki - 9750 przepisów (strona:273/650)

Guziki w trzech smakach 174

Przecena na rolady to nie przelewki. Trzeba ich wtedy zrobić pięćset. Dokładnie. Uff...   A jeszcze te akurat rolady mają być cytrynowe. Co oznacza, że sok z cytrusów wycisnąć trzeba. Gdy po niemal ośmiu godzinach wyciskania (w przerwach zrobiłam dzióbki i oczka naszym angry birds , kartofelki i marcepanowe tartaletki) prawe ramię, zwieńczone nieskazitelnie białą dłonią, niemal zupełnie już mi omdlało

Pożeraczka, czyli raz adobrze
To co najlepsze w Blogu Roku + Dziękuję!! 111

czym mówię zajrzyjcie na Fotokulinarnie ! http://fotokulinarnie.pl/przepisy/trufle-czekoladowe-w-malinowym-pudrze     Moje kolejne odkrycie to blog Adama naturanatalerzu.pl . Potraficie sobie wyobrazić, że można zrobić sernik, tartę albo nawet przekładaną kremem roladę nie włączając ani na moment piekarnika? Bo ja nie potrafiłam. I jak zwykle zaczynam od zdjęć – tak, wiem, nie zawsze dobrze jest jeść oczami, ale w tym wypadku zdecydowanie(...)się sprawdziło. Ale po kolei: piękna czekoladowa rolada przekładana kremem, czyżby bita śmietana? wchodzę w to! a tu niespodzianka, Adam (na codzień kucharz) na swoim blogu pokazuje tylko dania roślinne. Nie mogłam wyjść z podziwu przeglądając kolejne desery, bo to jest naprawdę majstersztyk ;) Do tego jest tu jeszcze jedna rzecz, którą uwielbiam: zdjęcia krok po kroku jak to wszystko się

Ciastkozercy
Rolada śląska, czyli zrazy zawijane 153

Śląsku nic nie jest jasne, nic nie jest takie jak gdzie indziej. I dlatego jest takie ciekawe. Dzisiaj więc chcielibyśmy przedstawić Wam jedno z typowo śląskich dań. Śląska rolada, czyli zrazy zawijane.       Potrzebujemy: 2,5 kg wołowiny (u nas z udźca) 500 g boczku wędzonego (kroimy w słupki) kilka kiszonych ogórków (kroimy w słupki na cztery(...)Każdy kotlet smarujemy musztardą, na to dajemy łyżkę posiekanej cebuli. Kładziemy kawałek ogórka, kawałek wędzonego boczku i kawałek skórki od chleba. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i zawijamy jak roladę. Spinamy wykałaczkami lub związujemy nicią kuchenną. Obtaczamy zrazy w mące pszennej. Rozgrzewamy na patelni smalec lub olej i obsmażamy zrazy z każdej strony. Podlewamy wodą, dodajemy kilka liści laurowych

Marder&Marder Manufacture
Rolada mięsna z jajkiem 161

Dziś podrzucam Wam świetny (moim zdaniem) przepis na roladę mięsną. Smakuje rewelacyjnie, szczególnie na zimno, choć na ciepło do obiadu też była bardzo dobra. Ale na zimno do kanapki - fantastyczna! Z pewnością będzie powtórka, może nawet w te Święta? Polecam! Składniki: Masa mięsna: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka) 3 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek 1 cebula czerstwa bułka(...)formując prostokąt. 5. Zrobić farsz: ugotowane jajka pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem i siekaną pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na mięso, zostawiając jednocześnie jeden brzeg bez farszu. Roladę zwinąć, kończąc brzegiem bez farszu. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec 1 godzinę w temp. 180 st. C. 6. Można podać na ciepło do obiadu

Kuchnia domowa Ani
Roladki z tortilli z łososiem i chrzanem 349

Roladki z tortilli robimy dość często jako przekąski, bo są banalne w przygotowaniu, szybkie i smaczne. Ta wersja jest zdecydowanie moją ulubioną. Podpatrzyłam ją na jednej z imprez. Smak wędzonego łososia i chrzanu to jedno z najlepszych możliwych połączeń, dlatego bardzo często łączę te smaki. :-) 200g wędzonego łososia w plastrach 4 placki tortilli 200g serka kremowego 2-3 łyżki chrzanu(...)chrzanem. Smarujemy nim placki tortilli. Na środku układamy niezbyt szeroki pasek z warstwą łososia. Każdy placek ciasno zwijamy. 2. Tortille kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką. Przed podaniem chłodzimy

Szefowa kuchni
soczysty, delikatny boczek pieczony w rękawie... 132

sztuk, sól morska 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, woda 1/2 szklanki świeży boczek bez kości ze skórą nadający się do zwinięcia w roladę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym po stronie bez skóry natrzeć przyprawą do gyrosa, wyciśniętym w prasce czosnkiem, solą morską, przyprawą w płynie ciasno zwinąć boczek w roladę i obwiązać sznurkiem/grubsz

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z mięsa mielonego z serem i szynką 137

Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.  Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej(...)smażmy na złoto z każdej strony.  Roladki podałam z papryką marnowaną

Gotowanie i blogowanie
Bagietka z grzybami 132

ciasto będzie już elastyczne, gładkie i nie klejące pozostaw je pod przykryciem godzinę. Po tym czasie podziel ciasto na trzy części. Rozwałkuj cienko, posmaruj roztrzepanym jajkiem i zwiń w roladę. Ułóż obok siebie i pozostaw na 30 minut. Po tym czasie posmaruj rolady pozostałym jajkiem. Upiecz w 250 ° góra- dół przez 30 minut. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Roladki z szynki 162

chrzanem małe ogóreczki konserwowe. rukola Na plastrach szynki rozsmarowujemy serek, układamy po małej garstce rukoli, później małe ogóreczki konserwowe (u mnie wyszło po 3 sztuki na każdą z roladek). Roladki zwijamy możemy związać dla ozdoby szczypiorkiem lub podzielić na mniejsze kawałki i nadziać na wykałaczki

Piekielna Kuchnia Pati
Ślimaczki z ciasta francuskiego 1655

smarujemy ketchupem tak do 3/4 wysokości. Możemy posypać całość ziołami jeśli chcemy.  Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry wędliny, na wędlinie plasterki sera. I rolujemy całość dość ściśle. Powstałą roladę zawijamy w papier (ja owijam w ten od ciasta francuskiego) i wstawiamy na 0,5- 1 h do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Roladę odwijamy z papieru (nie wyrzucamy

Piekielna Kuchnia Pati
Łosoś zapiekany pod warzywną salsą 156

fileta z łososia sos sojowy sos chili cytryna łyżka masła pół czerwonej papryki jedna czerwona cebula 10 czarnych oliwek 1 pomidor 100 ml sosu azjatyckiego z mango i pomarańczą roladka z serka twarogowego pasteryzowanego z łososiem Przygotowanie: Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego, sosu chili i soku z cytryny. Łososia myjemy, kroimy na kawałki, zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki(...)układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Po tym czasie polewamy go warzywną salsą i zapiekamy przez kolejne 5- 8 minut. Następnie kroimy serową roladkę, układamy ją na warzywach i zapiekamy przez 5 minut. Smacznego

Taste Therapy
Roladki z tortilli z szynką 245

Odpowiednia przekąska na imprezę jest szybka i smaczna. Niezastąpione są roladki z tortilli. Powodów jest kilka: są proste, są smacznie i nie spotkałam jeszcze osoby, której by nie smakowały. :-) Warto zainwestować tu w dobrej jakości wędlinę, jaką niewątpliwie jest Szynka z wędzarni od Biesiada Polska . Wtedy takim roladkom nie oprze się nikt. ;-) 4 placki tortilli 150g szynki z wędzarni Biesiada

Szefowa kuchni
Rolada serowa 378

Przepis na roladę z sera żółtego. Ta pyszna przekąska sprawdzi się idealnie na ostatkowej imprezie. Składniki: 250 g żółtego sera 200 g serka ziołowego do smarowania 1/2 czerwonej papryki mały pęczek szczypiorku 100 g szynki 2 małe ogórki konserwowe pieprz Przygotowanie Ser żółty kroimy w plastry. Układamy je równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden lekko nakładając na drugi(...)się roztopi. Odkładamy do ostygnięcia. Resztę składników kroimy w kostkę, łączymy z serkiem, przyprawiamy do smaku. Masę rozsmarowujemy po całej powierzchni żółtego sera i zwijamy w rulon. Następnie roladę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok kilka godzin, aby całość się dobrze zastygła

e-PrzepisyKulinarne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 126

ROLADKI Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI SUSZONYMI Oto propozycja na szybki, niedzielny obiad. Uwielbiam smak szpinaku i pomidorów suszonych. A jeżeli się je ze sobą połączy, to efekt jest jeszcze lepszy. Polecam je, tak dla odmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika(...)smalcu tylko do przyrumienienia ze wszystkich stron, po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 18 stopnia na jakieś 15 min. aby doszły. Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilkę aż roladki odpoczną na talerzu, po czym kroimy je na mniejsze kawałki. Jeśli chodzi o dodatki, to pozostawiam wam dowolność. Ja lubię je jeść ze świeżymy sezonowymi warzywami i ziemniaczkami w mundurkach

Calzonella.com
Rolada ze schabu z suszonymi pomidorami, czosnkiem i tymiankiem 190

dwóch stron oprószamy mięso solą i pieprzem, od wewnętrznej strony nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oliwą z zalewy pomidorowej, oraz układamy luźno gałązki tymianku i suszone pomidory z oliwy. Roladę ze schabu zwijamy i związujemy sznurkiem. 2. Na patelni rozgrzewamy smalec i obsmażamy roladę na rumiano. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, schab przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy przez

Apetyczna babeczka