Wiele lat temu na pewnym weselu w formie przystawki podawano roladki z łososia. Na początku, zanim jeszcze przystąpiłam do konsumpcji, myślałam, że oto przede mną na talerzu spoczywa sushi. Tym bardziej, ze w owym czasie zawodowe obowiązki posłały Młodych na Daleki Wschód i byłoby to logiczne nawiązanie do ich historii :) No cóż sushi to nie było(...)pieprz Wykonane: Szczypiorek drobno posiekać. Serek wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem orazdoprawić solą i pieprzem. Na brzegu plastra łososia nałożyć łyżeczkę pasty serowej i zwinąć w roladkę. Lekko docisnąć, aby równomiernie rozprowadzić farsz
zadanie-gotowanieSzynkę można nadziać wieloma farszami, jednak dzisiaj przygotowałam ją z farszem na rolady. Wyszła rewelacyjna, smaczna, miękka i lekko soczysta. Pokroiłam ją w plastry, podałam jako danie główne z pysznym, pieczeniowym sosem. Smaczna również na zimno z pieczywem(...)wywaru który nam został można przygotować sos pieczeniowy. Szynkę kroimy w grube plastry, podgrzewamy w mikrofalówce i podajemy z kluskami, ziemniakami, kaszą polane sosem pieczeniowym. Mięsko smakuje jak rolady, jest przepyszne, a na zimno podajemy z pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPizzowe roladki ..pyszne..polecam..tym razem do ciasta dodałam prażonej cebulki...kiedyś piekłam bułeczki z dodatkiem takiej cebulki, pyszne były i w tych roladkach pizzowych też świetnie smakowała. 3 szkl mąki 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka ziół prowansalskich 200 ml wody 5 dag drożdży 2-3 łyżki prażonej cebulki kiełbasa ser żółty
Moje domowe kucharzenieNiecodzienny obiadek i niecodzienne roladki. Młoda marchewka, chrupiąca i aromatyczna w roli nadzienia świetnie się sprawdziła. Mięsko delikatne i mięciutkie, wprost rozpływało się w ustach. Składniki na 4 porcje: • 4 piersi z kurczaka • 8 małych młodych marchewek • 100 g sera żółtego • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej(...)kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem. • Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki. • Obsmażyć na oleju z każdej strony. • Podlać 1/2 szklanki wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut
To co kochamPrzepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: • 40 dkg filetu z mintaja • 1 jajko • 3 łyżki śmietany • sól, biały pieprz • 10 dkg szyjek rakowych(...)wrzątku i chwilę blanszować, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. • Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej z jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową
To co kochamtylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w puszystej masie kremowej i polane czekoladą skuszą każdego smakosza. Składniki: Ciasto kruche • 5 żółtek • 1 jajko • 1 szklanka kwaśnej śmietany • 1 szklanka cukru pudru • 750 g mąki pszennej • 1,5 łyżeczki proszku(...)wyłożyć folią aluminiową. Ja użyłam prostokątnej z odpinanym bokiem. • Na dnie położyć cienki upieczony placek i zalać połową gorącej masy kremowej. • Na masę położyć upieczone roladki makowe i zalać pozostałą masą. • Ciasto odstawić do wystygnięcia. • Polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę ze śmietanką na parze wodnej
To co kochamTakie roladki szybko się robi, a dodatki mogą być dowolne, wg własnego gustu..u mnie ubogo, bo tylko ser i szynka...zrobiłam tylko troszkę tak na spróbowanie..a można dodać paprykę, ogórki, sałatę itp. tortilla plastry sera żółtego plastry szynki Placki tortilli lekko podgrzać[ciepłe lepiej można zwinąć] w mikrofalówce lub na suchej patelni.Ułożyć dodatki, zwinąć w roladkę
Moje domowe kucharzenieinaczej - Kliknij po przepis. 13. Rogaliki z ciasta francuskiego, na słono - Kliknij po przepis. 14. Kapuśniaczki z ciasta francuskiego - Kliknij po przepis. 15. Roladki z tortilli - Kliknij po przepis. 16. Krakersy z czarnymi oliwkami i pastą z suszonych pomidorów - Kliknij po przepis. 17. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego(...)panierce z sezamem - Kliknij po przepis. 20. Kulki mięsne - Kliknij po przepis. 21. Zapiekane śliwki suszone w bekonie - Kliknij po przepis. 22. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem - Kliknij po przepis. 23. Frykasy - Kliknij po przepis. 24. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem - Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie
W kuchni u Monikigrubo same ziemniaki, a potem dodałam resztę Smażymy jednego placka i przekładamy go na ręcznik papierowy Następnie nakładamy na placek farsz i za pomocą ręcznika papierowego zwijamy w roladkę i... ... tak przygotowanego wkładamy do naczynia żaroodpornego Nastawiamy piecyk na 190 stopni Smażymy w sumie 4 placki i każdy przygotowujemy według przepisu podanego wyżej Następnie każdą roladkę smarujemy jogurtem naturalnym
Szczęśliwa kuchniahigh” i dusiłam mus bez przykrycia przez kolejne 4 godziny aby cały sok odparował. Mus się nie przypalił, przygotowany był bez cukru, a jego smak, oraz kolor były idealne! Rolady wieprzowe, przygotowałam z wieprzowiny, a zrobiłam je we wstępnej fazie jak w zrazy wołowe zawijane. Po obsmażeniu mięsa i cebuli przełożyłam wszystko do wolnowara, dodałam jeszcze sos paprykowo-warzywny(...)dusiłam na funkcji „high” ok. 5 godzin. Po tym czasie duszona rolada była gotowa do jedzenia. Tak przygotowane mięso jest miękkie i delikatne! Zaletą gotowania w wolnowarze Crock-Pot oprócz tego, że potrawy same się gotują i oszczędzamy swój czas nie spędzając wiele czasu przy garnkach jest też to, że zapachy, które się wydobywają podczas gotowania nie są tak intensywne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięspożywczą na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, smarujemy zielonym, pietruszkowym pesto. Na bok schabu nakładamy po kilka suszonych pomidorów i zwinięty plasterek sera. Mięso zwijamy na kształt roladki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na oleju, najlepiej na małym ogniu pod przykryciem, by roladka w środku nie była surowa
Kuchnia w czekoladzierazu postanowiłam ją wypróbować. Myślę, że będzie to hit tegorocznych świąt, bo u Agi są same świetne przepisy - sprawdźcie KLIK Przepis na czekoleonkę TUTAJ 10. Rolada czekoladowo-orzechowa Przepyszna rolada, którą robię od kilku lat i za którą przepadają wszyscy domownicy. Najwięcej czasu zajmuje nam zawsze łupanie orzechów, ale dla takiego smaku warto się poświęcić. Mocno czekoladowa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieśrodku wykładamy farsz. Zawijamy pomagając sobie folią spożywczą, najpierw do środka z lewej strony, potem z drugiej na końcu jeszcze boki lekko do środka. 7 Tak przygotowane roladki wykładamy do naczynia wysmarowanego oliwą. Roladki posypujemy lekko solą ziołową, pieprzem i papryką słodką i polewamy lekko olejem czosnkowym. 8. Wstawiamy do piekarnika 190 stopni na 30 min. Wyjmujemy kiedy
Mój pomysł na