Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny. 70 dkg filetu z indyka 2 marchewki 1 por biała część sól, pieprz przyprawa do indyka 1/2 kulki mozzarella masło klarowane Filet z indyka rozcinam nożem żeby uzyskać duży płat, nie rozbijam go delikatnie(...)osobno dosłownie dwie minuty. Warzywa studzę i układam na filecie najpierw rządek marchewki, por, i znowu marchew. Na wierzch układam plastry mozzarelli. Zwijam od krótszego boku i związuję nitką. Roladę smażę w brytfannie na wolnym ogniu na maśle od czasu do czasu podlewając wodą około godzinę i 15 minut
wesoła kuchniapuree z kalafiora:) Podsumowując, gdybym dostała w prezencie którykolwiek z tych produktów byłabym bardzo zadowolona Ale przejdźmy do pyszności. Dziś proponuję przepyszny, a jednocześnie bardzo łatwy pomysł na obiad. Rolada z piersi indyka nadziewana kiełbasą, żurawiną i grzybami, wstępnie obsmażona na patelni, a następnie podpieczona w piekarniku, na pewno sprawdzi się na rodzinny obiad w weekendy, jak i danie(...)świąteczny stół. Podałam je na pięknej zastawie Fala marki Ambition Scroll down for recipe in English Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną (4 porcje) Składniki: 1 pierś z indyka, rozkrojona i rozbita na płasko 2 łyżki oliwy ½ szklanki suszonej żurawiny, drobno posiekanej 1 mała cebula, drobno posiekana 3-4 pieczarki, drobno posiekane 120 g kiełbasy, bez osłonki, drobno posiekanej
karmelowyroku przygotowałam dla Was przede wszystkim słodkości bez cukru idealne na prezenty dla najbliższych . Zacznę od przepisu na prostą baklawę w syropie miodowym. Baklawę przygotowałam w formie małych roladek, które łatwo włożycie do pudełka, aby obdarować nimi najbliższych. Nadzienie mojej baklawy złożone jest z orzechów oraz suszonych owoców. Ponieważ zrezygnowałam z dodawania cukru do syropu i był on mniej słodki(...)zostaw do całkowitego wystygnięcia. Aby przygotować syrop miodowy, umieść wszystkie składniki w rondelu i gotuj na małym ogniu przez 15 min, aż syrop zgęstnieje. Polej gorącym syropem schłodzone roladki-baklawy i posyp je po wierzchu posiekanymi orzechami. Pin it! Przypnij powyższą grafikę, aby łatwo wrócić do tego przepisu lub podzielić się nim z innymi. Baklawa w syropie miodowym
Chilli Czosnek i Oliwadrugiej kakao i cynamon. Dobrze wyrobione ciasta uformować w kule i schłodzić w lodówce 20 minut. Obydwa rozwałkować na takie same prostokąty. Położyć jeden na drugim i zwinąć w roladę. Schłodzić kolejne 30 minut. Roladę pokroić na około centymetrowe plasterki. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kuchnia w opałachRozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złocisty
Kuchnia Paulettesorzechy, ziarenka wanilii, budyń w proszku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat posypany mąką. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm, nakładamy masę serową i zwijamy w roladę. Roladę tniemy na kawałki: 12 jeśli macie wysokie foremki, 14 jeśli nieco mniejsze. Ciasto przekładamy do foremek – ja wykorzystałam sztywne papierowe, dobrze spisze się też blaszka na muffinki
CiastkozercyRoladki śledziowe są świetne na przyjęcia, święta i różne imprezy. Pięknie wyglądają, świetnie smakują i są banalnie proste w wykonaniu. Polecam. SKŁADNIKI : 8 filetów śledziowych(...)cebulę i pokrojonym 1 ogórki. Filety rozkładamy na desce, na każdy kładziemy śliwkę i kawałek ogórka. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Na półmisek wylewamy sos śmietanowy, układamy roladki śledziowe, posypujemy natką pietruszki i owocem granatu. Podajemy schłodzone, smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliWiele lat temu na pewnym weselu w formie przystawki podawano roladki z łososia. Na początku, zanim jeszcze przystąpiłam do konsumpcji, myślałam, że oto przede mną na talerzu spoczywa sushi. Tym bardziej, ze w owym czasie zawodowe obowiązki posłały Młodych na Daleki Wschód i byłoby to logiczne nawiązanie do ich historii :) No cóż sushi to nie było(...)pieprz Wykonane: Szczypiorek drobno posiekać. Serek wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem orazdoprawić solą i pieprzem. Na brzegu plastra łososia nałożyć łyżeczkę pasty serowej i zwinąć w roladkę. Lekko docisnąć, aby równomiernie rozprowadzić farsz
zadanie-gotowanieSzynkę można nadziać wieloma farszami, jednak dzisiaj przygotowałam ją z farszem na rolady. Wyszła rewelacyjna, smaczna, miękka i lekko soczysta. Pokroiłam ją w plastry, podałam jako danie główne z pysznym, pieczeniowym sosem. Smaczna również na zimno z pieczywem(...)wywaru który nam został można przygotować sos pieczeniowy. Szynkę kroimy w grube plastry, podgrzewamy w mikrofalówce i podajemy z kluskami, ziemniakami, kaszą polane sosem pieczeniowym. Mięsko smakuje jak rolady, jest przepyszne, a na zimno podajemy z pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPizzowe roladki ..pyszne..polecam..tym razem do ciasta dodałam prażonej cebulki...kiedyś piekłam bułeczki z dodatkiem takiej cebulki, pyszne były i w tych roladkach pizzowych też świetnie smakowała. 3 szkl mąki 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka ziół prowansalskich 200 ml wody 5 dag drożdży 2-3 łyżki prażonej cebulki kiełbasa ser żółty
Moje domowe kucharzenieNiecodzienny obiadek i niecodzienne roladki. Młoda marchewka, chrupiąca i aromatyczna w roli nadzienia świetnie się sprawdziła. Mięsko delikatne i mięciutkie, wprost rozpływało się w ustach. Składniki na 4 porcje: • 4 piersi z kurczaka • 8 małych młodych marchewek • 100 g sera żółtego • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej(...)kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem. • Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki. • Obsmażyć na oleju z każdej strony. • Podlać 1/2 szklanki wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut
To co kochamPrzepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: • 40 dkg filetu z mintaja • 1 jajko • 3 łyżki śmietany • sól, biały pieprz • 10 dkg szyjek rakowych(...)wrzątku i chwilę blanszować, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. • Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej z jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową
To co kochamtylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w puszystej masie kremowej i polane czekoladą skuszą każdego smakosza. Składniki: Ciasto kruche • 5 żółtek • 1 jajko • 1 szklanka kwaśnej śmietany • 1 szklanka cukru pudru • 750 g mąki pszennej • 1,5 łyżeczki proszku(...)wyłożyć folią aluminiową. Ja użyłam prostokątnej z odpinanym bokiem. • Na dnie położyć cienki upieczony placek i zalać połową gorącej masy kremowej. • Na masę położyć upieczone roladki makowe i zalać pozostałą masą. • Ciasto odstawić do wystygnięcia. • Polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę ze śmietanką na parze wodnej
To co kocham