roladki - 9750 przepisów (strona:249/650)

Bułki zwijane ze śledziem 112

dłuższy niż płat śledziowy. Na rozwałkowanym cieście układać płaty śledziowe, robiąc pomiędzy nimi prawie centymetrowe przerwy i pozostawiając margines z jednej strony. Zwilżyć margines wodą i zwijać ciasto jak roladę. Dobrze dokleić brzegi ciasta. Ostrym nożem pokroić roladę na kawałki szerokości płatów śledziowych. Tak przygotowane bułeczki ułożyć na blasze. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżowe krążki z masą kokosową 119

długości, czyste ciasto, ok. 2 cm. Ciasto dzielimy na dwie równe części, przecinając je po długości. Brzeg bez masy kokosowej smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto delikatnie zwijamy na roladę, zaczynając od str. z masą. Roladę kroimy (ostrym nożem, dobry będzie nóż z piłką) na krążki o grubości ok. 1 cm. Każdy krążek, od razu przekładamy na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem

Moniki Smakołyki
Rolada z udźca z indyka 168

Dania z indyka cieszą się ogromną popularnością, polecane jest przez wielu dietetyków. Dość często gości na moim stole ponieważ jest zdrowy i niskokaloryczny. Dla odmiany przygotowałam roladę z udźca z indyka nadziewaną szpinakiem,boczkiem wędzonym i piersią z kurczaka, owinięta plastrami boczku wędzonego. Rolada bardzo smakowała moim bliskim, jest przepyszna, niebo w gębie. Na pewno zrobię

Kulinarne pyszności Molki
Szpinakowo-mandarynkowe 151

podgrzewamy na małym ogniu – tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder do smaku i rozpuszczoną żelatynę (lub śmietan-fix). Masą śmietanową dekorujemy roladę. Rozkładamy cząstki mandarynek i listki melisy. Uwagi: * Ciasto pieczemy w blaszce z wyposażenia piekarnika (jak na roladę), a następnie wykładamy nim keksówkę. Może się jednak tak zdarzyć, że Wasza keksówka

Smaki Na Talerzu
Roladka wieprzowa z parówką i serem owczym 118

Proste i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Parówka drobiowa 2 szt. Ser owczy 5 dag Natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kotlety opłukać, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Na rozbite kotlety ułożyć parówkę, ser, i posypać posiekaną natką pietruszki. Następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku

Tradycyjna Kuchnia
SPRAWDZONE PRZEPISY NA CIASTA WIELKANOCNE 136

BEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABA WIELKANOCNA ROLADA BISZKOPTOWA Z MALINAMI JADALNE KOSZYCZKI NA WIELKANOC I PROSTE ZAJĄCE DLA DZIECI! RÓŻANE BABECZKI DROŻDŻOWE NA WIELKANOC! KARMELOWE CIASTO Z ORZECHAMI SERNIK DO KAWY! BABA WIELKANOCNA PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO

SMYKWKUCHNI
Kakaowa rolada bez pieczenia 201

czekoladowym czy waflach przekładanych kajmakiem lub kakaową masą. Dlatego dzisiaj pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy od użytej galaretki oraz bakalii. Nam najbardziej smakuje rolada z dodatkiem galaretki wiśniowej

Kuchnia od dwojga
Wielkanocna rolada ziemniaczana z białą kiełbasą 141

upieczony podkład ziemniaczany. :) Na 2 łyżkach oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy do niej obraną z osłonki i posiekaną białą kiełbasę. Całość dobrze wysmażamy, następnie przekładamy na roladę posmarowaną serkiem ze szpinakiem. Na kiełbasę rozsypujemy rozdrobnioną mozzarellę.  Roladę zwijamy dłuższym bokiem, tak aby była dłuższa  i niższa :) Zapiekamy całość przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym

MamaOskarka
Roladki ze schabu z farszem marchewkowym 125

Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości. Jajko rozmącamy z odrobiną wody - doprawiamy solą, tymiankiem i czarnym pieprzem. Na plastry schabu układamy farsz, zwijamy w roladkę, panierujey i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w temp. 180st

Kulinarne blogowanie
DROŻDŻOWA ROZETA WIELKANOCNA 121

aromat, sól i mąkę. Wyrabiamy na jednolite ciasto. Odstawiamy na 35 minut do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy ciasto ( podsypując mąką) na prostokąt. Rozwałkowane ciasto smarujemy mlekiem, posypujemy mieszanką keksową, zwijamy w roladę wzdłuż krótszego boku. Tak powstałą roladę tniemy nożem na plastry o grubości ok. 4 cm. Układamy w owalnej formie niewielkie przerwy. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

słodki bratek
Ciasta na Święta Wielkanocne 5016

Ciasto na soku kubuś  30.  Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową  31.  Oczy Carycy 32.  Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33.  Rolada z likierem kawowym  34.  Sernik biskupi 35.  Ciasto kawowo - biszkoptowe 36.  Ciasto pyszne  37.  Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja(...)Ciasto kawowo - śmietankowe  40.  Rolada z jabłkami 41.  Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43.  Ciasto gargamel 44.  Sernik przekładany ciastem kruchym  45.  Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty  48.  Ciasto Venus  49.  Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami

kruche babeczki
Ślimaczki francuskie z chałwą i orzechami wg Aleex 157

nieco się ogrzeje. 2. Płat ciasta francuskiego posmarować równą warstwą powideł śliwkowych. 3. Ciasto posypać posiekanymi orzechami włoskimi i pokruszoną chałwą. 4. Płat ciasta zwinąć w rulon, aby powstała rolada. 5. Roladę pokroić na plastry o wysokości 4 cm. 6. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmarować każde ciastko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. 8. Piec około

W mojej kuchni
Zupa z roladkami 194

jajka zagnieść ciasta, rozwałkować i nałożyć  farsz mięsny [ mięso wymieszane i jajkiem, cebulką i przyprawami ].Zwinąć i pokroić na małe kawałki  .Jak ziemniaki będą miękkie, wrzucać pokrojone roladki. Gotować jeszcze  razem , aż roladki wypłyną na wierzch

Moje domowe kucharzenie
Rolada Wieprzowa z Kabanosem i Mozzarellą w Sosie Marchewkowo-Paprykowym 103

koperek suszony kurkuma woda około 600ml WYKONANIE: 1. Schab rozbić, posolić, popieprzyć, posypać czerwoną papryką w proszku. Po jednej stronie ułożyć kabanosa firmy duda i plaster mozzarelli. Zwinąć w roladki. 2. Na rozgrzanym masełku opiec z każdej strony. 3. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Marchew poszatkować na grubych oczkach, paprykę pokroić w kostkę dodać do cebuli(...)Dodać opieczone roladki, zalać wodą i dusić do miękkości. 4. Rolady wyłowić, warzywa zmiksować, przyprawić wedle uznania. Rolady ponownie zanurzyć w sosiku. Można sosik zaciągnąć mąka i śmietaną ale nie koniecznie

Dziś Ja gotuje
rolada z mięsem mielonym i szpiankiem 128

Pyszna i soczysta rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem i mięsem mielonym . Składniki : Ciasto francuskie 375 g 200 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka olej pieprz, sól Przygotowanie: Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką(...)całą długość farsz ( UWAGA: zostawiam wolne boki ok 2 cm i koniec ciasta ok 2 cm ) pomału zawijam i na koniec dobrze zaklejam boki. Tak jak na zdjęciu :D Roladę smaruję rozkłóconym żółtkiem. Piekę w 180 stopniach przez ok 40 min :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy