roladki - 9750 przepisów (strona:255/650)

Potrawka z kaszą jaglaną, szparagami, suszonymi pomidorami i fetą 166

pietruszki 3 łyżki posiekanej mięty 3 łyżki uprażonych pestek dyni lub słonecznika 2 łyżeczki soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól i pieprz 150 g sera typu feta lub roladki koziej twarogowej z ziołami i czosnkiem. Przygotowanie:  Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce (tyle, ile się odłamie, jeśli naciśniemy na łodygę, około 1/3 od dołu, nie ma co żałować odłamanych(...)mieszamy kaszę widelcem, dodajemy szparagi, pokrojone suszone pomidory wraz z pozostałą oliwą, roztarty czosnek, sok z cytryny, posiekaną miętę i pietruszkę. Nakładamy na talerze, posypujemy pokruszoną fetą lub kozią roladką, pestkami dyni lub słonecznika.  Potrawkę można zapakować do pojemnika i zabrać do pracy. Na zimno smakuje równie dobrze.  Smacznego!     Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
szybkowar-łopatka wieprzowa najlepsza do pieczywa... 237

nożem na jeden duży płat, uważać, aby nie przeciąć mięsa na kawałki, na mięso wycisnąć w prasce ząbki czosnku, posypać cząbrem, pieprzem ziołowym, kucharkiem, majerankiem łopatkę zwinąć ciasno w roladę, obwiązać grubszą nicią, zawinąć w woreczek i schować do lodówki najlepiej na całą noc na smalcu w rondlu zrumienić z każdej strony roladę na rumiano, przełożyć do szybkowara, dodać ziele

W Mojej Kuchni Lubię
Francuskie ślimaki 207

oliwki pokroić na pół. 4. Orzechy rozłupać, oczyścić, grubo pokroić. 5. Ser zetrzeć na grubych oczkach 4. Składniki rozprowadzić na powierzchni rukoli, posypać startym serem i zwinąć w roladę 5. Ciasto włożyć na 10min do lodówki, a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopnii. 6. Roladę pokroić w plastry o grupości 3cm i układać na blasze do pieczenia

FITBUuK
domowe sushi 197

Japońskie roladki, zrobiły niesamowitą kulinarną  karierę na świecie:)  U nas w domu też czasami się pojawiają, ale przygotowane są po domowemu:) Potrzebujemy ryż, rybę, sos sojowy,ocet, trochę soli,..., ... i  algi morskie :) Opcji jest bardzo dużo i warto spróbować, "nie taki diabeł straszny jak go malują" Do zawinięcia sushi kupujemy gotowe suche glony/wodorosty morskie Nori :) Zamiast świeżej(...)sosu sojowego, 1 łyż. octu i mieszamy. Nori wykładamy na matę, rozprowadzamy warstwę ryżu zostawiając kawałek na sklejenie. Układamy pocięte paluszki i inne produkty :) zawijamy lekko dociskając palcami. Żeby roladka się skleiła łączenie smarujemy lekko wodą i już:)  Potem ostrym nożem kroimy na równe kawałki. Wykładamy na półmisek i ozdabiamy :)  Ponieważ wszystko robiliśmy w temp. 20 st.C

chleba naszego
Pawi ogon 252

ciasto pracochłonne i bardzo efektowne. Znajdziecie w nim miodowe placki, kruche roladki z dżemem, krem waniliowy i masę jabłkową. Wszystkie smaki uzupełniają się idealnie, dlatego jeśli chcecie zaskoczyć gości polecam Wam poświęcić trochę czasu.  Beza: 3 białka 1/ 3 szklanki cukru 1 łyżeczka octu szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy aż piana będzie(...)rozpadać, wtedy wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Złożenie ciasta: ciasto miodowe bez bezy wkładamy do blaszki, w której się piekło i smarujemy połową kremu waniliowego. Układamy roladki i zalewamy je masą jabłkową. Odstawiamy w chłodne miejsce aż masa stężeje, a następnie rozsmarowujemy resztę kremu i przykrywamy ciastem z bezą. Ciasto najlepsze jest na 2 dzień :) Smacznego

Cynamonowe szczęście
Chałka z makiem 191

podwoi swoją objętość .Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, podzielić na dwie części, a następnie jeszcze na trzy części.Każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć nadzienie, zwinąć roladki. Z 3 roladek zapleść warkocz.Chałki przełożyć na blachę wyłożoną papierem  i zostawić do wyrośnięcia jakieś 20-30 minut. Następnie posmarować wierzch chałek żółtkiem , posypać kruszonką.Piec około

Moje domowe kucharzenie
Omlet z pieczarkami i kurczakiem 450

upieczeniu ostrożnie usunąć papier do pieczenia. Na jeszcze ciepły omlet wyłożyć równomiernie 1/3 startego, żółtego sera, usmażone pieczarki, kurczaka, kukurydzę i znów 1/3 żółtego sera. Całość zwinąć dokładnie w roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wierzch rolady obsypać pozostałym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 15 min. Pociąć

https:KKuchniaMniam
Rolada z tuńczyka z olejem rzepakowym 184

Uwielbiam ryby pod każdą postacią. W spiżarce znalazłam kilka puszek tuńczyka w oleju. Wymyśliłam sobie, ze przygotuję roladę z tuńczyka z olejem rzepakowym. Roladę możemy podać na przystawkę lub kolację, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często dodaję do potraw i przygotowuję na bazie oleju różne sosy składniki 4 opakowania tuńczyka w oleju 2 jajka

Kulinarne pyszności Molki
DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM 323

DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM Devolay to roladki drobiowe wypełnione pysznymi farszami. Jednym z nich jest szynka i ser. Można spotkać się z tradycyjnym farszem czyli pieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch(...)filet oprószamy przyprawą ( przyprawę do kurczaka mieszamy z solą i pieprzem ) z jednej strony. Układamy plaster sera, plaster szynki, plaster sera i szynki. Ciasno zwijamy.  Jajka roztrzepujemy. Zanurzamy roladki. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Ściskamy dłońmi, aby bułka tarta dokładnie przywarła w każdym kącie.  Na patelni rozgrzewamy dużą ilość oleju. Umieszczamy  devolay i smażymy na złoty kolor

Kuchnia Paulettes
Rolada czekoladowa z mąki ryżowej 240

Moja pierwsza rolada. Nie jest idealna i pod względem wyglądu pozostawia wiele do życzenia ale wszystko wynagradza jej wyjątkowy czekoladowy smak. Bardzo nam i naszej rodzinie przypadła do gustu. Składniki: Czekoladowa rolada - 4 duże jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/3 szklanki niesłodzonego kakao - 2 duże czubate łyżki mąki ryżowej - 2 duże łyżki startej  gorzkiej czekolady - 1/4 miękkiego masła

Pan i Pani Smith w kuchni
Przekąski z tortilli na imprezę – mini tortille 219

Często na wszelkich imprezach i domówkach pojawiają się przekąski z tortilli tzw. mini tortille lub roladki z tortilli. Nic dziwnego, bo roladki z... The post Przekąski z tortilli na imprezę – mini tortille appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
MAŚLANE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z DŻEMEM DOMOWEJ ROBOTY 176

godzin. Po tym czasie ciasto zagniećcie jeszcze raz. Podsypując delikatnie mąką, rozwałkujcie na kwadrat grubości kilku milimetrów. Posmarujcie dżemem (konfiturą, czekolada lub dowolnym nadzieniem), zwińcie w roladę. Przygotujcie okrągłą lub kwadratową formę, wyłóżcie ją pergaminem. Roladę pokrójcie na plastry (dowolnej lecz stałej grubości), plastry ułóżcie obok siebie w formie, pamiętając o zachowaniu odległości (ciasto sporo jeszcze urośnie). Przykryjcie ponownie ściereczką

OliveandThyme
Serowe roladki- dwie metody przygotowania. 197

Serowe roladki z oliwkami i pietruszką. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, moją ostatnią propozycją na karnawałowy bufet są serowe roladki. Wybrałam dwa przepisy, które różnią się od siebie sposobem przygotowania i oczywiście farszem, ale głównie chodziło mi o porównanie sposobów przygotowania serowej bazy. Przedstawiam Wam dzisiaj moją subiektywną opinię, a oczywiście sami zadecydujecie, która

dolcevitainmykitchen
Tostowe roladki z truskawkami. 146

Tostowe roladki z truskawkami. Edyta Guhl. Witajcie w ten niedzielny ranek i zapraszam na tostowe roladki( French Toast Roll up). Są przepyszne, pachnące cynamonem i mają nadzienie z serka i tuskawek. Można dodać do nich nutellę lub zamienić truskawki na jabłka lub banany. Są bardzo łatwe do przygotowania i można potraktować je jako deser, my jedlismy je do popołudniowej kawy

dolcevitainmykitchen
Zupa krem z pieczonych buraków z kozim serem 274

osób. 8 średniej wielkości buraków 1 duża cebula 5 - 6 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cytryna 1 łyżeczka suszonego majeranku sól, pieprz do smaku 150 g roladki z koziego sera szczypta ziół prowansalskich SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Buraki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na ósemki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki. 2. Wykładamy warzywa(...)przez około 15 - 20 minut na małym ogniu. 4. Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, solą, pieprzem i majerankiem. 5. Roladkę z koziego sera kroimy na plastry o średniej grubości, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania