przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana
Kulinarne przygody Gatitywygląda przyciągająco. Zastanawiasz się, czy jest możliwość zrobienia dania, które mimo, że powstało na jednej patelni wygląda bardzo efektownie? Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem na mięsne roladki w kształcie rogalików z kładzionymi kluskami, brokułem i sosem koperkowym // Składniki: mała podwójna pierś z kurczaka lub duża pojedyncza 50 g mozzarelli 1 cebula 1/2 brokuła 2 jajka 5 łyżek wody
Via Gustokażdym prostokącie przy jednym brzegu kładziemy farsz, zwijamy w rulon, a boki lekko ściskamy aby farsz nam nie wyszedł. Ostrym nożem tniemy nasz rulon pod skosem na małe roladki. Układamy luźno w nasmarowanej brytfance tak aby nam się nie posklejały podczas pieczenia. Każdą roladkę smarujemy po wierzchu wodą, czekamy aż podrosną i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemieszając aż część płynu odparuje i sos zgęstnieje. Plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem, opiekać kilka minut na grillu lub suchej grillowej patelni. Każdy plaster posmarować warstwą mięsnego nadzienia, zwijać roladki. Połowę sosu wylać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć na nich ciasno roladki, na wierzch wylać resztę sosu. Naczynie przykryć, wstawić na ok 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
6niebogrillowanie zaczynamy. Ja 👩 też wystartowałam i dla całej rodziny 👩 👦👧👨 obiad na grillu przygotowałam. Filety z kurczaka 🐔 masą serową z pastą z rukoli wypełniłam i roladki z nich zrobiłam. Jeszcze szynką szwarcwaldzką pozawijałam i w folię spożywczą schowałam. Do tego młode ziemniaki i marchewkę przygotowałam i wszystko grillowałam. Roladki wyszły idealnie 👌, a z nadzieniem serowo rukolowym
Moniki SmakołykiSmaczna propozycja na kolację :) Rolada z mięsa mielonego, z warzywami i kiełbasą :) Potrzebujemy mięso 0,5 kg, włoszczyznę w paskach 0,5 kg, przyprawy, jajko i kawałek kiełbasy :) Mięso, jajko i przyprawy łączymy razem i wykładamy na folię, rozpłaszczamy dłonią... Potem przykrywamy druga folią i wyrównujemy wałkiem...ściągamy folię. Nakładamy warzywa, coś zielonego i kiełbasę. Zawijamy... Chowamy
chleba naszegożur, przygotowany z własnoręcznie zmielonej mąki owsianej. Nie ma piękniejszego uczucia Różowe jajka Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko Rolada z jabłkami w 45 minut Puszysta i delikatna rolada z jabłkami. Od momentu zaczęcia jej przygotowywania, zjecie ją już za Cytrynowy sernik na zimno Dzisiejszy sernik to propozycja od najlepszego polskiego
NiePieprz.plKiedy pekluję szynkę lub schab i potem gotuję je w przyprawach, zostaje mi aromatyczny wywar. Wykorzystuję go do gotowania zup. Tym razem dusiłam w sosie własnym roladki schabowe z suszonymi pomidorami. Pomidory oddały swój aromat i smak, więc wywar wykorzystałam do ugotowania zupy pomidorowej w formie kremu. Dodałam do niej również wędzoną paprykę w proszku, która jeszcze bardziej podkreśliła smak(...)marchewka kawałek selera puszka krojonych pomidorów bez skórki ok. 700 ml passaty pomidorowej ew. 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wywaru mięsnego (użyłam bulionu, w którym dusiły się roladki ze schabu z suszonymi pomidorami) 2 łyżki słodkiej papryki w proszku szczypta chili, sól i pieprz do smaku 2 łyżki wędzonej papryki dowolne zioła (oregano lub bazylia lub zioła do pizzy
Czerwień i błękitstudzimy. Do szpinaku dodajemy teraz ricottę i bułkę tartą, ponownie przyprawiamy całość do smaku. Wyrośnięte ciasto wykładamy na deskę wałkujemy na prostokąt, nakładamy farsz i zawijamy w roladę. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, łączymy jej końce (powstanie rodzaj wieńca), potem nacinamy ostrym nożem jego brzeg. Całość odstawiamy do ponownego wyrastania na 1/2 godz. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Cukiernia Pychotkizostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na podsypaną mąką deskę wyłożyć ciasto, krótko je wyrobić, podzielić na trzy porcje, rozwałkować, nałożyć część nadzienia, brzegi podwinąć i zawinąć ciasno w roladę układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, żółtko wymieszać z łyżką mleka i pędzelkiem posmarować rolady, ponacinać czubkiem noża aby para miała ujście, zostawić na blaszce na 15 minut piekarnik
W Mojej Kuchni Lubięsiekamy,mieszamy z twarożkiem śmietankowym oraz z dwoma łyżkami śmietany.Farsz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt.Na placku rozsmarowujemy farsz,zostawiając wolne brzegi,zwinąć.Wierzch rolady smarujemy żółtkiem wymieszanym ze śmietaną.Roladę układamy szwem do dołu na blaszce przykrytej papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika na 200st..Pieczemy 25 min.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipodwojenia objętości na około 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wielkości około 40 x 40 cm. Posmarować cienką warstwą nutelli. Zwinąć na kształt rolady. Ostrym nożem przeciąć roladę wzdłuż, zostawiając jeden z końców nieprzecięty. Spleść ciasto ze sobą, złączyć końcówki. Umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką, pozostawić w cieple do ponownego
Domowa cukiernia EwyŚcinamy tłuszcz (można z niego zrobić domowy smalec). Do miseczki wsypujemy sól, pieprz, rozmaryn, tymianek i paprykę, mieszamy. Taką mieszanką przypraw nacieramy mięso z obu stron. Zwijamy boczek w roladę dość ściśle i obwiązujemy sznurkiem. Odstawiamy mięso do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez(...)przykryciem. Zlewamy tłuszcz który się wytopił i wstawiamy do pieczenia bez przykrycia również na 40 minut. Po upieczeniu studzimy mięso i jeśli ma być na kanapki to kroimy zimną roladę na plasterki
słodkie i nie tylko historie kulinarnemylnego! Nie potrzebujesz nawet miksera! Ciasto zagniotłam w czasie, gdy podsmażały się warzywa, zanim spód się podpiekł były już wystudzone, więc szybko przemieszałam je z serkiem i mozzarellą, zrobiłam roladki i siup znów do piekarnika! Wydaje się, że nie wiadomo ile roboty, a tak naprawdę szybka sprawa i w dodatku nie dość, że smaczny efekt, to jeszcze wizualnie (szczególnie(...)było jak najwięcej "ślimaka"). Roladę kroimy na kawałki szerokości około 1,2-1,5cm. Na podpieczony spód wykładamy przygotowaną masę serowo-warzywną, wyrównujemy wierzch i układamy na nim roladki (ciasno obok siebie). Całość wstawiamy ponownie do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 25 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze 45-50 minut. Nad tortownicą wstawiamy
Kolorowy Przepisownik