roladki - 9750 przepisów (strona:256/650)

Roladki bakłażanowe w sosie pomidorowym 201

porze roku trudno mi nie wrócić ze sklepu bez bakłażana. Przerobiłam już chyba każdy przepis z wykorzystaniem tego warzywa, ale jednym z moich ukochanych są roladki, które przygotowuję bardzo często. Jakiś czas temu pokazywałam wam np. przepis na r oladki z bakłażana z pastą orzechową . Dzisiaj serwuję wam roladki z nadzieniem z fety w aromatycznym sosie pomidorowym. Koniecznie spróbujcie! Więcej

Okolice Palnika
szybka jabłkowa rolada 94

piekarniku do 170 ° C około 35-40 minut . Upieczone ,wyciągnąć na deskę w formie,zdjąć delikatnie papier. Ściereczkę posypać cukrem ,wyłożyć na niej ciasto wierzchem do dołu. Ściereczką zwijać roladę , zawiniętą pozostawić do ostygnięcia. Powierzchnię rolady posypać cukrem pudrem lub innymi ulubionymi posypkami .Ostygnięta pokroić na ukośne plastry:)) przepis z tej strony

w mojej kuchni
Bakłażan faszerowany spaghetti 183

makaronem mojej Mamy i gapić się w tą szybę z uśmiechem i przyjemnym uczuciem na dnie żołądka. :) Bakłażan faszerowany spaghetti ( zainspirowany przepisem z nowej ksążki Jadłonomii) Składniki na roladki: ok. 150g makaronu spaghetti 1 -2 szt. bakłażanów sól oliwa Składniki na sos: 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3-4 łyżki oliwy 5 łodyżek(...)widelec porcję makaronu, nakładamy na plastry bakłażana i zwijamy w ruloniki. Gotowe ruloniki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy pozostałym sosem i zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut. Roladki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!  Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Roladki z kurczaka z serem i szynką na potrawce z cukinii 199

niej nie wyobrażam sobie swojej kuchni. Oprócz cukinii zapiekanej z mięsem czy składnika leczo warzywo to ścieram na grubej tarce, chwilę duszę i podaję do mięsa. Dziś prezentuję roladki z kurczaka na potrawce z cukinii. Składniki: 3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty po 6 plastrów szynki i żółtego sera sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek(...)wrzucić cebulę, przyprawić "jarzynką" i chwilę dusić na małym ogniu. Wlać 1/2 szklanki wody, dodać oregano i dusić do miękkości aż cały płyn odparuje. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Gorące roladki podawać na duszonej cukinii, z ziemniakami

Czerwień i błękit
Śniadaniowe roladki z papryką 201

Idealne śniadanie powinno być sycące,  kolorowe i pyszne, dodawać energii na rozpoczęcie  dnia. Znudziły Wam się zwykłe kanapki z szynką ? Polecam roladki! Z piersi   pieczonego indyka, serkiem kanapkowym, papryką i sałatą, zapewnicie sobie nimi  pozytywne rozpoczęcie dnia. Urzekają prostotą w przygotowaniu a zachwycają smakiem. Polecam podawać z chrupiącą bułeczką i kubkiem gorącej herbaty. Tak niewiele(...)kanapkowego o smaku prażonej cebulki 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 10 dag  miksu sałat  Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Jak wykonać takie roladki ? Cienkie plastry wędliny ułożyć na desce, posmarować cienko kanapkowym serkiem, oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę umyć wydrążyć nasiona, pokroić na słupki, cebulę posiekać drobno w kostkę. Posypać cebulą

Wanilia i Kardamon
Roladki z kurczaka 164

Roladki to świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem(...)papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony, którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Na 10 minut przed wyjęciem usuwamy folię jeśli chcemy aby się trochę przyrumieniły

Smakołyki Asi
Rolowana lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami 177

wodzie, a następnie przełożyć delikatnie na deskę do krojenia. Na wierzchu każdego płata lasagne rozsmarować 1 łyżkę nadzienia serowego, ułożyć kilka kawałków uprażonego jarmużu i pieczarek. Zwinąć ciasno w roladkę. W małym garnuszku podgrzać śmietankę, dodać serki topione i zagotować. Dorzucić garść tartej mozarelli i wymieszać do połączenia się wszystkich składników w gładki sos. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować lekko masłem(...)ułożyć roladki z lasagne, a wierzch polać sosem serowym i posypać tartym serem mozarella. Ułożyć kawałki tymianku i zapiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut. Gotowe!. Artykuł Rolowana lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Kapuśniaczki w cieście francuskim 3999

odwinąć z papieru. Farsz z kapusty i pieczarek rozprowadzić po cieście zostawiając z każdej strony wolny margines (jedną dłuższą krawędź wysmarować odrobiną roztrzepanego z mlekiem jajka). Ciasto zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku tak, by krawędź z jajkiem złączyła miejsce sklejenia. Roladę pokroić na 6 równych kawałków (po około 6-7 cm długości). Możecie również zrobić mniejsze kapuśniaczki pamiętając

Nastoletnie Wypiekanie
Roladki schabowe. 169

Dziś mam dla Was pomysł na obiad. Roladki schabowe z kabanosem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Wypróbujcie może Wam posmakują :) Składniki: Ładny kawałek schabu (ja miałam 800 g.) 1-2 cebule 2-3 kabanosy 2 ogórki kiszone musztarda trochę oleju do smażenia 1 ząbek czosnku Do zalania mięsa: 2 i 1/2  szklanki gorącej wody 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka(...)spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane rolady obsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Cebulę która zostanie pokroić w pióra, czosnek w drobną kostkę. Podsmażyć razem z mięsem. W czasie kiedy roladki się smażą mamy chwilę na przygotowanie zalewy w której będą się dusiły. Do rondelka wsypać wszystkie przyprawy, dodać musztardę i gorącą wodę. Wymieszać i zalać podsmażone rolady. Dusić pod przykryciem

Agusiowe smakołyki
Rolada z salami 203

szczypiorkiem (lub bazylią). Całość zwinąć w roladę i ściśle okręcić w folię. Schłodzić w lodówce 2-3 h. Serek można uprzednio zmieszać z odrobiną tartego chrzanu ze słoika, wtedy roladki mają bardziej wyrazisty smak. Przy krojeniu rolady za każdym razem wycieram nóż, by nie pozostawiał serka na roladkach i by wyglądy bardziej estetycznie. Pozdrawiam

Mojewlasne.pl
Roladki z kurczaka z serem feta i suszonymi pomidorami 130

Lubię dania z kurczaka, z którymi eksperymentuje na wiele sposobów. Można np. zrobić roladki z kurczaka serem feta i suszonymi pomidorami, na które przepis jest... The post Roladki z kurczaka z serem feta i suszonymi pomidorami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Roladki drobiowe z omletem i papryką 240

Roladki z omletem i papryką konserwową? Dlaczego nie? Ja przygotowałam omlety na malutkiej patelence – tak małej, że zmieści się na niej tylko jedno jajo sadzone. Jeśli Wy nie macie tak małej patelni, możecie przygotować od razu większy omlet i pokroić go na kawałki. 4 pojedyncze piersi kurczaka (ewentualnie 2 piersi indyka) 4 jajka + 4 łyżeczki mleka + 4 łyżeczki mąki(...)cienkie paseczki. Na środku każdego fileta układamy omlet. Na nim, przez środek, układamy paseczki papryki konserwowej, a boki posypujemy posiekaną natką. Całość zwijamy ściśle w roladę. Obwiązujemy nicią. Obsmażamy roladki na mocno rozgrzanym oleju, do zezłocenia. Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy rosołem. Przykrywamy folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Podpiekamy około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe z papryką w sosie z Ajvarem 148

Dzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem Ajvaru i wędzonej papryki w proszku, którą od pewnego czasu dodaję do wielu moich dań. Zapraszam i polecam! Składniki na 10 roladek: 10 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) salami w plastrach

Czerwień i błękit
Drożdżowe zawijańce z nadzieniem orzechowo - klonowym 121

maksymalnie 2 - 3 łyżki. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 35x25 cm ( w razie potrzeby podsypując mąką ). Na cieście równomiernie rozsmarować nadzienie. Następnie zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Roladę pokroić ostrym nożem na plastry o grubości około 3 cm. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozcięciem do dołu. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce

Opowieści z piekarnika
Drożdżowe ślimaki z serem i jeżynami oraz "Siostry" 149

ciasto na prostokąt o grubości ok. pół centymetra. Ciasto posmarować ricottą i wysypać jeżynami, zostawiając ok. 3 cm górnego marginesu. Ten pusty margines posmarować odrobiną wody. Zwinąć całość w roladę i ułożyć na sklejeniu. Skleić obie końcówki po bokach. Roladę pokroić ostrym nożem na bułeczki grubości ok. 2 cm. Bułeczki odkładać na wcześniej przygotowane blachy. Posypać je odrobiną cukru (farsz

Weekendy w domu i ogrodzie