roladki - 9750 przepisów (strona:250/650)

Klops w cieście francuskim z serowym środkiem 191

Uwielbiam takie szybkie obiady. Zagnieść, wymieszać, wyłożyć na ciasto i siup do piekarnika. Rolada jest idealna na ciepło jak i na zimno. Arkusz ciasta francuskiego (25x20 cm) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki 100 g żółtego sera Sól Pieprz Czosnek granulowany(...)układamy na arkuszu ciasta francuskiego, zostawiając po 2 cm z każdej strony aby móc je skleić. Na mięsie rozkładamy starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (złączeniem do dołu). Wierzch ciasta nacinamy w poprzek, aby mięso mogło parować. Pieczemy pod przykryciem (folią aluminiową) w 200*C przez 45 minut

VioletoweKucharzenie
pieczony, zawijany schab z mięsem mielonym... 181

blachę z papierem do pieczenia piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec bez przykrycia około 60 minut, w trakcie pieczenia pod koniec polać ciut wodą roladę- upieczoną wystudzić dobrze najlepiej całą noc w chłodnym miejscu, będzie się dobrze kroić - rolada ze schabu nadziewana mięsem mielonym jest najlepszym domowym wyrobem do pieczywa, nadaje się do codziennych posiłków

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z grzybami (np. do pracy) 201

posmarować rozbełtanym jajkiem. Jeden z dłuższych boków ponacinać ostrym nożem co kilka milimetrów na długość ok. 1 - 1,5 cm, drugi zgiąć i nałożyć na farsz. Całość zwinąć w roladkę. Roztrzepać delikatnie pióropusz utworzony z ponacinanego ciasta. Każdą bułeczkę-roladkę odłożyć pióropuszem w górę na formę dokładnie posmarowaną olejem. Piekłam w dwóch tortownicach, układając bułeczki blisko siebie, by je potem

Weekendy w domu i ogrodzie
Zawijane keksowe bułeczki z lukrem. 180

część osobno wałkujemy na lekko posypaną mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm. Każdy prostokąt smarujemy stopionym masłem, posypujemy mieszanką keksową i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w dość szerokie plastry, formujemy z nich okrągłe bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, ponieważ znacznie urosną. Z każdej rolady wykroimy 10 bułeczek

Izabelawkuchni
Drożdżowe zawijaski z ketchupem. 233

sobą zabrać na piknik czy na wycieczkę, a upieczone w ładnej formie np. wianuszka będą się ładnie prezentowały, można wtedy odrywać sobie po takim zawijasku. Zapraszam:) Do przygotowania roladek bardzo polecam ketchup od  JAMAR . Ketchup jest bardzo smaczny i gęsty, jestem z niego bardzo zadowolona. Jest to już mój ostatni przepis z produktów, które otrzymałam w ramach  współpracy(...)każdy rolujemy jak roladę, a następnie kroimy w plastry. 4. Pieczenie: Plasterki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, można z nich uformować wianuszki lub po prostu poukładać jedną roladkę obok drugiej. Pozostawiamy jeszcze na kilka minut w ciepłym miejscu, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 30 minut. 5. Sos: Składniki sosu dokładnie ze sobą

Izabelawkuchni
Ciasto biszkoptowe z pianką, galaretką i roladkami. 192

odstawiamy na kilkanaście minut i kroimy w cienkie plastry. Plastry układamy na piance. 4. Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia, następnie wykładamy ją na roladki. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub całą noc. 5. Podanie: Dobrze stężone ciasto kroimy tak, żeby w każdym kawałku znalazła się roladka. Podajemy i życzę smacznego

Izabelawkuchni
Jesienne cinnamon rolls z dynią 208

wymiarach 40 x 30 cm. Powierzchnię całego prostokąta równomiernie smarujemy nadzieniem dyniowo-jabłkowym. Nadzienie posypujemy równą warstwą cukru cynamonowego. Wszystko to skrapiamy roztopionym masłem.  Ciasto ciasno zwijamy w roladę (zwijamy od dłuższej krawędzi). Roladę kroimy w poprzek na 16 plasterków o grubości 2,5 cm. Tak przygotowane ,,ślimaczki" układamy w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce do pieczenia z odstępami

Kuchnia Łukasza
Roladka z fileta z kurczaka z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 179

pomidory i bazylię cienko w kostkę. Mieszam składniki razem. Fileta z kurczaka rozbijam tłuczkiem do mięsa, kładę na środek masę z mozzarelli, pomidorów, bazylii i oliwek i zawijam rulon. Roladkę obtaczam w mące, jajku i bułce. Smażę na złoty kolor z każdej strony. Podaję z ugotowanymi ziemniaczkami i pomidorami z mozzarellą i listkami bazylii.   Artykuł Roladka z fileta

MojaQchnia.pl
szybka jabłkowa rolada 139

piekarniku do 170 ° C około 35-40 minut . Upieczone ,wyciągnąć na deskę w formie,zdjąć delikatnie papier. Ściereczkę posypać cukrem ,wyłożyć na niej ciasto wierzchem do dołu. Ściereczką zwijać roladę , zawiniętą pozostawić do ostygnięcia. Powierzchnię rolady posypać cukrem pudrem lub innymi ulubionymi posypkami .Ostygnięta pokroić na ukośne plastry:)) przepis z tej strony

w mojej kuchni
Bakłażan faszerowany spaghetti 233

makaronem mojej Mamy i gapić się w tą szybę z uśmiechem i przyjemnym uczuciem na dnie żołądka. :) Bakłażan faszerowany spaghetti ( zainspirowany przepisem z nowej ksążki Jadłonomii) Składniki na roladki: ok. 150g makaronu spaghetti 1 -2 szt. bakłażanów sól oliwa Składniki na sos: 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3-4 łyżki oliwy 5 łodyżek(...)widelec porcję makaronu, nakładamy na plastry bakłażana i zwijamy w ruloniki. Gotowe ruloniki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy pozostałym sosem i zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut. Roladki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!  Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Śniadaniowe roladki z papryką 243

Idealne śniadanie powinno być sycące,  kolorowe i pyszne, dodawać energii na rozpoczęcie  dnia. Znudziły Wam się zwykłe kanapki z szynką ? Polecam roladki! Z piersi   pieczonego indyka, serkiem kanapkowym, papryką i sałatą, zapewnicie sobie nimi  pozytywne rozpoczęcie dnia. Urzekają prostotą w przygotowaniu a zachwycają smakiem. Polecam podawać z chrupiącą bułeczką i kubkiem gorącej herbaty. Tak niewiele(...)kanapkowego o smaku prażonej cebulki 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 10 dag  miksu sałat  Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Jak wykonać takie roladki ? Cienkie plastry wędliny ułożyć na desce, posmarować cienko kanapkowym serkiem, oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę umyć wydrążyć nasiona, pokroić na słupki, cebulę posiekać drobno w kostkę. Posypać cebulą

Wanilia i Kardamon
Roladki z kurczaka 222

Roladki to świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem(...)papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony, którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Na 10 minut przed wyjęciem usuwamy folię jeśli chcemy aby się trochę przyrumieniły

Smakołyki Asi
Rolowana lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami 230

wodzie, a następnie przełożyć delikatnie na deskę do krojenia. Na wierzchu każdego płata lasagne rozsmarować 1 łyżkę nadzienia serowego, ułożyć kilka kawałków uprażonego jarmużu i pieczarek. Zwinąć ciasno w roladkę. W małym garnuszku podgrzać śmietankę, dodać serki topione i zagotować. Dorzucić garść tartej mozarelli i wymieszać do połączenia się wszystkich składników w gładki sos. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować lekko masłem(...)ułożyć roladki z lasagne, a wierzch polać sosem serowym i posypać tartym serem mozarella. Ułożyć kawałki tymianku i zapiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut. Gotowe!. Artykuł Rolowana lasagne z gorgonzolą, jarmużem i pieczarkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Roladki schabowe. 211

Dziś mam dla Was pomysł na obiad. Roladki schabowe z kabanosem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Wypróbujcie może Wam posmakują :) Składniki: Ładny kawałek schabu (ja miałam 800 g.) 1-2 cebule 2-3 kabanosy 2 ogórki kiszone musztarda trochę oleju do smażenia 1 ząbek czosnku Do zalania mięsa: 2 i 1/2  szklanki gorącej wody 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka(...)spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane rolady obsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Cebulę która zostanie pokroić w pióra, czosnek w drobną kostkę. Podsmażyć razem z mięsem. W czasie kiedy roladki się smażą mamy chwilę na przygotowanie zalewy w której będą się dusiły. Do rondelka wsypać wszystkie przyprawy, dodać musztardę i gorącą wodę. Wymieszać i zalać podsmażone rolady. Dusić pod przykryciem

Agusiowe smakołyki
Rolada z salami 258

szczypiorkiem (lub bazylią). Całość zwinąć w roladę i ściśle okręcić w folię. Schłodzić w lodówce 2-3 h. Serek można uprzednio zmieszać z odrobiną tartego chrzanu ze słoika, wtedy roladki mają bardziej wyrazisty smak. Przy krojeniu rolady za każdym razem wycieram nóż, by nie pozostawiał serka na roladkach i by wyglądy bardziej estetycznie. Pozdrawiam

Mojewlasne.pl

Proponowane wyszukiwania