roladki - 9750 przepisów (strona:245/650)

Francuskie roladki z parówką i serem 130

Szybka przekąska z ciasta francuskiego, w którym parówki z serem się schowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy   zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać,   na ciepło lub zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści(...)nożyka do pizzy   przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości.  Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 25 krążków   które przekładamy na przygotowaną formę, zachowując odstępy. Rada: krążków może być więcej, w zależności wielkości formy

Moniki Smakołyki
Rolada schabowa z boczkiem 206

powstał duży cienki plaster mięsa. Całość z obu stron, posypać przyprawami, solą i pieprzem. Na całości ułożyć plastry boczku.  Mięso zwinąć ciasno wzdłuż dłuższego boku tworząc roladę. Tak przygotowany kawałek mięsa z wierzchu dokładnie owinąć plastrami boczku. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia, roladę wstawić w naczyniu żaroodpornym, do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec 15 minut

kulinarnyswiatdomi
"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 148

inne. Kolejne są pasztety i smarowidła do kanapek gdzie znajdziemy przepisy na różne pasztety, pasty i terriny. Pieczenie na ciepło i zimno to pieczone schaby, szynka, karkówka czy mostek. Rolady i pieczenie oj tutaj kolorowe i bardzo apetyczne rolady do przygotowania w domu. Przechodzimy do mięs panierowanych i szaszłyków gdzie znajdziemy przepisy na kotlety, kawałki kurczaka, szaszłyki czy grillowany kebab

kruche babeczki
Rolada z pieczarkowym wnętrzem 487

Prosty i smaczny pomysł na rodzinny obiad. Pasta pieczarkowa oraz ser sprawiały, że danie pomimo swojej prostoty jest pyszne. Taka rolada sprawdzi się również na wszelkiego rodzaju świętach czy domowych uroczystościach.  1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany 100 g wędzonego surowego boczku 200 g pieczarek 2 cebule 100 g żółtego sera Olej do skropienia Pieczarki(...)czosnkiem granulowanym. Następnie na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku. Na boczek wykładamy przygotowaną pastę pieczarkową oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasny rulon. Wierach rolady przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz obkładamy resztą boczku. Mięso układamy na foli aluminiowej, skrapiamy loejem i szczelnie zwijamy. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50 minut. Przed końcem pieczenia

VioletoweKucharzenie
Kurczak nadziany dynią 113

Bardzo smaczne, roladki z kurczaka nadziewane aromatyczną pieczoną dynią są idealnym pomysłem na jesienny obiad. Słodkość dyni idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem, co daje zaskakujący efekt smakowy, który w pełni zadowoli fanów tego sezonowego warzywa. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 500g dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 plastrów sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej papryki(...)wymieszać i chwilę podsmażyć. 4. Każdą połówkę fileta przeciąć w taki sposób aby powstał jeden płat, troszkę rozbić, położyć 2 plastry sera, nałożyć podsmażoną dynie a następnie zwinąć jak roladkę. Każdą osobno owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez   30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 265

brakuje chęci lub czasu na długie stanie w kuchni, np. gdy niespodziewani goście pukają do drzwi.  Na plackach tortilli rozsmarowujemy śmietankowy twarożek i układamy gotowe składniki. Zwijamy w roladki, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu. Można przygotować maksymalnie 4 godziny przed planowanym podaniem i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 2 duże placki tortilli(...)plastry szynki parmeńskiej,  porwane na mniejsze kawałki suszone pomidory oraz pokrojone na cząstki karczochy.   Posypujemy suszonym oregano oraz tartym parmezanem. Zwijamy w miarę ciasne roladki. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki lub podajemy od razu.  Przed podaniem kroimy na mniejsze kawałki o grubości 2-3 cm., układamy na półmisku i dekorujemy listkami bazylii

cool and minty
Jak upiec idealny biszkopt 479

Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej, a jak masz ochotę, możesz nawet zjeść go tak jak stoi. Inspiracja Moje Wypieki. posprzątaj blat, na którym będziesz robić biszkopt, usuń rzeczy których nie będziesz używać do przygotowania(...)wszystkie składniki, odmierz je, przesiej, umieść na blacie. forma – może być tortownica z odpinanym rantem, może być zwykła blaszka, może być blacha od piekarnika (w przypadku biszkoptu na roladę). Dno formy do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, boków formy niczym nie smaruj, bo biszkopt ma rosnąć przyklejając się do boków formy, jeżeli boki będą wysmarowane tłuszczem, biszkopt urośnie

moj przepis na
Roladki z kurczaka z nadzieniem ze szpinaku i sera 101

każdym płacie rozłożyć masę ze szpinaku. Ser pokroić w słupki o grubości 1 cmx 1cmx 1cm x 1cm. Ser położyć na płacie i dokładnie zawinąć. Zabezpieczyć wykałaczką, żeby roladki się nie odwinęły. Obsmażyć roladki na złoty kolor na patelni. Zdjąć obsmażone zraziki z patelni. Na patelnię na której smażyły się zraziki wrzucić pokrojone w cienkie plasterki marchewki. Smażyć chwilkę. Wlać

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe nadziewane jarmużem 138

pasuje do mięsa. Tradycyjny schabowy na obiad zawsze się sprawdza ale czasem warto go nadziać , tym bardziej że delikatny schab doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Zapraszam na dobre roladki z jarmużem! Składniki na 5 porcji: 5 grubych plastrów schabu bez kości 20 dag liści świeżego jarmużu 1 cebula 2 łyżki klarowanego masła 5 plastrów sera żółtego np. gouda(...)smaku solą i pieprzem. Zestawić z ognia. Na każdym płacie schabu układać po plastrze żółtego sera, rozłożyć farsz jarmużowy posypać pokrojonymi na paseczki suszonymi pomidorami, zawinąć   ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego

Wanilia i Kardamon
flamenquínes cordobéses 209

Pyszne roladki, nadziewane szynką serrano. Mogą być z wieprzowiny, mogą z wołowiny. W przepisach pojawia się polędwica wołowa, polędwiczki wieprzowe, schab wieprzowy, albo szynka. Podawane jako danie główne, albo jako przekąska. Czasem mięso jest marynowane w soku z cytryny, czosnku i natce pietruszki, czasem tylko solone i pieprzone. Czasem dodawany jest do środka żółty ser, częściej nie… Zależy(...)słupki” – poukładać wzdłuż dłuższego boku kawałka mięsa. Jeżeli dodajemy ser – analogicznie, albo plastry po całości, albo słupki wzdłuż dłuższego boku. Ciasno zwinąć w rulon. Każdą roladkę zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej*. Smażyć na złoto na głębokim oleju. Raczej dłużej, w niższej temperaturze, żeby mięso zdążyło dojść, a nie przypaliła się panierka. Zwykle

stajnia gołębie od kuchni
Rolady drobiowe ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami 244

coś w rodzaju gęstej pasty. Plastry mięsa rozkładamy na desce, posypujemy niewielką ilością pieprzu i nakładamy porcję farszu. Delikatnie go rozprowadzamy po mięsie po czym zwijamy mięso w zgrabną roladkę. Owijamy je ponownie folią spożywczą tworząc rulonik i odstawiamy na jakiś czas, aby zachowały swój kształt. W ten sposób postępujemy z resztą filetów. Rolady panierujemy w mące, następnie w roztrzepanym(...)jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor na małym ogniu przez około 15 minut. Na ostatnie kilka minut przykrywam patelnię pokrywką i lekko podduszam roladki aby mieć pewność, że nie będą surowe w środku

My simple kitchen
Rolada z owocami 102

Dziś proponuję Wam szybką roladę z owocami. Owoców w tym roku jest mnóstwo bo obrodziły, więc można je wykorzystać do słodkich wypieków. Polecam więc upiec takie słodkości. rolada z owocami Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pieczeń z cukinią i marchewką 99

folii aluminiowej rozprowadzamy mięso mielone, formujemy prostokąt. Na mięsie rozkładamy paseczki marchewki, na niej rozprowadzamy cukinię. Doprawiamy niewielką ilością soli i ziół prowansalskich. Z pomocą folii zawijamy mięso w roladkę. Przekładamy do keksówki w taki sposób, by zawinięcie folii było na wierzchu. Pieczemy około 70-80 minut w 180 stopniach. Pod koniec folię rozrywamy, a wierzch mięsa delikatnie smarujemy olejem(...)najlepiej za pomocą pędzelka). Ponownie wstawiamy do piekarnika do czasu, aż wierzch lekko się zarumieni. Uwagi: Ja roladkę zapiekałam w sumie przez około 80 minut. Na ostatnie 10 minut włączyłam funkcję grill, by wierzch lekko się zarumienił

Smaki Na Talerzu
Pastéis de Nata - portugalskie babeczki budyniowe z Belem 117

minutach ciasto rozwałkuj ponownie na podsypanym mąką blacie. Tym razem na prostokąt o wymiarach 45 x 55 cm. Ostatnią porcją masła posmaruj całość i zwiń jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Podziel ją na 2 równe części i każdą zawiń dokładnie w folę spożywczą. Gotowe ciasto na  pastéis de nata w staw do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej(...)całą noc.  *Jeśli z jakiegoś powodu korzystasz z gotowego ciasta francuskiego, to posmaruj je 50-70 g masła i zwiń po prostu jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Dalej postępuj analogicznie według przepisu. Krem do pastéis de nata Do rondelka wlej wodę i wsyp cukier. Garnek wstaw na mały ogień i gotuj do momentu, aż syrop osiągnie 105°C (około

Food Square
Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 98

śmietankę, wsypać cukier i przyprawę do piernika, całość wymieszać . Świeże ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, ułożyć na pergaminie do pieczenia, rozłożyć nadzienie z jabłek i śliwek i zawinąć jak roladę, zwinięciem do dołu. Posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać płatkami migdałów. Włożyć do nagrzanego do 200*c piekarnika na grzaniu góra dół i piec 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszyć(...)dopiekać jeszcze 15-20 minut (do zrumienienia) Po upieczeniu kroić na grubsze plastry jak roladę. Słodkich wypieków!  W przepisie został użyty produkt z  Kuchni Świata

Wanilia i Kardamon