roladki - 9750 przepisów (strona:245/650)

Rolada z indyka nadziewana bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami 356

Aromatyczna rolada to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1kg fileta z indyka 100g suszonych pomidorów sól pieprz mieszanka  przypraw chilli 2 łyżki masła extra Pesto: 1 doniczka świeżej bazylii 1 pęczek natki z pietruszki 3 ząbki czosnku 100g orzeszków ziemnych 40ml soku z limonki 80ml oliwy extra(...)Suszone pomidory osuszyć z oliwy i drobno posiekać. 4.  Pesto rozsmarować na płacie z indyka, a na wierzchu ułożyć warstwę posiekanych suszonych pomidorów. Całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia.   Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec przez około 40 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki wieprzowe duszone we własnym sosie 184

Kolejny mój przepis na roladki. Duszone we własnym sosie są najlepsze. Składniki: Kotlet schabowy 8 szt. Ser żółty 8 plasterków Boczek wędzony 8 plastrów Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Śmietanka 30 %  Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem i odłożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Na każdym(...)kotlecie ułożyć plasterek ser, boczku i dwa słupki cebuli. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami i dobrze obsmażyć na gorącym tłuszczu. Po czym mięso przełożyć do szerokiego rondla, zalać dwoma szklankami ciepłej wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia podprawić śmietanką i nie gotować

Tradycyjna Kuchnia
WRAPY - ROLADKI Z TORTILLI, czyli domowy fast food 2533

WRAPY - ROLADKI Z TORTILLI Smaczne i proste! Domowy fast food, czyli przepis na szybkie, zdrowe i pożywne wrapy z salami, sałatą, ogórkiem i papryką. Idealna przekąska na każdą imprezę, którą można zrobić na wiele sposobów - smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło po zgrillowaniu. Roladki z tortilli - pięknie wyglądają, jeszcze lepiej smakują. Polecam przepis na domowe wrapy z tortilli

Moja Książka Kucharska
Roladki schabowe z suszoną śliwką 231

solą i pieprzem. Mięso z jednej strony posmarować cienką warstwą musztardy, na nim położyć plasterek boczku oraz 2 śliwki, boki schabu złożyć do środka i zawinąć w rulonik. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Roladki smażyć pod przykryciem na złoto z każdej strony na wolnym ogniu. Podawać na ciepło

Simply Food
Śniadaniowe tostowe roladki 183

Pachnące Prowansją roladki z chleba tostowego otulonego aromatycznym wędzonym boczkiem, nadziewane świeżą papryką, szynką i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja na urozmaicone śniadanie. Składniki: 8 kromek chleba tostowego 8 plastrów żółtego sera 8 plastrów szynki konserwowej 8 plastrów wędzonego boczku 1 czerwona papryka zioła prowansalskie Wykonanie: 1.  Chleb tostowy delikatnie rozwałkować wałkiem żeby kromki zrobiły się cienkie(...)pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w słupki. 3.  Na każdą kromkę wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, jeden lub dwa słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć w roladkę. Każdą zwinięta kromkę chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. 4.  Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut (do momentu aż się zrumienią

Szalona Kuchnia Eweliny
Ślimaczki z szynką. 226

części. Każdą z nich kolejno wałkujemy na kwadrat o wymiarach 30x30 cm, smarujemy roztrzepanym jajkiem zostawiając centymetrowy rant z każdej strony. Teraz równomiernie rozkładamy szynkę i zwijamy w roladę. Ostrym nożem kroimy roladę w 12 plastrów, każdy kawałek kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem i oprószamy sezamem i/lub czarnuszką bądź makiem. Bułeczki odkładamy na kolejne 30 minut

Rozpustne gotowanie
GALANTYNA DROBIOWA 272

odmianą dla wędliny. Dodatkowo możemy podawać ją na zimno w formie przystawki jak i na ciepło polaną sosem. Dzięki gotowaniu na parze mięso jest wilgotne i łatwo się kroi. Rolady nie zawierają jajek ani zbóż zawierających gluten. Przepis polecam również dla dzieci jako urozmaicenie na talerzu ! SKŁADNIKI: 2 nogi z kurczaka 2 piersi z kurczaka 1 papryka czerwona ½ puszki kukurydzy(...)kawałki. 2.Piersi oczyszczamy i kroimy w kostkę. 3. Paprykę drobno siekamy. 4. Mięso miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, dodajemy kukurydzę i paprykę. Mieszamy. 5. Z mięsa formujemy 2 rolady i zawijamy folią spożywczą. 6. Gotujemy na parze ok. 30-35 min. 7. Gotową galantynę studzimy , a następnie wkładamy do lodówki

Marcepanowa kuchnia
Roladki schabowe z serem i szpinakiem 875

Roladki wieprzowe ze schabu to jeden z lepszych pomysłów na obiad z wykorzystaniem plastrów schabu. Takie devolay z mięsa wieprzowego z serem to świetna alternatywa do tradycyjnych kotletów schabowych.  Koniecznie zobacz jak robię takie zawijasy ze schabu. Z opisem i zdjęciami krok po kroku nauczysz się smażyć idealne roladki z kotletów schabowych.. z dowolnym farszem

AniaGotuje.pl
Rolada jabłkowa pachnąca cynamonem 183

piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30-35 minut. Po tym czasie jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z blaszki na ściereczkę, posypać cynamonem i zwinąć w roladę. 3.  Polewa: Czekoladę połamać na kostki, dodać śmietanę, masło i całość rozpuścić  w kąpieli wodnej. 4.  Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. 5.  Wystudzoną roladę jabłkową polać

Szalona Kuchnia Eweliny
Nadziewane ćwiartki z kurczaka 220

razem pomysł na doskonałą alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie - po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się podczas zwijania i pieczenia, a po trzecie udka są kilka razy tańsze niż filety. :) Mięso z udek jest naszym zdaniem niedoceniane. Większość stawia na filety, bo są pozornie prostsze do obróbki. Jednak wcale(...)miejscami z udkami i ściągamy folię, aby płyn wyparował. Pieczemy jeszcze 15 - 20 minut. Jeśli frytki będą gotowe szybciej możemy je wyjąc i przykryć, aby nie wystygły. Tak przygotowane roladki doskonale smakują również z kaszą bulgur, komosą ryżową lub sałatką. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Roladki wieprzowe dla dzieci 156

suszone  Sól do smaku Cukier trzcinowy Masło 1 łyżeczka Oliwa z oliwek Przygotowanie karmelu: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę  masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku i rozbić tłuczkiem. Gruszkę obrać, pokroić w słupki. Następnie na rozbitym filecie ułożyć gruszkę, morele, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć(...)naczyniu żaroodpornym, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki. Podawać do obiadu polane karmelem z cukru trzcinowego

Tradycyjna Kuchnia
Jabłkowo - imbirowy drożdżowiec z masą serowo – cynamonową 171

brązowy cukier, przyprawę do szarlotki i dokładnie wymieszać. 4.  Schłodzone ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt o wymiarach  40 x 30 cm, posmarować masą serową i zwinąć w roladę, którą następnie pokroić na 16 plastrów. Plastry rolady układać na spodzie formy (moja  o średnicy 31 cm) wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną.   Na całej powierzchni ciasta powciskać

Szalona Kuchnia Eweliny
Chleb pszenno-żytni wieloziarnisty na zakwasie 266

godzinie zamiast drugiego składania ciasta (strech and fold) wykładamy ciasto na obsypany delikatnie mąką stół, formujemy ciasto w prostokąt, posypujemy równomiernie namoczonymi ziarnami i zwijamy jak roladę. Następnie roladę składamy i przekładamy z powrotem do miski. Po wstępnej fermentacji delikatnie przenosimy ciasto na stół i wstępnie formujemy w kształt kuli. Zostawiamy aby odpoczęło na 20-30 minut. Formujemy ciasto

Przepisy na domowy ser i chleb
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym lub nutellą 201

Każdą z nich rozwałkowujemy na placek o wymiarach mniej więcej 20x30cm. Przy nadzieniu cynamonowym :placek smarujemy cały olejem z esencją masła i posypujemy mieszanką cynamonu i cukru. Zwijamy w roladę i kroimy ostrym nożem na plasterki o grubości około 1 cm. Przy nadzieniu czekoladowym: cały placek smarujemy tylko nutellą, zwijamy w roladę i kroimy. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem

Fiołkowe Talerze
Kotlety Twardowskiego 9629

kotlet złożyć na pół (jak pieróg), a boki zbić tłuczkiem, obrócić i zbić z drugiej strony. Następnie każdy kotlet podwinąć i zbić końcówki, następnie formujemy w dłoniach w podłużne rolady (tak jak na kotlety de volaille (devolaj)). Każdą roladę obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Ponownie formujemy w dłoniach i odstawiamy. Smażymy

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania