Rolada z indyka nadziewana bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami

Rolada z indyka nadziewana bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami

Rolada z indyka nadziewana bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami

Przepis na : obiad

Aromatyczna rolada to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1kg fileta z indyka 100g suszonych pomidorów sól pieprz mieszanka  przypraw chilli 2 łyżki masła extra Pesto: 1 doniczka świeżej bazylii 1 pęczek natki z pietruszki 3 ząbki czosnku 100g orzeszków ziemnych 40ml soku z limonki 80ml oliwy extra virgin 50g sera parmezan pieprz sól Wykonanie: 1.  Umyty filet z indyka rozciąć na duży płat, oprószyć solą, pieprzem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, suszone pomidory, roladki, chilli, przekąski, obiad, przekąska, kanapki, pomysł na obiad, przystawki, rolada z indyka

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.