roladki - 9750 przepisów (strona:237/650)

ZDROWE PRZEKĄSKI IMPREZOWE + FILMIK 107

Każdy plaster ogórka smarujemy serem i zwijamy ozdobnie szynkę parmeńską którą kładziemy na ogórku i wbijamy wykałaczkę.  Placki tortilla smarujemy serkiem, układamy po plasterku papryki i zwijamy, roladki zawijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwijamy i tniemy na centymetrowe kawałki. Na wykałaczkę nabijamy pomidorka oraz roladkę.  Wszystkie przekąski układamy na peterze i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Bułeczki z suszonymi pomidorami i oliwkami – Smak Toskanii 70

ciasto nakładamy (na całość lub na pół ciasta, w zależności od tego jak bardzo „nafaszerowane“ chcemy mieć bułeczki) farsz z suszonych pomidorów i oliwek. Ciasto zawijamy w roladkę, którą „zamykamy“ po obu końcach. Roladkę kroimy na ok. 5 cm kawałki. Bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy oliwą z oliwek i posypujemy solą. Pieczemy

helloforest.pl
Makowiec. 125

sposób przełożyć na folię. Do masy makowej przed wyłożeniem na ciasto, dodać bułkę tartą i ubite białka. Na rozwałkowane ciasto, wyłożyć połowę maku. Zawinąć delikatnie w roladę. I tu zaczyna się problem :) Ciasto jest bardzo delikatne i będzie pękać. Dlatego zawijamy delikatnie i nie stresujemy się :) Pęknięcia delikatnie można skleić. Przełożyć ciasto do keksowki, tu pomoże nam folia aluminiowa :) Złapać(...)folie za brzegi i przełożyć roladę w foli do keksówki. Tak samo, postąpić z drugą częścią ciasta. Następnie folie rozchylić na brzegi foremki, żeby ciasto było odkryte. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45-50 minut. Po wystudzeniu polać lukrem. Mleko wymieszać z cukrem pudrem i kakao, do uzyskania gładkiego lukru

Agusiowe smakołyki
Modra kapusta babci Rysi 436

Modro kapusta - przepis babci Rysi Modra kapusta , modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze Śląska Cieszyńskiego. W ten sposób kapustę robiła teściowa mojej siostry - Babcia Rysia. Jej modro kapusta była po prostu najlepsza :) Dziękujemy Ci Rysiu.    Przepis na modro kapustę: pół czerwonej kapusty lub jedna(...)jest na drugi dzień ale przed podaniem wystarczy odczekać ok. godziny. Można serwować ją  na ciepło i na zimno. Modro kapusta stanowi tradycyjny dodatek do dań kuchni śląskiej - rolady i klusek śląskich

Gotujemy i jemy
Modra kapusta babci Rysi 157

Modro kapusta - przepis babci Rysi Modra kapusta , modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze Śląska Cieszyńskiego. W ten sposób kapustę robiła teściowa mojej siostry - Babcia Rysia. Jej modro kapusta była po prostu najlepsza :) Dziękujemy Ci Rysiu.    Przepis na modro kapustę: pół czerwonej kapusty lub jedna(...)jest na drugi dzień ale przed podaniem wystarczy odczekać ok. godziny. Można serwować ją  na ciepło i na zimno. Modro kapusta stanowi tradycyjny dodatek do dań kuchni śląskiej - rolady i klusek śląskich

Korniszonki
Sałatka z kozim serem i pomidorkami 74

selerem naciowym Przepis na sałatkę z kozim serem i pomidorkami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 15 minut Składniki 100 g rukoli 300 g pomidorków koktajlowych 200 g roladki z sera koziego 2 garście orzechów nerkowca sos: 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju rzepakowego/oliwy z oliwek łyżeczka musztardy szczypta soli dwie szczypty pieprzu Przepis 1 Rukolę i pomidorki myjemy(...)Pomidorki kroimy na pół. Roladkę serową kroimy w kostkę. Orzechy nerkowca delikatnie siekamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy. 2 Sos przygotowujemy w niewielkim słoiczku. Łączymy wszystkie składniki, zakręcamy słoik i mocno nim potrząsamy, do wymieszania się składników. 3 Sosem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy składniki. Sałatkę polewajcie sosem dopiero przed podaniem, aby rukola nie straciła swojej objętości.   Artykuł

Kuchnia Bazylii
Drożdżowy kwiat z jagodami i twarogiem 59

Żeby nie mieć problemów z przełożeniem całości na blaszkę, proponuję rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia posypanym mąką. Na ciasto wykładam masę jagodową i zwijam całość w roladę. Końce rolady sklejam (można posmarować mlekiem). Formuję w miarę równy okrąg. Następnie tnę okrąg co 3 cm na 2/3 głębokości. Każdy kawałek obracam o 90 stopni. Całość smaruję mlekiem i wstawiam

Słodki sentyment
Roladki z szynki konserwowej II 107

Szybka do przygotowania pyszna i efektowna przekąska, niezawodna na imprezie, która szybko znika z półmiska. Jest to druga wersja roladek, pierwsza jest TUTAJ Co potrzeba: 100 g oczyszczonego pora (więcej zielonej części), 100 g żółtego sera w kawałku, 3 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki majonezu, Sól do smaku, Pieprz do smaku 15 plasterków szynki konserwowej, Dłuższe gałązki natki pietruszki(...)szynki i rozkładamy ok. 2 łyżeczki pasty wzdłuż krótszego boku przy brzegu, zwijamy w rulonik zaczynając od strony posmarowanej, na koniec związujemy gałązką natki pietruszki. Jeśli nie macie natki, roladki też będą się dobrze trzymały. Smacznego :)) szynka konserwowa, por, żółty ser, jajka, majonez

Bułka z Chlebem
Roladki z tortilli 131

Roladki z tortilli – najprostsza przekąska z możliwych. Szybka i prosta przekąska na imprezę, składająca się zaledwie tylko z dwóch składników! Świetnie sprawdzi się na weekendowe przyjęcie, urodziny, czy jako przekąska na Sylwestra, Andrzejki, The post Roladki z tortilli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rollsy z tortilli 862

plasterki szynki, 1 łyżce kukurydzy odsączonej z zalewy oraz kilka paseczków papryki i ogórka *** *** Całość ciasno zwijamy w rulon *** *** Zwinięte tortille kroimy na około 3 centymetrowe kawałki. W każdą roladkę wbijamy wykałaczkę *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Zrazy drobiowe pod serem pleśniowym 83

sosów 100 ml sosu ciemnego pieczeniowego oliwa Dodatkowo kilka ziemniaków pokrojonych w plastry sól, pieprz, papryka olej Czosnek posiekać drobno, warzywa pokroić w długie słupki( takie aby wystawały z roladki). Filety rozciąć w połowie, lekko rozbić, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Oliwę rozgrzać, wrzucić czosnek lekko zeszklić , dodać warzywa 2 minuty dusić. Układać w poprzek na rozbitych filetach, zwijać(...)roladki i spiąć wykałaczką. Podpiec na rozgrzanej oliwie , wlać wino i dusić parę minut. Następnie dodać śmietanę i dusić kolejne kilka minut, często odwracając zrazy na patelni. Na koniec wlać sos pieczeniowy, wymieszać. Zrazy wyjąć, przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać sosem. Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć na każdym zraziku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać

gotuj ze mną
Pałki kurze z super dodatkami, pychotka 97

pieprzem, papryką słodką i ostrą, ziłami. Gruszkę obrać i pokroić w grube plastry. Na każdym płacie mięsa położyć gruszkę i kawałek sera. Dokładnie zwinąć i zabezpieczyć wykałaczką przed rozwinięciem. Roladki włożyć do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z serem który pozostanie, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę do mięsa. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez(...)minut, Danie można podać z makaronem i polać sosem. Lub jak ja z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. Sosem polać roladki. Danie super , polecam

Kuchnia Pokoleń
ROLADA ZE SCHABU Z PIECZARKAMI 77

Dziś pędzę do Was z przepisem na schab w formie rolady z pieczarkami. Doskonały na ciepło do obiadu lub na zimno, pokrojony w cienkie plasterki jako przekąska lub wędlina na kanapkę. Propozycja mięsna w sam raz na niedzielny lub świąteczny obiad. Kruche, delikatne mięso dobrze doprawione z pieczarkowym farszem w środku, pychota :) Przygotowanie jest trochę pracochłonne, ale gwarantuję, że smak(...)podsmażyć je na patelni na maśle, przyprawiając solą i pieprzem. Smażyć je do czasu, aż odparuje z nich woda. Na płacie schabu wyłożyć podsmażone pieczarki. Mięso ścisło zawijać w roladę, przełożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C i piec mięso około 40 minut, po tym czasie rozciąć rękaw i piec mięso jeszcze około 20 minut

Zrób to smacznie