roladki - 9750 przepisów (strona:236/650)

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami 122

całość dokładnie wymieszać. 3. Gotowe, wyrośnięte ciasto podzielić na dwie równe części, każdą rozwałkować na kształt prostokąta i przekroić na pół. Na każdej części rozłożyć farsz i zwinąć w roladę, każdą roladę pokroić na porcje o szerokości około 3 cm. 4. Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Kulebiak z kapustą i grzybami 109

30cm. Przestygnięty farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy go równomiernie, cienką warstwą na rozwałkowane ciasto, zostawiając centymetrowy wolny brzeg po dłuższej krawędzi, który będziemy zawijać pod spód rolady.   Zawijamy ściśle po dłuższym brzegu, zawijając brzeg bez farszu pod spód. Przykrywamy roladę ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.   Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 180°. Wyrośnięty

Smaczna Strona
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 764

długi rulonik z ciasta (zwijamy od dłuższego boku, od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach roladki, układając je łączeniem do dołu, zachowując odstępy. Ostrym nożem kroimy ruloniki na około 4 – 5 cm kawałki. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy każdy pasztecik(...)rulonik z ciasta (zwijamy od dłuższego boku, od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach roladki, układając je łączeniem do dołu i zachowując odstępy. 4. Ostrym nożem kroimy ruloniki na około 4 – 5 cm kawałki. 5. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy

Be Fit Be Strong
Top 10 świątecznych przepisów na rybne dania 115

zimno) to poniżej znajdziecie zestawienie 10 przepisów, które możecie przygotować w Święta Bożego Narodzenia. Wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę wybranego dania, aby poznać cały przepis.  1. Rolada z karpia nadziana cebulką, marchewką i pieczarkami podana w sosie śmietanowym .  Karp przygotowany w poniższy sposób będzie delikatny, a zarazem aromatyczny w smaku. Jestem przekonana, że przepisem na roladę

Ugotować
KOTLETY MIELONE W WAFLU 166

ilości wychodzi duża porcja. Ja połowę usmażyłam na obiad, a drugą połowę zamroziłam, zawijając każdą roladkę w folię aluminiową.  Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy mniej niż godzina, aby rolada dała się kroić w plastry i smażyć. Składniki: 4  suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra(...)mięsnej. Wyrabiamy dokładnie. Na każdy wafel nakładamy gotową masę, i zostawiamy wafle na około 30 minut, aby nam zmiękły pod wpływem wilgoci. Po tym czasie rolujemy i każdą mięsną roladę kroimy na około 1.5 cm plastry. Następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami

Walijskie Pichcenie
Pyszne ciasta na Święta 373

marchewkowe z powidłami 21. Sernik pomarańczowy z bakaliami 22. Sernik kajmakowy – z nutą wanilii, domowym cukrem waniliowym i czekoladą 23. Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy od Szwejka 110

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka. 3.   Zawijamy robiąc roladki. 4.   Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.   Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. 6.   Podlewamy szklanką wody(...)przekładamy podsmażone roladki, prużymy do chwili aż mięso będzie miękkie. 7.   Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy papryką ostrą. 8.   Sos zagęszczamy śmietaną rozrobioną z 1 łyżką mąki pszennej i łyżeczką mąki ziemniaczanej. 9.   Danie gotowe. 10.             Smacznego

Kulinarna Chwila
Bejgli z orzechami włoskimi 178

smakołyk pieczony przez Węgrów w każde święta. Bejgli z orzechami włoskimi Bejgli jest połączeniem ciasta drożdżowego z nadzieniem przygotowanym z maku lub orzechów włoskich. Ciasto formowane jest w kształt rolady a następnie pieczone na złoto-brązowy kolor. Masa makowa robiona jest zazwyczaj z maku, rodzynek, masła lub mleka, cukru lub miodu. Do smaku doprawiana jest tartą skórką cytrynową, wanilią(...)sposób przygotowania wierzchniej warstwy ciasta sprawia, iż w trakcie pieczenia tworzy ono charakterystyczną dla bejgli marmurkową skórkę. Przepis poniżej jest na bejgli z nadzieniem z orzechów włoskich. Przepis na roladę makową znajdziecie tutaj . Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do zrobienia bejgli. Ciasto drożdżowe : 50 dkg mąki pszennej 1 dkg drożdży

mecooks
"Wędliny domowe" Stanisław Klimaj, Henryk Rajchelt 125

Wędliny domowe" to książka dla miłośników domowej produkcji wędlin i tych, którzy chcieliby robić wędliny w domu. Znajdziemy tutaj mnóstwo porad jak wyczarować samemu wspaniałe szynki, rolady czy kiełbasy i przekonują, że nie jest to wcale takie trudne. Jak wiemy domowe jest na pewno dużo zdrowsze niż sklepowe, więc ja jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem.  Zacznę od tego(...)mamy wędliny dojrzewające, wędliny w słoiku, pasztety i wędliny gotowane i pieczone. Przepisów jest dużo i są naprawdę fajne i różnorodne. Są wędliny tradycyjne takie jak szynka, baleron czy rolada, oraz te bardziej wyszukane, jak kindziuk czy pastrami. Dla każdego coś dobrego :-) Książka idealna dla osób, które lubią dobrze i zdrowo zjeść oraz poeksperymentować w kuchni. Nie wiem

kruche babeczki
Wieniec makowy 156

dokładnie ciasto i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy na blat posypany mąką. Wałkujemy wąski ale długi prostokąt, smarujemy przygotowaną masą makową. Ciasto zwijamy jak na klasyczną roladę. Następnie układamy zwiniętą roladę w koło, łącząc dwa brzegi razem. Przekładamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Nacinamy co 3 - 4 cm niedocinając do końca. Każdy nacięty

Życie zaczyna się w kuchni
Zakręcone kruche cynamonki 118

lodówki na ok godzinę do schłodzenia, 20 gram masła rozpuszczamy na stolnicy/ blacie oprószonym mąką rozwałkowujemy każdą część ciasta na prostokąt , smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cynamonem i zwijamy tworząc roladę, Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, tak przygotowane dwie rolady kroimy na ok 1 cm plastry i rozkładamy na blasze, ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Blog kulinarny S9.PL
ZDROWE PRZEKĄSKI IMPREZOWE + FILMIK 116

Każdy plaster ogórka smarujemy serem i zwijamy ozdobnie szynkę parmeńską którą kładziemy na ogórku i wbijamy wykałaczkę.  Placki tortilla smarujemy serkiem, układamy po plasterku papryki i zwijamy, roladki zawijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwijamy i tniemy na centymetrowe kawałki. Na wykałaczkę nabijamy pomidorka oraz roladkę.  Wszystkie przekąski układamy na peterze i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Bułeczki z suszonymi pomidorami i oliwkami – Smak Toskanii 81

ciasto nakładamy (na całość lub na pół ciasta, w zależności od tego jak bardzo „nafaszerowane“ chcemy mieć bułeczki) farsz z suszonych pomidorów i oliwek. Ciasto zawijamy w roladkę, którą „zamykamy“ po obu końcach. Roladkę kroimy na ok. 5 cm kawałki. Bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy oliwą z oliwek i posypujemy solą. Pieczemy

helloforest.pl

Proponowane wyszukiwania