Kotlet devolay (kotlet de volaille)

Kotlet devolay (kotlet de volaille)

Kotlet devolay (kotlet de volaille)

Jedna z bardziej klasycznych propozycji na obiad. Mimo, że kotlet devolay (kotlet de volaille) wydaje się być prosty, to trochę mi zajęło przygotowanie idealnego Początkowo głównym moim problemem było wypływające masło, a przecież devolay powinien „sikać” XD Dopiero po jakimś czasie odkryłam, że należy go dobrze schłodzić. Kilka porad. Pamiętajcie, żeby mięso nie było bardzo „wodniste” – naszpikowane wodą. Rozbijajcie go delikatnie, żeby nie zrobić dziury. Masło musi być zimne, a gotowy kotlet musi pocz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

PatiGotujePatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, tarta, devolay, de volaille, bułki, kurczak, roladki, mięso, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, obiad, kotlety drobiowe, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z PatiGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.