roladki - 9750 przepisów (strona:280/650)

Roladki z bobem, suszonymi pomidorami i fetą 149

Smaczne drobiowe roladki z rozgniecionym bobem, ale jeśli ktoś woli może całe ziarna zawinąć w mięso. Wzbogacone suszonymi pomidorami i słoną fetą, to bardzo smaczne zestawienie na obiad. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 400g bobu 1/2 słoiczka pomidorów suszonych 50g sera typu feta sól pieprz czarny Bób ugotować i przelać zimną wodą. Obrać z łupinek i rozgnieść widelcem(...)kurczaka pokroić i rozbić na plastry. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Nałożyć na całej powierzchni rozdrobniony bób, przyciskając do mięsa. Nałożyć paski suszonych pomidorów i fety. Zwinąć ciasno w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami. Smażyć z każdej strony pod przykryciem na małym ogniu. Przed podaniem usunąć wykałaczki. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , WYTRAWNIE Tagged: bób , feta , filet z kurczaka , suszone pomidory

https:KKuchniaMniam
grillowany bakłażan 149

ręcznikiem, smarujemy po jednej stronie oliwą czosnkową oraz oprószamy pieprzem. Na końcu każdego plastra kładziemy po kawałku mozzarelli, listek świeżej bazylii, oraz ćwiartkę pomidora, po czym zwijamy bakłażana w roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami lub połówkami szpatułek do szaszłyków( zabezpieczy to całość przed  rozwinięciem). Na koniec skrapiamy roladki oliwą i  układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając

Miód i pieprz
Roladki z pstrąga łososiowego w szynce parmeńskiej oraz kasza gryczana z dodatkami 176

części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. Sałatka W tym czasie myjemy i osuszamy rukolę, kroimy w kostkę paprykę. Skrapiamy sokiem z cytryny(...)polewamy oliwą z oliwek. Ostatni szlif... Na talerzu układamy kilka łyżek kaszy gryczanej z dodatkami, przekrojone na pół roladki z pstrąga i szynki parmeńskiej oraz rukolę z papryką. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Relacja z SeeBloggers 25-26.07.2015 213

Josephem Wołowina podawana na soczewicy z warzywami z salsą z pieczonej papryki Na koniec warsztaty z przesympatycznym Tomkiem Czajkowskim z  Magicznego Składnika . Wspólnie przygotowaliśmy danie kuchni gruziskiej - roladki z pieczonych plastrów bakłażana z pastą z orzechów włoskich i pieczonego czosnku z dodatkiem granatu. Pychotka! Gruzińskie roladki z bakłażana A najlepsze było to, że we wszystkich warsztatach uczestniczyli wspaniali ludzie

Zawsze głodna!
Roladki z grillowanej cukinii 157

warzywa, do tego farsz ze szpinakową nutą. Przepis dodaję do akcji Paryska Dieta , wydaje mi się, że ten przepis powinien do niej pasować :). Więcej o wspomnianej diecie przeczytacie tutaj! . Roladki z grillowanej cukinii Składniki: - 1 duża cukinia - 1 serek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu - 80 g świeżego szpinaku* - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - sól, pieprz do smaku, pieprz ziołowy, bazylia(...)szpinak zmniejszy swoją objętość. Dopraw całość i ostudź. Dodaj serek wiejski i wszystko razem zblenduj. Na środku każdego plastra cukinii ułóż cienką warstwę farszu, zwiń i wetknij wykałaczkę, żeby roladki się utrzymały.  * Zamiast świeżego możesz też użyć mrożonego, ok. 3/4 szklanki. ** Na mandolinie lub maszynie do krojenia chleba

Corner With Recipes
Wieniec drożdżowy z orzechami i syropem klonowym 137

wyrośnięcia na 1h (powinno podwoić objętość). Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić. Rozwałkować na duży placek, wielkości blachy z piekarnika. Posmarować syropem klonowym, posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć w rulon jak roladę. Przekroić roladę wzdłuż, pozostawiając jeden koniec niedocięty. Rozciętą część spleść ze sobą. Końcówki ciasta złączyć ze sobą na kształt wieńca. Tortownicę lub blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Boki tortownicy posmarować

Moja Galeria Smaku
Bułki drożdżowe z białym makiem i orzechami 154

odstawić na chwilkę aż napęcznieje i lekko przy stygnie  dodać białka i dobrze wymieszać 4. Wyrośnięte ciasto podzielić na połowę Rozwałkować w prostokąt ,wyłożyć połowę masy  zwinąć roladę Roladę pokroić na plastry ok 3 cm każdy plaster przekręcić w ósemkę  położyć na wysmarowaną blachę tak samo zrobić z drugą częścią ciasta i nadzienia  piec 25 minut

W królestwie smaków Beaty
Rolada bezowa z truskawkami 181

puszysta masa. Jeżeli chcemy dodać żelatynę, to rozpuszczamy ją w niewielkiej ilości wody, delikatnie studzimy i wlewamy do masy. Na bezę wykładamy masę, kładziemy owoce i całość zwijamy tworząc roladę. Zawijamy naszą roladę w papier do pieczenia i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, do czasu aż masa nam dobrze stężeje. Po tym czasie pozostaje nam tylko cieszyć się

charlotte gotuje
DROŻDŻOWY KOŁACZ Z SEREM I OWOCAMI 192

odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Dzielimy na 3 pasy. Na każdy z nich nakładamy wzdłuż masę serową i zwijamy jak roladę. Okrągłą foremkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Nasze rolady układamy spiralnie dookoła foremki. Na wierzchu układamy pokrojone plasterki brzoskwini.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175st na ok. 45 minut

Walijskie Pichcenie
Roladki z grillowanego bakłażana 139

Roladki z grillowanego bakłażana są doskonałym dodatkiem do mięsnych dań przygotowanych na grillu.  Możemy je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.  Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne,  a fajnie urozmaicą nasze menu. Ilość papryczki, którą dodacie do pasty ziołowej jest zależna od tego jak ostrą papryczkę kupicie. Moja była malutka i ostra(...)czort. Roladki z grillowanego bakłażana Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duży bakłażan 1 opakowanie serka śmietankowego 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 małej papryczki chili 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii pomidorki koktajlowe garstka świeżych liści bazylii oliwa z oliwek sól morska Wykonanie: Bakłażana kroimy na cienkie plastry, ja kroję go na maszynce

Kulinarne przygody Gatity
Wigilijne paszteciki. 177

wzdłuż dłuższego boku, układamy z jednej strony 1/4 farszu (tak na szerokość około 2 cm), a krawędź drugiego boku smarujemy roztrzepanym jajkiem (też na szerokość 2 cm). Zwijamy jak roladę zaczynając od strony z farszem, a kończąc na stronie z jajkiem. Każdą roladę dzielimy na 5-6 cm kawałki, smarujemy jajkiem i układamy na wyłożonej papierem blasze. Możemy posypać kminkiem

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe z serem. 1164

nich wałkujemy na prostokąt o wymiarach około 24x16 cm. Masę serową również dzielimy na cztery części i jedną z nich smarujemy na powstałym blacie ciasta i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku (więc otrzymamy roladę o wymiarach około 24x6 cm). Powstałego zawijańca dzielimy na cztery równe części, następnie tępą stroną noża dociskamy środek bułeczki tworząc wgniecenie biegnące wzdłuż dłuższego boku

Rozpustne gotowanie
Ciasto Czarna róża. 118

minut na blado złoty kolor. Studzimy.      Pozostałe ciasto wyjmujemy z lodówki, każdą część wałkujemy na placki o wymiarach 16x35 cm, smarujemy chłodną masą makową, zwijamy na rolady i układamy obok siebie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (taka sama blaszka jak poprzednio). Otrzymane cztery rolady wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C i pieczemy

Rozpustne gotowanie
ZUPA ZIEMNIACZANA Z MIĘSNYMI ROLADKAMI 309

Uwielbiam zupy i bardzo lubię wypróbowywać na nie ciekawe przepisy, więc dzisiaj proponuję zupę bardzo ciekawą i wykwintną, bo z mięsnymi roladkami. Takie roladki z powodzeniem zastąpią makaron czy grzanki, a przy tym są niezwykle aromatyczne i smaczne. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres

Przepisy Aleksandry
Marchewkowy mus w liściach pora 182

Pozostałe pory pokroiłem drobniutko w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem, roladki gotowałem na parze 10 minut. Pokroiłem na plastry

R'n'G Kitchen