roladki - 9750 przepisów (strona:283/650)

WIENIEC DROŻDŻOWY Z SEREM 133

minut. Na stolnicę wysypujemy odrobinę mąki, wykładamy ciasto i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach około 50 na 30 cm. Tak przygotowane ciasto smarujemy nadzieniem, posypujemy rodzynkami i zwijamy w roladę, wzdłuż dłuższego boku. Roladę przecinamy na pół, na całej długości i zaplatamy niczym warkocz. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując wieniec i pozostawiamy na 15 minut do podrośnięcia

Kuchnia w opałach
Zaskocz bliskich 246

morską  i pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złotego koloru - około 40minut. Jako kolejną część dania przygotuj dość duże piersi z kurczaka , tak by się dobrze zwijały w roladki. Pokrój w cienkie plastry, lekko ubij i przypraw wedle uznania (ja użyłam soli, pieprzu, papryki i chilli). Odstaw do lodówki na czas przygotowania reszty składników. Przygotuj suszone pomidory w oleju(...)czosnek marynowany w curry i ser camembert, pokrój wszystko w cienkie paski. Na każdy plaster mięsa ułóż ser, pomidory i czosnek. Zawiń ciasno roladki, aby nie rozwinęły się podczas smażenia. Po obtoczeniu, w jajku i bułce z odrobiną mąki, usmaż na złoty kolor z dwóch stron (tuż przed podaniem). Przedostatni etap to odrobina zieleniny na talerzu czyli sałatką z rukolą

Gotuj z Natką
Roladki schabowe z orzechami. 215

żółtka widelcem, a następnie dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie wymieszać. Każdy kotlet posmarować z jednej strony masą orzechową posypać parmezanem i  zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem

O kuchni z uczuciem
Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami 1274

Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. W smaku jest bardzo delikatna, a piersi soczyste. Składniki: 2 duże piersi kurczaka (podwójne) 4 jajka 1/2 szklanki majonezu 60 dkg pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Wykonanie: Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto(...)posolone piersi (składniki wykładamy na mniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone pieczarki (doprawione sola i pieprzem - pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min. Zamiast pieczarek można dodać: szpinak z fetą, paprykę lub inne warzywa. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Placek drożdżowy z jabłkami i rodzynkami 216

nadmiaru soku, dodać cukier i cynamon oraz rodzynki - wymieszać. Wyrośnięte ciasto ponownie szybko zagnieść i podsypując mąką rozwałkować na duży prostokąt. Na cieście rozłożyć jabłka z rodzynkami, zwinąć w roladę. Roladę podzielić na 9-10 okrągłych bułeczek. Tortownicę średnicy 26 cm posmarować tłuszczem. Na środku ułożyć jedną bułeczkę, dookoła niej rozłożyć pozostałe. Placek drożdżowy posmarować rozmąconym białkiem. Piec

kolorowotorcikowo
Filo z makiem, bakaliami, orzechami i czekoladą 183

święta planowałam zrobić baklavę jednak przypomniałam sobie o tym w ostatnim momencie. Brakowało mi składników i czasu. I tym oto sposobem powstały te roladki. Dodałam to co miałam pod ręką i to był strzał w dziesiątkę :) Szczególnie smakowały mojemu mężowi. Polecam :) opakowanie ciasta filo (miałam 7 arkuszy ) 2 łyżki mela 4 łyżki dobrej jakości masy makowej 2 łyżki kandyzowanej skórki

Mienta blog
Naleśnikowe roladki - idealne na imprezę! 1219

Kolorowe, smaczne i zawsze pod ręką - naleśnikowe roladki!  To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Do przygotowania w wielu wariancjach smakowych. U mnie pierwsza połowa- z serkiem, sałatą, szynką i serem, a druga - z czosnkiem, koncentratem, twarogiem i papryką.  Składniki: - ok.  5-6 dużych placków naleśnikowych (u mnie pól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej) na pierwsze(...)drobno posiekanym czosnkiem. Twaróg zmiażdżyć widelcem z mlekiem/jogurtem/śmietaną, dosolić do smaku. Wypełnić nim naleśniki. Na koniec dodać kawałki drobno pokrojonej papryki, zawinąć w rulon, pokroić, nadziać.  Gotowe roladki wyłożyć na talerz i... zajadać ze smakiem :)! Szczęśliwego (smacznego) nowego roku

Kuchnia Ellie
Makowiec krucho-drożdżowy 670

Kiedyś rzadko go robiłam, oczekiwanie na wyrośnięcie ciasta drożdżowego do tej pory mnie męczy, dlatego częściej na stole pojawiał się sklepowy wypiek. Jednak ostatnim razem postanowiłam przygotować krucho drożdżową roladę, aby sprawdzić czy można zrobić idealne ciasto makowe w domu, którego przygotowanie nie zajmuje pół dnia. Jej! Udało się dużo bardziej niż myślałam. Wyszło idealne, a jego zrobienie zajmuje dosłownie(...)przygotowane ciasta wykładamy po połowie masy makowej, pozostawiając brzegi bez masy. Rolujemy. Boki ciasta zawijamy i układamy tym zwinięciem na blacie. Z drugim ciastem postępujemy tak samo. Rolady odstawiamy pod przykryciem na około 35 minut – można pominąć, choć wtedy wychodzą dużo smaczniejsze. Wierzch ciast smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 40 minut

Słodkie Przyjemności
ROLADKI Z CHIŃSZCZYZNĄ 285

Iglotex mam jeszcze kilka mieszanek warzywnych wykorzystałam więc jedną z nich i przygotowałam chińszczyznę...ale tak inaczej. Zawinęłam ją w  roladki drobiowe, a podałam na kuskusie który otrzymałam od firmy Piątnica.   Składniki: 70 dag piersi z kurczaka sól,pieprz zioła prowansalskie 1 szklanka kusukusu z Piątnicy opakowa nie mieszanki orientalnej Iglotex olej do smazenia Wykonanie: Pierś z kurczaka(...)Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem z ulubionym sosem pieczeniowym. U mnie sos cebulowy. Do roladek użyłam mieszanki orientalnej Iglotex: Zapraszam na stronę firmy, gdzie znajdziecie całą ofertę produktów: http://www.iglotex.pl/ Kuskus otrzymałam od firmy Piątnica. Bardzo często używamy go w moim domu do dań miesnych

Z Majeczką w kuchni
Wieniec drożdżowy z tapenadą 238

ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30-40 minut. Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy, wałkujemy na prostokąt o wymiarach około 30x40 cm, smarujemy tapenadą i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Następnie przecinamy roladę ostrym nożem wzdłuż na dwie części i zaplatamy w warkocz. Końce warkocza sklejamy z sobą tworząc wieniec. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

Smakowity Blog Kulinarny
Rolada z indyka 422

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada z piersi z indyka nadziewana szpinakiem z serem feta i suszonymi pomidorami. Można podawać ją na ciepło na obiad lub jako wędlinę na kanapki. Smakuje pysznie. Post Rolada z indyka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 156

kurczaka  i ziół robimy marynatę. Nacieramy mięso i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady.  Robimy robimy  to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni(...)Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Roladki schabowe w pikantnym sosie 223

plaster schabu zawinąć zaczynając od strony z nadzieniem i obwiązać bawełnianą nicią. Obrać cebulki i drobno posiekać, również posiekać na drobniutko paprykę, dla ułatwienia można to zrobić używając blendera. Roladki obsmażyć z każdej strony, na osobnej patelni lekko podsmażyć cebulkę, a następnie dodać do niej paprykę i razem podsmażyć. Roladki przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać cebulkę z papryką

Mix smaku
Makowiec drożdżowy 236

szykujemy masę samodzielnie zaglądamy do Joanny . Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na prostokąt grubości ok. 3mm. Nakładamy 1/3 masy makowej pozostawiając 2 cm od brzegu. Zwijamy roladę, wzdłuż dłuższego boku, podwijając końce pod spód. Tak postępujemy z kolejnymi porcjami ciasta i masy makowej. Papier do pieczenia smarujemy olejem, przekładamy roladę i zawijamy dwukrotnie, pozostawiając 1 cm luzu

mojewypiekiinietylko
Przepisy na Sylwestra 405

Żółta sałatka 3. Sałatka ryżowa po węgiersku 4. Tuńczyk w muszelce 5. Sałatka makaronowa z tuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli 5. Sakiewki ze szpinakiem 6. Parówki w cieście francuskim Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania