Schab nadziewany śliwkami

Schab nadziewany śliwkami

Schab nadziewany śliwkami

Taki schab można podawać na ciepło jak i na zimno. Będzie super daniem na specjalne okazje i nie tylko. Alkohol nada mięsu soczysty smak i lekki aromat. To jest pycha Schab umyć i wysuszyć, usunąć tłuszcz i ścięgna. Powinien zostać piękny czysty płat mięsa. W miseczce wymieszać olej z pozostałymi składnikami marynaty i posmarować nimi mięso. Najlepiej zostawić tak mięso w lodówce na noc, ale możecie być też kilka godzin. Włożyć mięso do woreczka. Jak zostanie Wam marynata to włożyć ją również do mięsa. Super jest j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mięso, śliwka, marynaty, sosy, roladki, obiad, schab ze śliwką, ziemniaki, dania mięsne, świąteczne, świąteczne przepisy, wieprzowina, kolacja, ziemniaki na obiad, mięsa pieczone, pomysł na obiad, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, soczysty schab pieczony, dania bez mięsa, drugie danie, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.