rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:56/116)

Bajgle pełnoziarniste 74

chleb z samych ziaren chlebek z pesto chlebek z cukinii cebularze Ekspresowe bułki bez wyrastania Bułki poznańskie Ciabatta Kajzerki Bagietki Rogaliki maślane Bajgle bez gotowania Przepis na bajgle BAJGLE PEŁNOZIARNISTE Ilość porcji: 6 bajgli Przygotowanie: 2 h 10 minut Składniki: 450 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ minimum 1050) 260 ml ciepłej wody 1 łyżka miodu 7 g drożdży suszonych

nietylkopasta.pl
Ciasteczka kokosowe 139

Wczorajsze rogaliki rozeszły się w tempie ekspresowym, dlatego dziś upiekłam te pyszne ciasteczka kokosowe – idealne do porannej kawki Spróbujcie koniecznie! Składniki: – 2 jajka – 15g wiórków kokosowych + odrobina do posypania ciasteczek – słodzidło wg smaku (u mnie 40g cukru trzcinowego, jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki, to należy dodać trochę więcej słodzidła) – 2 łyżki kefiru – 2 łyżki

Smaki Armine
Domowe powidła śliwkowe z czekoladą i kakao-czekośliwka 190

nazywają je śliwkową nutellą. Jedno jest pewne, są bardzo pyszne, idealne nadają się do wszelkiego rodzaju wypieków, naleśników, ciasteczek,bułeczek,rogalików czy na kanapki. Sezon na śliwki trwa, więc bardzo zachęcam do zrobienia sobie kilku słoiczków na nadchodzącą zimę :) SKŁADNIKI -2 kg śliwek (najlepiej węgierki)-waga z pestkami -0,5 szkl cukru-szklanka 250ml -100g czekolady gorzkiej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
miękkie pierniczki z nadzieniem migdałowym 263

smaku. Ciasto przygotowałam z mojego starego przepisu na najlepsze pierniczki , a jako nadzienie wykorzystałam masę migdałową , którą zwykle nadziewam trzyskładnikowe rogaliki. Wyszło idealnie - ciasteczka są mięciutkie od samego początku, a połączenie smaków piernika i migdałów - jak dla mnie - doskonałe. składniki: 1/2 kg mąki 3 łyżeczki sody 170 g miodu 125 g masła 1 paczka przyprawy korzennej 170 g cukru

babka w formie
Ciasto Bounty bez pieczenia 1399

niedziele i moje wirtualne koleżanki zapraszają do przeglądu wspaniałości, a w nich:  Babka pomarańczowa Doroty , Jogurtowe rogaliki Małgosi , Sernik Bożeny , Jaglane deserki Marcepanowego Kącika , Panna Cotta Diany  oraz Muffinki , Drożdżówki Marzeny  oraz Czekoladowy Murzynek Joanny.   Składniki: na spód: 300 gram biszkoptów 100 gram masła na masę kokosową: 1½ szklanki mleka 3,2% 300 g wiórków kokosowych

Życie zaczyna się w kuchni
Rogaliki z serem feta i łososiem 198

Składniki: Ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Ser feta pokrojony w kostkę Łosoś wędzony pokrojony na mniejsze kawałki Białko do posmarowania rogalików Przygotowanie: Ciasto pokroić w trójkąty, W podstawie trójkątów  poukładać  ser i łososia. Zawinąć i posmarować  na wierzch białkiem. Piec w temperaturze 180*C do momentu, kiedy rogaliki się ładnie zarumienią

The Sweet Damsel
Bułeczki drożdżowe z dżemem i serem. 177

później wystarczy 15-20 sekund w mikrofali i cieplutka bułeczka gotowa. Przepis na bułeczki drożdżowe z serem oraz  rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi już zamieszczałam, a dziś przyszedł czas na bułeczki drożdżowe z dżemem i serem. Polecam! Składniki na bułeczki drożdżowe z dżemem i serem ROZCZYN: 50 g drożdży (0,5 kosteczki) 0,5 łyżki cukru 1/3 szklanki

Rozpustne gotowanie
Maślane rogaliki z sezamem 201

serem i kruszonką:d pycha:) pamiętam jak moja babcia takie robiła, pachniała nim cała kuchnia.   W środku rogalików nie dałam żadnego nadzienia są tak  maślane, że nic im więcej nie trzeba, zapraszam więc do wypróbowania  przepisu.  Składniki na 18 rogali 50 g drożdży 600 g mąki 150 g masła 150 g cukru szklanka mleka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Maślane rogaliki z budyniem i truskawkami 173

Maślane rogaliki z budyniem i truskawkami Puszyste, niezwykle delikatne i przepyszne rogale drożdżowe nadziane śmietankowo-czekoladowym budyniem i truskawkami. Palce lizać!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 2-3 łyżki roztopionego masła Nadzienie: 1 budyń śmietankowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 100g białej czekolady ok. 150g truskawek Lukier(...)część ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i dzielimy na 8 trójkątów *** *** Na każdym trójkącie układamy łyżkę budyniu oraz pokrojoną na połówki lub mniejsze kawałki truskawkę *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia *** *** Zwinięte rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztopionym masłem

Blog z Apetytem
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym 73

uczelnie lub do pracy. Jak zrobić idealne rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym? Odpowiadam poniżej :) WSKAZÓWKI: Z podanego przepisu wychodzi 40 rogalików czyli dwie pełne blaszki.  W razie potrzeby zmniejsz lub zwiększ proporcje tak aby uzyskać satysfakcjonującą Cię liczbę rogalików. Orzechy włoskie możesz zastąpić orzechami laskowymi lub pistacjami. Ciasto na rogaliki po pierwszym wyrastaniu będzie bardzo delikatne. Podczas wałkowania podsypuj(...)mąką tylko na tyle aby dało się je rozwałkować. Ta jego luźna struktura odpowiada za delikatność rogalików.  Zadbaj aby ciasto wyrastało w ciepłym miejscu. Im cieplej ma - tym piękniej wyrośnie, a co za tym idzie - będzie bardziej puchate.  Składniki: 500 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 25 g świeżych drożdży 200 ml letniego mleka lub napoju roślinnego

Czarnawisienka
Orkiszowo-żytnie rogaliki nadziane kremem Super Krówka (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 165

makiem (na to przyjdzie czas ;) a użyłyśmy w tym celu krem pistacjowo- kakaowy Super Krówka . Rogaliki z czeko nadzieniem to zawsze dobry pomysł do herbatki, kawki czy na wynos do pracy lub szkoły. Gwarantujemy, że każdy będzie ich Wam zazdrościł 😍       Składniki: -190g mąki orkiszowej typ 700 -100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -150g mąki żytniej jasnej(...)opcja wegańska- dodać puree z dyni i razem zblendować na gładko. Jeśli nie to osobno rozmieszać jajka.  2. Mąki i drożdże   dokładnie razem wymieszać. 3. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce (na kaloryfer lub garnek z gorącą wodą) do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). 4. Podzielić ciasto na 4 części

Candy Pandas
Drożdżowe kruche rogaliki świąteczne 198

świątecznymi lub późną jesienią i gorącym grzańcem w kubeczku, pachnącym pomarańczą i goździkami. Te rogaliki mimo drożdży nie są miękkie jak puch, ponieważ schłodzenie ciasta dodaje im delikatnej kruchości, która idealnie komponuje się z marmoladą jak i nutellą (robię je w dwóch wersjach). Spróbujcie :) Składniki: 30dag świeżych drożdży 25dag mąki + 1 łyżka 10dag masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru(...)pozostałych składników i wyrabiamy dłońmi przez 10-15 minut, aż ciasto odstaje bez problemu od dłoni. Ciasto wkłady na godzin ę do lodówki, uprzednio dzieląc je na 3 równe części. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto na średnice 30cm i dzielimy na 8 równych części. Po środku najszerszej części wykładamy łyżeczkę marmolady lub nutelli i zwijamy rogalik. Ciastka wkładamy

ChilliJemy
Oszukane rogale marcińskie 296

jest bardzo smaczna i ekspresowa w wykonaniu. Ciasto również jest bardzo proste i szybkie. Polecam wypróbować!     Składniki: Ciasto: 3 jajka szczypta soli 5 łyżeczek cukru 7g suchych drożdży 180g masła 180ml mleka 600g mąki Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików Nadzienie: 250ml mleka 1/2 szklanki cukru (najlepiej brązowego) 4 łyżki kaszy manny 10dkg migdałów (lub płatków migdałowych) 5dkg

Blog z Apetytem
Rogaliki z masą makową 180

tymi rogalikami...ale jak otrzymałam rogalomanię często piekłam rogaliki..i to takie małe..te mniejsze jakoś mi lepiej pasują..takie na jeden, dwa kęsy.. 3 szkl. mąki 250 g margaryny  250 g serka homogenizowanego dowolne nadzienie[ u mnie masa makowa z puszki] Wszystkie składniki zagnieść ze sobą.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt

Moje domowe kucharzenie