rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:64/116)

Rogaliki 174

Pyszne małe co nieco do kawy, herbaty.. 20 dkg  mąki 20 dkg margaryny 20 dkg twarogu [ zmielonego] Dodatkowo dowolne nadzienie  Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Blat/stolnicę oprószyć mąką.Ciasto [ połowę ciasta] rozwałkować tak, aby można było wyciąć koło o średnicy(...)Każdą połowę przecinać na połowę, aż wyjdzie 16 równych trójkątów. Każdy trójkąt posmarować nadzieniem i zwijać począwszy od podstawy trójkąta. Tak samo zrobić z resztą ciasta. [ja do robienia rogalików wykorzystałam rogalomanię -ciasto podzieliłam na kilka części, rozwałkować na kształt koła , następnie przełożyłam na rogalomanię , wycięłam trójkąty, nałożyłam farsz i zwinęłam rogaliki] .Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki z dodatkiem ziemniaków 597

pomyślał że drożdżowe rogaliki z dodatkiem ugotowanych ziemniaków są takie pyszne. Byłam bardzo ciekawa ich smaku więc musiałam je upiec i wiecie co, są pyszne. Mięciutkie, wilgotne i rozpływają się w ustach. Składniki: 3 i 1/2  szklanki mąki pszennej EKO 500 Młyn Kopytowa 1 i 1/3 szklanki ciepłego mleka 1 jajko 4 łyżki roztopionego masła 2 i 1/3 łyżeczki(...)równe części, każdą rozwałkować na duże okrągłe, cienki placki i podzielić na 8 trójkątów.Na szerszej części ułożyć płaską łyżeczkę powideł śliwkowych i zwinąć ku węższej części.Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem lub matą silikonową, przykryć ściereczką  i ponownie odstawić do podrośnięcia w ciepłe miejsce na około 35 minut.Przed pieczeniem rogaliki posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec

Ala piecze i gotuje
Maślane Rogale Śniadaniowe - Krok po kroku 122

Moje pierwsze rogaliki które upiekłam są na podstawie tego przepisu , oczywiście wprowadziłam swoje modyfikacje aby rogale stały się jeszcze bardziej smaczniejsze. Piekę je już któryś raz i za każdym razem wychodzą jeszcze smaczniejsze. Składniki: 550 gr mąki 70 gr stopionego i ostudzonego masła 25 gr świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1 całe jajo 1 rozbełtane jajko do posmarowania rogali(...)łyzki cukru 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżeczki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego zapach waniliowy W ciepłym mleku rozprowadzamy drożdże z 1 łyżką cukru. Odstawiamy do ruszenia. Resztę składników oprócz masła rotop. mieszamy w misce (mąka, jajo, zapach waniliowy, pozostałe 2 łyżki cukru, śmietane ). Kiedy zaczyn nam "wyrośnie" dolewamy go do naszej miski. Zaczynamy wyrabiać ciasto. Podczas wyrabiania dolewamy

Gotowanie...to proste !
KRUCHE ROGALIKI Z NADZIENIEM Z KRÓWEK 100

Idealny balans słodkości: nie słodkie, kruchutkie ciasto + nadzienie ze śmietankowych krówek 😍 Rogaliki robi się szybciutko, przepis jest prosty i niewymagający dużych nakładów finansowych.  Nie mogą też nie wyjść, czy się nie udać ... 😃 Jako nadzienie możemy wykorzystać powidła, prażone jabłko, budyń czy nutellę.  Polecam gorąco! Składniki : 3 szk. mąki pszennej 1 szkl. gęstej śmietany 12% lub 18% 1 kostka(...)nadając mu kształt koła i dzielimy na 8 części (powstanie 8 trójkątów). Na podstawie każdego trójkąta nakładamy nasze nadzienie. U mnie tym razem były to pokrojone, śmietankowe krówki. Zwijamy rogaliki. Gotowe  układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25 minut (aż się ładnie zarumienią). Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem, albo

Walijskie Pichcenie
Rogaliki dla alergików i nie tylko 159

słabość do drożdżowych wypieków, a największą właśnie do rogalików. Przygotowuję je w różnych wersjach i z różnymi nadzieniami, owocami, dżemem, budyniem, a nawet czekoladą. Tym razem postawiłam na wersję bezmleczną, idealna będzie dla wszystkich którzy mają alergię na białko mleka krowiego lub nie trawią laktozy, gwarantuję, że pozostałym także posmakują.  Składniki: 1 szklanka wody gazowanej 3/4 margaryny(...)misie robota jeśli macie i nie musicie gnieść ciasta ręcznie) umieszczamy mąkę (proponuję na początek dać 4 szklanki), jaja, rozpuszczone drożdże, sól oraz wodę i zagniatamy ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczoną margarynę i dalej zagniatamy, jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Wyrabiamy ciasto ok 10 minut (im dłużej będziemy zagniatać ciasto tym będzie smaczniejsze).  Gotowe

Cynamonowe szczęście
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 349

days. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem śmietankowej i czekoladowej masy oraz szampańskich rogalików tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka(...)łyżki * cukier puder – 2 łyżki * wrząca woda – 1/3 szkl POLEWA CZEKOLADOWA: * czekolada mleczna – 150 g * mleko – 3 łyżki * masło min. 82% – 100 g DODATKOWO: * rogaliki 7 days mini szampańskie – 2 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT KAKAOWY: Białka ubijamy na sztywno, partiami wsypujemy cukier, dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem

Ostra na Słodko
Kruche rogaliki 108

Czas czytania: 3 min Lubicie kruche rogaliki ze słodkim nadzieniem? Pewnie tak, przecież każdy je lubi! Kruche rogaliki często przygotowywane są z typowego kruchego ciasta. Oczywiście bywają rogaliki z ciasta drożdżowego , ale dziś chciałam zaproponować Wam je w innej odsłonie. Będzie to ciasto, które bardzo polubiłam i które nadaje się do różnego rodzaju dań i deserów. Jest to kruche ciasto(...)około trzech może czterech dni. Zapraszam, częstujcie się. Print Kruche rogaliki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Rogaliki przygotowane z ciasta z dodatkiem twarogu, lekko kwaśny pyszne nadzienie. Prep Time 30 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 40 minutes Servings 24 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 160 g mąki pszennej 1 szczypta soli morskiej

SprawdzonaKuchnia.pl
Croissant z migdałami. Pyszny krakowski Lagun 83

Pieczenie 15 min. Kalorie 280 kcal Krakowski Lagun podbił serca Polaków i dotarł do zagranicznych mediów. Przedstawiamy więc przepis na pysznego domowego laguna z migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO NA CROISSANTS 30 g masła roztopionego, ostudzonego 10 g świeżych drożdży (lub 5 g drożdży instant) 170 ml letniej wody 420 g mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka soli(...)migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: CIASTO NA ROGALIKI Świeże drożdże pokrusz paluszkami, wsyp do naczynia z letnią wodą i wymieszaj do rozpuszczenia tworząc coś w rodzaju zaczynu. Jeśli używasz drożdży instant, pomiń ten etap i dodaj je bezpośrednio do przesianej mąki. Mąkę pszenną przesiej do misy, dodaj pozostałe suche składniki: cukier, sól oraz mleko w proszku – wymieszaj

ProstePesto.pl
Rogaliki maślane 91

Domowe rogaliki są puszyste i maślane, po prostu przepyszne! Koniecznie musicie kiedyś spróbować upiec, bo wbrew pozorom przygotowuje się je łatwo. Jak każdemu ciastu drożdżowemu, trzeba im poświęcić nieco czasu, ale wierzcie mi, że warto. SKŁADNIKI 250 ml ciepłego mleka 25 g drożdży 450 g mąki pszennej typ 500 3 łyżki mleka w proszku 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli(...)zostawić na 15-20 minut do powstania zaczynu. Do dużej miski wsypać pozostałą mąkę, dodać pozostałe mleko, rozbełtane jajka, sól, cukier, mleko w proszku, masło i zaczyn. Wszystkie składniki wymieszać łyżką, po czym zagnieść gładkie i elastyczne ciasto (nie dosypywać więcej mąki). Miskę przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na godzinę do pierwszego wyrastania. Wyrośnięte ciasto mocno uderzyć otwartą dłonią

Passions hobbies life
Rogaliki z nadzieniem kokosowym 40

Rogaliki są serio pyszne. Ciasto jest mięciutkie, a nadzienie nietypowe w smaku, a zarazem pyszne. Wychodzi ich sporo, bo 48 sztuk, ale to i tak mało :D. Przepis znalazłam na stronie monikismakołyki Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 50 g masła 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 7 g suszonych drożdży  50 g cukru pudru  1/2 łyżeczki soli(...)wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto rośnie przygotowuję nadzienie kokosowe.  Nadzienie: 150 g wiórek kokosowych  puszka mleczka kokosowego 125 g cukru trzcinowego + mleko do posmarowania rogalików Do garnka wsypuję wiórki kokosowe i cukier, prażę ok 3 min na mniejszej mocy palnika (aż wiórki zaczną lekko łapać brązowy kolor). Wlewam mleczko kokosowe. Gotuję ok 10-12 minut

Gotuj z Agnes
Rogaliki z makiem 164

miękka, ale nie płynna. Wszystkie składniki dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski na stolnicę podsypując mąką. Z gotowego ciasta wałkować koło, podzielić nożem do pizzy na 12 części - 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładać nadzienie. Następnie delikatnie zwinąć i nagiąć rogi. Rogaliki ułożyć na blasze w pewnej odległości

Moje domowe kucharzenie
Rożki waniliowe 147

pieczenia. Dodać cukier, sól, jajko, masło (pocięte na mniejsze kawałki) i miąższ z wanilii. Zagnieść wszystkie składniki, aż do momentu uzyskania jednolitego ciasta (fot.1) . Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (grzanie góra-dół). Jeżeli dysponujemy specjalną foremką silikonową do pieczenia rogalików - równomiernie wypełniamy jej wszystkie zagłębienia, następnie ostrożnie usuwamy nadmiar ciasta a na koniec wyrównujemy całość specjalną packą  (fot.2

Świat Ciasta
Orzechowe rogaliki 155

Spokojne sobotnie popołudnie to doskonała okazja do upieczenia orzechowych rogalików. Jeśli nie masz orzechów, zastąp je marmoladą, nugatem lub marcepanem. Te małe bomby kaloryczne są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Serdecznie zapraszam :-) Skladniki: Ciasto: 200 g masła 200 g serka domowego ( użyłam serka typu philadelfia, nie to nie jest żadna kryptoreklama;-)) 400 g mąki

dolcevitainmykitchen
świąteczne ciasteczka maślane z żurawiną 519

jeszcze inne przepisy na świąteczne ciasteczka. Jeśli lubicie migdały i marcepan z pewnością posmakują Wam pyszne rogaliki wiedeńskie ,   miłośnik om orzechowych smaków polecam kruche ciasteczka z masłem orzechowym . Wielbicielom korzennych aromatów proponuję zaś ciasteczka imbirowe z miodem i oczywiście tradycyjne pierniczki :-) składniki: 220 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki soli

babka w formie