Skusiły mnie co prawda inne rogaliki,ale że nie nie miałam twarogu zrobiłam z innego przepisu.Proste i szybkie do zrobienia,a co najważniejsze smaczne, nawet na drugi dzień.Polecam. 20 g drożdży 250 g gęstej śmietany 18% 1 kostka masła 400 g mąki [ u mnie wyszło ciut więcej] 1 jajko 2 łyżki cukru dowolne nadzienie [ u mnie krem czekoladowy] Pokrojone na kawałki zimne masło utrzeć razem z cukrem w naczyniu thermomiksa 6 sek/obr. 6 .Dodać resztę składników na ciasto i wyrobić 3 min/ i... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...