Czosnek niedźwiedzi - czosnek cygański lub cebula czarownic - roślina znana od wieków, przez lata zapomniana powoli wraca do naszej kuchni. I bardzo dobrze gdyż jest on bardzo
królestwo garówCzosnek niedźwiedzi jest wspaniałą nowalijką, którą niemal każdy powinien włączyć do swojej diety. Sezon czosnkowy trwa krótko, bo pojawia się on od kwietnia do maja, ale
Bułka z ChlebemTekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to
SprawdzonaKuchnia.plKonfitura dyniowa to pierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko:) Czas wykonania: 2
KuchniaWeDwoje.plKolejna konfitura z dyni i pomarańczy to propozycja dla tych, którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej konfitury wymaga dużo czasu, jednak warto mieć
KuchniaWeDwoje.plPo ostatnie wizycie u teściów dostaliśmy sporą ilość buraków, więc postanowiliśmy zrobić z nich buraczki z papryką. Jest to sałatka na zimno do obiadu z przepisu
KuchniaWeDwoje.plPowidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny
KuchniaWeDwoje.plPuree z dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest bardzo proste. Dynię należy
KuchniaWeDwoje.plDynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek
KuchniaWeDwoje.plDomowa kandyzowana skórka z pomarańczy to wspaniały naturalny dodatek do wszelkich wypieków. Skórkę pomarańczową oczywiście można kupić w sklepie, ale zrobienie jej nie jest trudne, więc
KuchniaWeDwoje.plMiodek majowy to syrop z mniszka lekarskiego, który robiłem po raz pierwszy w zeszłym sezonie. Miodek znakomicie nadaje się do słodzenie herbaty w okresie zimowym lub
KuchniaWeDwoje.plKompot truskawkowy inaczej zwany kompotem z truskawek to smak mojego dzieciństwa i jeden z ulubionych napojów. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 słoi 1-litrowych
KuchniaWeDwoje.plCukinia w zalewie curry to idealny dodatek do sałatki greckiej oraz niedzielnego obiadu. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 19 słoików 0,25 l Składniki: 2
KuchniaWeDwoje.plSok z aronii to już kolejny przepis na sok z wykorzystaniem sokownika. Użycie tego urządzenie jest jednym ze sposobów na otrzymanie pysznego soku lub syropu na
KuchniaWeDwoje.plSok ze śliwek to już kolejny przepis na sok z wykorzystaniem sokownika. Użycie tego urządzenia jest jednym z najlepszych sposobów na otrzymanie pysznego soku lub syropu
KuchniaWeDwoje.pl