Kilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek. Dziś zaprezentuję Wam kolejną z moich propozycji co można jeszcze
KuchniaWeDwoje.plDzisiaj kolejny przepis na wykorzystanie pozostałych śliwek po produkcji soku . Czas wykonania: 2-3 h Ilość porcji: 3 słoiki 330 ml i 2 słoiki 240 ml
KuchniaWeDwoje.plSokownik jest urządzeniem za pomocą, którego w łatwy sposób można przygotować sok z malin. Tak przygotowany syrop pozwala zachować smak i zapach owoców na zimniejsze dni
KuchniaWeDwoje.plSuszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, które powinno zagościć w kuchni każdego wielbiciela zdrowego żywienia. Czas wykonania: 1 h (+22-30 h suszenia
KuchniaWeDwoje.plNigdy nie lubiłem, aby marnować jedzenia w kuchni – co owocuje licznymi eksperymentami. Nie zawsze kończą się one powodzeniem, ale na bloga trafiają tylko te sprawdzone przepisy
KuchniaWeDwoje.plSuszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, z pomocą którego możemy w łatwy sposób ususzyć nie tylko śliwki ( http://kuchniawedwoje.pl/suszone-sliwki/ ) ale i maliny
KuchniaWeDwoje.plPrzepis na pyszny dżem z kiwi z żelfixem . Dzięki żelfixowi taki dżem bardzo szybko się robi, wystarczy dosłownie 5 minut gotowania. Jest to ekspresowy przepis
RITA food channelMus z jabłek i gruszek uwielbiam za to, że daje wiele możliwości wykorzystania w kuchni. Jest odpowiedni nawet dla niemowląt, choć uwielbiają go też nastolatki i
WiszniówkaDomowy karczek w słoikach. Najlepsza konserwa jaką jadłam. Dzięki procesowi tyndalizacji możemy przechowywać ją przez wiele lat. Dobrze jest posiadać zapas mięska w tych niepewnych czasach
Blog kulinarny S9.PLProsta domowa śródziemnomorska przekąska np. do kieliszka dobrego wina. Oliwki marynowane z czosnkiem, papryczką chilli i świeżą pietruszką, którą można dowolnie zamieniać np. na oregano
wyzwania kuchenneNalewka cytrynowa - cytrynówka to dzieło mojego męża. W naszym domu to on jest od alkoholi 😉 Przepis dostał od swojego kolegi z pracy i naprawdę jest
Kuchnia MagdaLenySurówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kapusty włoskiej, marchewki i cebuli to bardzo smaczny dodatek do obiadu czy pieczonych mięs. Dodanie włoskiej kapusty nie jest konieczne
e-PrzepisyKulinarneKiszona kapusta z marchewką Kiszonki, kiszone warzywa to produkty pełne wspaniałych dla nas wartości. Są bogactwem m.in. witamin B i C a powstałe w wyniku fermentacji
Dorota SmakujeNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów przechowywania żywności znany ludziom od wieków. Zakonserwowane w ten sposób jedzenie jest nie
R'n'G Kitchen