Ostatnio były czekoladki to dzisiaj mamy dla Was coś owocowego i również jest to prezent od czytelnika a zarazem naszej przyjaciółki Gos i 💚 Gosia jest fanką
Candy PandasKiszona kapusta czerwona Kiszonki, kiszone warzywa to produkty pełne wspaniałych dla nas wartości. Są bogactwem m.in. witamin B i C a powstałe w wyniku fermentacji bakterie
Dorota SmakujePrzepis na pyszne mięso w słoikach, które można zrobić w zaciszu swojej kuchni. Wiadomo, domowe najsmaczniejsze! Artykuł Mięso w słoikach pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąTaki dżem to idealny dodatek do racuszków, naleśników czy też gofrów, ale i gotowe nadzienie do ciast. Myślę że to idealna pora na przygotowanie sobie
Gotowanie...to proste !Cytryny w syropie korzennym idealne do herbaty, lub tylko z ciepłą wodą. Na rozgrzewkę i przy przeziębieniach. Nie jest to słodki syrop, jeżeli lubimy ulep
królestwo garówKiełbasa w słoiku to pyszna i aromatyczna domowa konserwa wieprzowa – jak ją zrobić? U nas znajdziesz sprawdzony przepis krok po kroku oraz porady dotyczące pasteryzacji
Kuchnia Na WypasieZimowa surówka z białej kapusty, marchewki i selera to smaczny dodatek do obiadu, który będzie stanowił dobrą porcję warzyw i zawartych w nich witamin w sezonie
e-PrzepisyKulinarneNowy rok na horyzoncie, a ja przychodzę z obiecanym przepisem na kimchi. To kiszonka na którą zawsze jest dobra pora! Jeśli znudzeni jesteście nijakimi kimchi
Spektrum SmakuSyrop z malej pigwy na zimowe przeziębienia. Składniki: na każdy kilogram owoców pigwy pół kilo cukru Owoce pigwy razem ze skórką ścieramy na tarce, wyrzucamy tylko
prawdziwe jedzenieI znowu przetwarzam. Śliwki, gorzka czekolada i whisky. Powoli zaczynam rozdawać słoiki na lewo i prawo, więc muszę się sprężyć i usmażyć kolejnych parę kg. Trochę
KardamonovyZapełnianie spiżarni na zimę trwa. Tym razem chciałam się z Wami podzielić przepisem na tarte buraki. Takich słoików u nas w domu nigdy za wiele. W
KardamonovyDo tego przepisu, potrzebne są malutkie buraki, takie na dwa kęsy. Jest oczywiście z nimi więcej roboty niż z tartymi, ale dla odmiany czasami warto zrobić
KardamonovyChciałam Wam przedstawić mój kolejny ulubiony wytwór. Jak wiecie, za słodyczami nie przepadam. Należę też do dziwaków, którzy nie szaleją za świeżymi truskawkami. Jestem jednak największą
KardamonovyMusiałam się w końcu zabrać za opróżnianie zamrażalnika, trzeba było zrobić miejsce na nowe owoce. Byłam przekonana, że mam wielką reklamówkę aronii. Aronia okazała się czarną
KardamonovyPolubiłam się już dość dawno z powidłami i czekoladą . Wiśnie i kakao? Czemu nie? Znowu zostałam przez Monę, hojnie obdarowana w owoce. Pierwszym pomysłem była oczywiście
Kardamonovy