Węgierskie leczo z białych papryk

Węgierskie leczo z białych papryk

Węgierskie leczo z białych papryk

Przepis na : obiad

N ie łatwo było mi znaleźć białą paprykę ( starganach tylko zielona i czerwona), a  prawdziwe węgierskie leczo zawiera białą paprykę, cebulę, paprykę wędzoną i słodką. Podaje się je do mięs, lub dodaje kiełbasę. Ja dodałam białą gotowaną fasolę Jaś. Polecam dla wegan. Leczo można zawekować i schować do spiżarni.    Składniki: 6-8 białych papryk  2 duże cebule  3 pomidory paprykowe ( mogą być podłużne) ale paprykowe mają praktycznie sam miąższ 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżeczki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.