Ostry i przepyszny ketchup na bazie słodkiej papryki i chili z czosnkową nutą. Idealny na zimę do wszelkich pieczonych mięs czy domowej wędliny. Doskonale smakuje z cienką wiejska kiełbaską. Jeden z najlepszych przepisów. Dla prawdziwych konserów ostrego smaku, zawsze robię go z podwójnej porcji i nigdy go nie może zabraknąć. Polecam wypróbować. Składniki: 3 kg obranej słodkiej papryki czerwonej 20 dag ostrej papryki chili 3-4 główki czosnku 4-5 liści laurowych 0,5 kg cukru 350 g koncentratu pomi... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...