(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki małosolne Ogórki małosolne to bardzo popularna przekąska w naszej polskiej kuchni. Robiły je nasze babcie, mamy a teraz kolej na nas. Ogórki
Przepiski.plKarkówka w słoiku to sprawdzony przepis na pyszną domową konserwę z galaretką na kanapki. Świetnie smakuje na kawałku świeżo upieczonego chleba, z ogórkiem kiszonym czy pomidorem
e-PrzepisyKulinarne(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z ogórków Sałatka z ogórków do słoików to kolejny świetny pomysł na zachowanie cudownego smaku ogórków na dłużej. Tak przygotowana sałatka z
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aromatyczne i bardzo smaczne ogórki kiszone to ważny punkt na liście letnich obowiązków. Bardzo łatwe do zrobienia ogórki kiszone mogą być świetną przekąską
Przepiski.plCzosnek niedźwiedzi pasteryzowany jest świetnym sposobem na jego przechowanie. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają już miejsca w lodówce, nie mają chłodnej piwnicy
królestwo garówSól czosnkowa, sól z czosnkiem niedźwiedzim . Piękna zielona, aromatyczna sól z czosnkiem niedźwiedzim. Idealna do mięs, szczególnie do steków, pomidorów, sałatek, twarogu.... Bardzo łatwa w przygotowaniu
królestwo garówCzosnek niedźwiedzi - czosnek cygański lub cebula czarownic - roślina znana od wieków, przez lata zapomniana powoli wraca do naszej kuchni. I bardzo dobrze gdyż jest on bardzo
królestwo garówCzosnek niedźwiedzi jest wspaniałą nowalijką, którą niemal każdy powinien włączyć do swojej diety. Sezon czosnkowy trwa krótko, bo pojawia się on od kwietnia do maja, ale
Bułka z ChlebemTekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to
SprawdzonaKuchnia.plKonfitura dyniowa to pierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko:) Czas wykonania: 2
KuchniaWeDwoje.plKolejna konfitura z dyni i pomarańczy to propozycja dla tych, którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej konfitury wymaga dużo czasu, jednak warto mieć
KuchniaWeDwoje.plPo ostatnie wizycie u teściów dostaliśmy sporą ilość buraków, więc postanowiliśmy zrobić z nich buraczki z papryką. Jest to sałatka na zimno do obiadu z przepisu
KuchniaWeDwoje.plPowidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny
KuchniaWeDwoje.plPuree z dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest bardzo proste. Dynię należy
KuchniaWeDwoje.plDynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek
KuchniaWeDwoje.pl