Jak komuś w ogródku rosną orzechy laskowe lub ma do nich łatwy dostęp od znajomych lub rodziny, to warto z nich zrobić domową nutellę! Nie jest to nic skomplikowanego jakby się mogło wydawać. Można ją jeść bezpośrednio ze słoika, z naleśnikami, z chlebem lub nawet zrobić jakieś szybkie ciasto bez pieczenia! Z pewnością zasmakuje Twoim dzieciom i Tobie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na domową nutellę (około 2 słoiczki jak na zdjęciu): 400 g łupanych orzechów laskowych 2 łyżki m...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami