Maliny w miodzie czyli cud miód malina

Maliny w miodzie czyli cud miód malina

Maliny w miodzie czyli cud miód malina

Nie muszę chyba pisać, że połączenie miodu i maliny jest fantastyczne! Ale przygotowanie takich malin w miodzie wymaga cierpliwości, systematyczności i czułego oka. Słoik z tym specyfikiem należy nie tylko odwracać od czadu do czasu, ale i odgazowywać. W przeciwnym razie maliny się po prostu zburzą i zepsują i cały wysiłek pójdzie na marne. Proponuję zacząć od małego słoiczka i wypróbować swoich sił.  Do malin należy użyć łagodnego miodu, akacjowego lub wielokwiatowego. Miód powinien być płynny, jeśli jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.