To chyba już ostatni post z przepisem na dodatek do bułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam
KardamonovyŻadne tam tegoroczne odkrycie, żeby nie było. To odkrycie zeszłoroczne, przepyszne. W tym roku spróbuję dla odmiany zakisić marchewkę. Taki plan. Na zdrowie. Składniki: 4 pęczki
KardamonovyZrobione już któryś raz z kolei, ale jakoś nigdy nie wylądowały na blogu. Proszę więc bardzo, oto i są. Jeżeli chodzi o rodzaj gorczycy, możecie użyć
KardamonovyNie lubię moreli. Parę dni temu kupiłam jedną sztukę, dla córy, niech próbuje nowych smaków. Zanim dałam jej pierwszy kawałek, spróbowałam ja. Kawałeczek. 5 minut później
KardamonovyZacznę od tego, że przepis na kiszone marchewki z wędzoną papryką i chili jest z książki „Misa Mocy”, Ewy Ługowskiej. Trochę sceptycznie do niego
KardamonovyMizeria na zimę do słoików to przepis, który wyciągnęłam od teściowej. W zeszłym roku pierwszy raz spróbowałam tych ogórków, były pyszne. Od razu wiedziałam, że przepis
KardamonovyHanna Szymanderska, to jej przepis. Tak jak pisałam Wam wielokrotnie, nigdy mnie nie zawiodła. Nie wiem jak będą smakowały śliwki w occie z przyprawami korzennymi, muszą
Kardamonovy5 / 5 ( 19 votes ) Zakwas buraczany z majerankiem, idealny na Wigilijny barszcz Barszcz Wigilijny to pyszna potrawa bez której nie ma świąt w naszym domu. Zrobiony
Ogrodnik w podróżyIdealny do wigilijnego barszczu, połowa grudnia to odpowiedni moment by nastawić zakwas z czerwonych buraków. Artykuł Zakwas z czerwonych buraków pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąZdobyć dobre, nie pryskane jabłka w dzisiejszych czasach jest nie lada wyczynem... Dzięki życzliwym sąsiadom takie jabłka mam. Kiedy już są warto zadbać o
Proste PotrawyOto przepis na pyszny dodatek do napojów - ciepłych i zimnych. Idealny na okres jesienno - zimowy. Pigwa jest naturalnym środkiem wspomagającym odporność. Posiada jednak wiele innych właściwości
Kuchnia po mojemu(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chyba nie muszę Was przekonywać do tego, że samodzielnie przygotowana konserwa smakuje najlepiej! Wprawdzie nie wygląda ona tak idealnie jak w sklepie, ale
Przepiski.plPieczarki smażone w panierce z jajka i maki krupczatki zanurzone w słodko-kwaśnej marynacie. Nadają się zarówno do drugiego dania zamiast surówki jak i jako przystawka
Krylowa KuchniaOkra kiszona to mój kolejny przepis, na urozmaicenie swoich kiszonek. Taka okra będzie pyszna jako dodatek do obiadu, albo po prostu tak do schrupania dla witamin
magiczna kuchnia KasiW tym roku po raz pierwszy zrobiliśmy powidła śliwkowe z piekarnika . Po pierwszej degustacji z domową chałką musimy powiedzieć, że przekonała nas do siebie ta metoda
niecodziennikpary