Ogórki kanapkowe z selerem naciowym w zalewie curry do słoików

Ogórki kanapkowe z selerem naciowym w zalewie curry do słoików

Ogórki kanapkowe z selerem naciowym w zalewie curry do słoików

  Kto powiedział, że ogórki kanapkowe mogą być tylko na kanapki. Nic z tych rzeczy, doskonale smakują również jako dodatek do obiadu. Z przepisu wychodzi ok. 10 litrowych słoików Co potrzeba: 4 kg większych ogórków, 1 szt. selera naciowego, 1 liść laurowy na słoik, 2 szt. ziela angielskiego na słoik, Gorczyca Co potrzeba na zalewę: 10,5 szklanki wody, 3,5 szklanki cukru, 3,5 szklanki octu spirytusowego 10%, 7 łyżek curry, 3,5 nieczubatych łyżek soli Wykonanie: Ogórki myjemy, kroimy do dużej miski w plast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.