Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Przepis na : obiad

Poznaj idealny przepis na ogórki małosolne. Chrupiące i pyszne. Proste w wykonaniu. Te smaczne ogóreczki sprawdzą się jako przystawka do wielu dań, kanapek lub grilla. Zapraszam do przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki małosolne – składniki na 1 litrowy słoik: Okolo 500 gram ogórków gruntowych 1 litr wody przegotowanej 1 liść chrzanu 2- 3 duze ząbki czosnku Kilka gałązek kopru lub koperku ( im więcej tym lepszy aromat) 1 lekko czubata łyżka soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.