Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretka z czerwonych porzeczek

https://niecodziennikpary.pl/wp-content/uploads/2022/07/galaretka_z_czerwonych_porzeczek.jpg Kiedy kilka dni temu Ciocia przyniosła nam duże wiadro czerwonych porzeczek, wiedziałam, że część z nich przeznaczę na zrobienie galaretki, a cześć na zrobienie soku. W planach był jeszcze dżem, ale wraz z Mamą stwierdziłyśmy, że ze względu na brak pestek, jednak lepsza będzie galaretka. W ten oto sposób galaretka z czerwonych porzeczek zamknięta w kilkanaście słoiczków zajęła sporą część półeczki w spiżarni i czeka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.