przetwory - 14998 przepisów (strona:532/1000)

Ogórki Kiszone 1074

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aromatyczne i bardzo smaczne ogórki kiszone to ważny punkt na liście letnich obowiązków. Bardzo łatwe do zrobienia ogórki kiszone mogą być świetną przekąską

Przepiski.pl
Czosnek niedźwiedzi pasteryzowany 453

Czosnek niedźwiedzi pasteryzowany jest świetnym sposobem na jego przechowanie. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają już miejsca w lodówce, nie mają chłodnej piwnicy

królestwo garów
Sól czosnkowa, sól z czosnkiem niedźwiedzim 110

Sól czosnkowa, sól z czosnkiem niedźwiedzim . Piękna zielona, aromatyczna sól z czosnkiem niedźwiedzim. Idealna do mięs, szczególnie do steków, pomidorów, sałatek, twarogu.... Bardzo łatwa w przygotowaniu

królestwo garów
Pesto z czosnku niedźwiedziego z orzechami włoskimi 104

Czosnek niedźwiedzi - czosnek cygański lub cebula czarownic - roślina znana od wieków, przez lata zapomniana powoli wraca do naszej kuchni. I bardzo dobrze gdyż jest on bardzo

królestwo garów
Pasta z czosnku niedźwiedziego 136

Czosnek niedźwiedzi jest wspaniałą nowalijką, którą niemal każdy powinien włączyć do swojej diety. Sezon czosnkowy trwa krótko, bo pojawia się on od kwietnia do maja, ale

Bułka z Chlebem
Nalewka z forsycji 110

Tekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to

SprawdzonaKuchnia.pl
Konfitura dyniowa 90

Konfitura dyniowa to pierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko:) Czas wykonania: 2

KuchniaWeDwoje.pl
Konfitura z dyni i pomarańczy 77

Kolejna konfitura z dyni i pomarańczy to propozycja dla tych, którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej konfitury wymaga dużo czasu, jednak warto mieć

KuchniaWeDwoje.pl
Buraczki z papryką 94

Po ostatnie wizycie u teściów dostaliśmy sporą ilość buraków, więc postanowiliśmy zrobić z nich buraczki z papryką. Jest to sałatka na zimno do obiadu z przepisu

KuchniaWeDwoje.pl
Powidła śliwkowe 92

Powidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny

KuchniaWeDwoje.pl
Puree z dyni 89

Puree z dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest bardzo proste. Dynię należy

KuchniaWeDwoje.pl
Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej 81

Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek

KuchniaWeDwoje.pl
Kandyzowana skórka z pomarańczy 82

Domowa kandyzowana skórka z pomarańczy to wspaniały naturalny dodatek do wszelkich wypieków. Skórkę pomarańczową oczywiście można kupić w sklepie, ale zrobienie jej nie jest trudne, więc

KuchniaWeDwoje.pl
Miodek majowy czyli syrop z mniszka lekarskiego 71

Miodek majowy to syrop z mniszka lekarskiego, który robiłem po raz pierwszy w zeszłym sezonie. Miodek znakomicie nadaje się do słodzenie herbaty w okresie zimowym lub

KuchniaWeDwoje.pl
Kompot truskawkowy na zimę 71

Kompot truskawkowy inaczej zwany kompotem z truskawek to smak mojego dzieciństwa i jeden z ulubionych napojów. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 słoi 1-litrowych

KuchniaWeDwoje.pl