Sezon gruszkowo-śliwkowy w pełni, więc aż się prosi, by coś z owoców zachować w słoikach na zimę! Tak też powstał świetny kompot z połączenia
Z MarcepanemPolecam, zwłaszcza jak lubicie ogórki kiszone czy jeszcze bardziej małosolne to cukinia w takiej postaci na pewno Wam posmakuje, jest lekko krucha, delikatna ale się
Gotowanie...to proste !Jabłka prażone z cynamonem są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo aromatyczne z dodatkiem cynamonu i prawdziwej esencji z wanilii. Warto sobie takie jabłka uprażyć, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowa nalewka z pigwy to jedna z najbardziej popularnych nalewek, jakie przygotowujemy w domu. Przepis i sposób wykonania jest bardzo prosty, jednak musimy uzbroić się w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Syrop z melisy idealnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty lub wody w porze jesienno-zimowej. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Bez pasteryzacji. Ja użyłam
Blog kulinarny S9.PLCo zrobić z cukinii? Przejadły Ci się już placki cukiniowe i leczo? Pora na cukinię konserwową, inaczej zwaną marynowaną! Przepis na cukinię marynowaną jest banalny
CzarnawisienkaPieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich również przyrządzić znakomitą sałatkę
Kulinarne przemysleniaSkładniki : 3 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% goździki Przygotowanie : Z podanych składników ugotować zalewę Dynię obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do
Proste PotrawyGruszki do octu powinny być dojrzałe lecz jeszcze lekko twarde. Zbyt miękkie rozgotują się i nie będą super. 2 kg gruszek, 1 l octu jabłkowego 6
królestwo garów