Sprawdź jak zrobić banalnie prosty kompot z czarnej porzeczki w słoikach na zimę. Ma piękny kolor i świetnie smakuje do obiadu. Jest gotowy do picia już po kilku dniach. Czarna porzeczka idealnie nadaje się na dżem, wino, soki i kompot. Tym razem zrobię z niej aromatyczny kompot. Taki sam jak robiła moja mama oraz babcia. Zapraszam na mój sprawdzony przepis z idealnie dobranymi proporcjami 3 składników. Czarna porzeczka dojrzewa razem z wiśnią. Polecam przepis na kompot z wiśni do słoików na zimę . Często t... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery