KOSTKI BAZYLIOWE + FILMIK

KOSTKI BAZYLIOWE +  FILMIK

KOSTKI BAZYLIOWE + FILMIK

Mrożone kostki bazyliowe są aromatyczne, smaczne i niezastąpione zimą do pesto, sosów, spaghetii i wiele innych potraw, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  liście bazylii - duża ilość oliwa z oliwek - około 1/4 szklanki  1/2 szklanka wody (szklanka ma pojemność 250 ml ) PRZYGOTOWANIE :  Liście bazylii obrywamy, przekładamy do misy robota, dodajemy oliwę i wodę i miksujemy aż powstanie jednolita pasta.  Nakładamy ją do foremek na kostki lodu i zamrażamy, po zamrożeniu kostki przekładamy do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.