Prażone jabłka Do szarlotki, do ryżu czy do naleśniczków świetnie sprawdzą się pyszne jabłuszka ze słoiczka. Robi się je łatwo i sprawnie, warto więc mieć takie
Blog z ApetytemRydze marynowane w occie Sezon na leśne grzyby powoli dobiega końca, ale przyszły tydzień zapowiada się bardzo ciepło, jak na październik. Może się uda jeszcze wybrać
Kulinarne przygody GatityPrzepis na pyszne domowe kaszotto z kaszą gryczaną że świeżymi leśnymi grzybami i cukinią. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: średnie
karolgotujeMój przepis na grzyby marynowane w occie. Wyśmienity przysmak i dodatek do dań. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6 słoików 0.5l Trudność
karolgotujeSkładniki: 1/2 kg opieniek marynata: 3 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1,5 łyżki cukru 1 łyżka miodu po kawałku cebuli i marchewki 1/2 łyżeczki gorczycy
czarrna od kuchniSałatka z zielonych pomidorów do słoików to świetny pomysł na wykorzystanie niedojrzałych warzyw. Kiedy nocą coraz dłuższe i chłodniejsze, a dni krótsze – nie są to
Danka Pichciskładniki: ok. 1000 g grzybów leśnych (np. prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kozaki, rydze…) ok. 100 g cebuli 300 ml wody 300 ml octu 10% 10 g
Domowy Smak JedzeniaJabłka prażone z cukrem i cynamonem - zapakowane w słoiczki. Gotowa masa do ciasta lub naleśników na zimę. Składniki: 2800 g kwaśnych jabłek (waga przed
Lena GotujeMoja młodsza córeczka to ogromna fanka masła orzechowego. Co dziennie o każdej porze dnia jadłaby kanapkę z masłem orzechowym. Litrowy słoik tego smarowidła schodzi u nas
Dorota SmakujeDziś drugi w tym sezonie dyniowy przepis. Po musie przyszedł czas na dżem dyniowy. Przepyszny pasuje nie tylko do dań na słodko, lecz również może zostać
Moje Pyszne Siódme NieboPyszne prażone jabłka pachnące wanilią i cynamonem, które wykorzystasz do słodkich wypieków, szczególnie szarlotki. Prażone domowe jabłka użyjesz także do placków, naleśników, podasz na kanapce, z
Zasmakuj KuchniDzisiaj chcę Wam zaproponować przepis na smaczną fasolkę na teraz i do słoików na zimę według przepisu mojej Mamy. Powiem tak – w fasolce, aby była
Olcia gotuje!Buraczki na zimę zaprawiam co rok. To gotowa sałatka w słoiczku. Cała moja rodzina cieszy się ich delikatnym smakiem. To świetny dodatek do obiadu np. kotletów
Olcia gotuje!Składniki: ogórki gruntowe chrzan (korzeń) korona kopru z nasionami czosnek zalewa ;na 1 litr wody czubata łyżka soli Przygotowanie; Ogórki myjemy,słoiki wyparzamy..Do słoików układamy
Olcia gotuje!Składniki; maślaczki cebulka pieprz ziarnisty ziele angielskie liście laurowe gorczyca sól Zalewa; 3 szklanki wody 1 szklanka octu 2 łyżki cukru Wykonanie; Maślaczki obrać ze skórki
Olcia gotuje!