Pyszny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Idealny na kanapkę. Otoczony smalczykiem i galaretką. Gotowany w słoikach może stać wiele miesięcy, w chłodnej piwnicy lub spiżarni, jeśli
Swojskie jedzonkoMaliny i jeżyny w miodzie to cudowne połączenie owoców i miodu. Miód w połączeniu z sokiem z owoców staje się płynny i przeistacza się w syrop
Kulinarne Fantazje MarioliLubicie papryczkę chili? Bo my wszyscy za nią przepadamy. I w sumie nieważne czy marynowana, kiszon a. Ważne, żeby była chrupiąca i
magiczna kuchnia KasiNalewka z czosnku i spirytusu Nalewka z czosnku to naturalny sposób na wzmocnienie organizmu i pozbycie się infekcji. Nalewka z czosnku to nalewka dla zdrowotności
Dieta moja pasjaWrzesień na mojej małej wyspie przybrał piękne kolory. W powietrzu czuć już oddech jesieni. Rześkie poranki przeplatają się ze słonecznymi popołudniami. Jest ciepło i przyjemnie. Korzystając
Wędrówki po kuchniCzęść świeżych leśnych grzybów przerobiłam do słoików. W tym roku po raz pierwszy udusiłam je w towarzystwie koncentratu pomidorowego. Wyszły pyszne. Z podanej porcji wyszło
Kuchnia domowa AniSoki owocowe to zdrowe i orzeźwiające napoje o dużej wartości odżywczej. Są bogate w witaminy i mają piękny aromat. Można je podawać bez rozcieńczenia lub z
Kulinarne przemysleniaDomowy ketchup z papryki i pomidorów to idealna alternatywa dla tradycyjnego ketchupu, który kupujemy w sklepie. Jest o wiele smaczniejszy, zdrowszy i bardzo łatwy w przygotowaniu
Alle Dobre!Dziś przepis dla tych, co lubią ostre smaki. My bardzo lubimy i często się nią zajadamy. A tu znajdziecie przepis na kiszoną słodką paprykę
magiczna kuchnia KasiPrzecieranie owoców na surowo można stosować do owoców jagodowych takich jak: maliny, jeżyny, czarnych jagód, bzu czarnego, truskawek i poziomek. Przeciery są wykorzystywane nie tylko
Kulinarne przemysleniaŚliwki w occie przepis Jak zrobić śliwki w occie? Od lat robię śliwki w occie w ten sam, prosty i niezawodny sposób. Kiedyś znalazłam
Dieta moja pasjaSałatka z grzybów – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Pruchnik, powiat jarosławski W okolicach Jarosławia jesienią grzyby przerabia się na różne sposoby i pasteryzuje w słoikach, żeby również
Trzeci talerzŚliwki to jeden z symboli polskiej jesieni i do tego jaki pyszny! We wspomnieniach mam duże drzewo węgierki rosnące w ogrodzie mojego rodzinnego domu. O tej
Wędrówki po kuchniSkładniki : 30 dag jeżyn 50 dag borówek amerykańskich 20 dag malin dżemix 2:1 Przygotowanie : Owoce umyć, doskonale osączyć Zasypać Dżemixem i dalej postępować tak
Proste Potrawy