Przepis na domowe zielone pesto. Pesto z czosnku niedźwiedziego, migdałów i pistacji Klasyczne pesto to utarte w moździerzu orzeszki piniowe, czosnek, bazylia, oliwa i ser Parmigiano Reggiano. Ten przepis to kolejna wariacja na temat pesto. Zamieniamy bazylię na czosnek niedźwiedzi, a orzeszki piniowe na migdały i pistacje. Możemy użyć tylko migdałów, ale miałam otwartą paczkę z pistacjami, więc postanowiłam je wykorzystać. Parmezan również możemy zastąpić innym twardym serem. Zaletą samodzielnego przygotow...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...