przetwory - 14998 przepisów (strona:520/1000)

Papryczki padron marynowane 118

Papryczki padron marynowane Papryczki padron – jedliście już? Ich nazwa pimientos de Padron wywodzi się od hiszpańskiego miasta Padron. Sławne są jako hiszpańskie tapas – pieczone, smażone lub

Dorota Smakuje
Powidła śliwkowe - bez mieszania 94

Przepyszne i proste do zrobienia. Gotuje się je 4 godziny i nie miesza - tylko czeka aż będą gotowe - proste ? Bardzo proste i pyszne - polecam.....

Swojskie jedzonko
Domowa kiszona kapusta 108

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za

Kuchnia MagdaLeny
Domowa kiszona kapusta 110

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z cukinii i papryki 216

A na blogu kolejny przepis na zamknięcie lata w słoikach.  Tym razem podam Wam przepis na pyszną sałatkę z cukinii, papryki oraz  marchewki. Bo

magiczna kuchnia Kasi
Nalewka ze śliwek węgierek 94

Nalewka ze śliwek węgierek Nalewka ze śliwek przepis na domową nalewkę ze śliwek węgierek. Tradycyjna nalewka staropolska z trzech składników. Nalewka ze śliwek, alkohol słodki, aromatyczny

Dieta moja pasja
Marynowane rydze 104

Poranki pachną już chłodem. W powietrzu unosi się zapach jesieni. Babie lato leniwie snuje się po świecie, łapiąc ostatnie ciepłe promienie słońca. W niedzielne popołudnie wybraliśmy

Wędrówki po kuchni
Smak dzikich roślin – Patrycja Machałek 80

Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury Książka “ Smak dzikich roślin. Ponad 100 przepisów na

Tajemnice Smaku
Nutella ze śliwek 105

Nutella ze śliwek Domowy krem czekoladowy ze śliwek i czekolady. Przepis na popularny krem znakomity do naleśników, kanapek, deserów i ciast. Domowa nutella ze śliwek zwana

Dieta moja pasja
Sos paprykowo czosnkowy z jabłkami Adżika (Adżyka) do słoików 215

  Sos Adżika jest doskonałym dodatkiem do zup, sosów, mięs, potraw z grilla, serów i właściwie z czym tylko Wam posmakuje. Pochodzi z rejonu Kaukazu, używają

Bułka z Chlebem
Chutney z czerwonej cebuli i dzikich jeżyn 104

Chutney (czatni) to gęsty, cudowny sos serwowany jako dodatek do różnych dań. Jego korzenie pochodzą prosto z Indii, kraju orientalnych smaków i pięknych krajobrazów. Na przestrzeni

Wędrówki po kuchni
Dżem z jabłek na zimę 96

Jak zrobić dobry, domowy dżem z jabłek na zimę bez żelfixu? Ten prosty przepis zawiera tylko 4 składniki, a przygotujesz go w mniej niż godzinę! To

Kuchnia Na Wypasie
Ajvar z papryki i bakłażana 140

  Składniki: 6-7 czerwonych papryk 1 średni bakłażan 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Blachę

Qchnia po prostu
Ogórki w curry 134

Jeśli uwielbiacie przyprawę curry, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne ogórki w zalewie curry.  Świetnie się sprawdzą jako 

magiczna kuchnia Kasi
PIECZARKI MARYNOWANE 89

Pieczarki marynowane to doskonała przekąska , dodatek do sałatek lub obiadu . Bardzo lubię pieczarki, więc postanowiłam zrobić sobie sama kilka słoiczków, aby mieć zapasy. Wyszły przepyszne, małe

Zrób to smacznie