Bardzo smaczny sos. Idealny na pizzę lub jako dodatek do sosu do spaghetti itp. Polecam, naprawdę dobry. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, wyciąć stwardniałe końcówki. Papryki umyć, rozłożyć na blaszce. Polać papryki olejem. Piekarnik nagrzać do 170 C, włożyć paprykę do piekarnika i piec 20-30 minut. Papryka musi lekko się pomarszczyć i zwęglić. Następnie rozłożyć papryki na papierze do pieczenia i pozwolić lekko ostygnąć. Zdjąć z nich skórkę i odciąć ogonek. Na patelni rozgrzać olej, dodać poszatkowaną ce... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl