Składniki : 4 kg dojrzałych śliwek węgierek 12 łyżek cukru trzcinowego 1/4 szklanki wody 1 opakowanie pektyny ( 30 g ) opcjonalnie Sposób wykonania :
Przepisy i porady kulinarneDżem pomarańczowy to idealny kompan dla kanapek, które w towarzystwie ciepłej herbaty będą smakować wyśmienicie na śniadanie czy podwieczorek. Może być również użyty w kuchni do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie muszę chyba pisać, że połączenie miodu i maliny jest fantastyczne! Ale przygotowanie takich malin w miodzie wymaga cierpliwości, systematyczności i czułego oka. Słoik z tym
Kuchnia domowa AniKurczak w sosie miodowo-czosnkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia. Posmakuje szczególnie miłośnikom kuchni chińskiej. Główną rolę w tym daniu odgrywa sos na bazie miodu, sosu
Przepiski.plskładniki: 2000 g łopatki wieprzowej 1000 g boczku surowego 4,5 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu 12 ząbków czosnku 600 ml wody 2 łyżki majeranku (opcjonalnie
Domowy Smak JedzeniaW moim warzywniaku jeszcze sporo pomidorów więc stworzyłam własną wersję pysznego sosu. Sos zawiera pomidory, cukinię, cebulę oraz odrobinę papryki. Doprawiłam go mieloną papryką słodką i
Monia miesza i gotujeMamy teraz ostatni czas na wykorzystanie dojrzałych pomidorów i papryki. Pojawiły się pachnące i kolorowe jabłka, więc wykorzystałam te trzy składniki, aby wyczarować z nich pyszny
Kulinarne przemysleniaBardzo aromatyczny sos słodko - ostry, pachnący cynamonem, goździkami i świeżym imbirem, z ostrą nutą papryczki chili. Taki sos pasuje do zimnych mięs czy
Kulinarne przemysleniaPomidory te znalazłam w starych przepisach mojej mamy. Zaintrygowało mnie połączenie składników i postanowiłam je zrobić. Powiem, że smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył 😋 Mogą stanowić
Kulinarne przemysleniaKlasyczny, domowy przepis na pyszny dżem ze śliwek . Do przygotowania naszego dżemu wystarczą tylko dwa składniki! Na dżem śliwkowy najlepiej sprawdzą się śliwki dojrzałe, a nawet
Kuchnia Na WypasieChciałam wam dziś przedstawić bardzo prosty przepis na passatę pomidorą. Prosty sos pomidorowy czy może raczej mus pomidorowy do słoików na zimę. Smak lata zamknięty w
Dorota SmakujeCo roku robię buraki z papryką, a od czasu do czasu z chrzanem. W tym roku zrobiłam jeszcze kilka słoików tartych buraków bez jakiś szczególnych
Kuchnia domowa AniKiszona kapusta zawiera witaminę C, przez co powinno się jeść jej dużo szczególnie jesienią czy zimną. Ponadto jest bogatym źródłem błonnika czy kwasu mlekowego, który odpowiada
Gotuj z PrezesemW zeszłym roku przygotowałam sos pomidorowo-paprykowy do słoików, na zimę. Tym razem postawiłam na sos z cukinii z dodatkiem papryki , który idealnie pasuje
Gotuj z Prezesem