PRZECIER POMIDOROWY SKŁADNIKI 5 kilogramów bardzo dojrzałych pomidorów (najlepiej Lima); łyżka suszonego oregano; łyżeczka mielonego pieprzu; 1 łyżeczka soli; 2 łyżki oliwy extra vergine; dwie łyżeczki
Kuchnia TomkaSOS DO PIZZY SKŁADNIKI 500 ml domowego przecieru pomidorowego, pasaty lub pomidorów w puszce; 1 cebula; pęczek świeżej bazylii; kilka ząbków czosnku; pół łyżeczki suszonych płatków
Kuchnia TomkaGALARETKA Z POMARAŃCZY SKŁADNIKI 1,5 kilograma czerwonych pomarańczy odmiany MORO; 2-3 cytryny; 500 gramów cukru żelującego 2:1; przepis na galaretkę z pomarańczy Artykuł
Kuchnia TomkaDŻEM FIGOWY SKŁADNIKI 2 kilogramy dojrzałych fig 200 gramów drobnego cukru 2 pomarańcze 1 cytryna 1-2 laski cynamonu przepis na dżem figowy z pomarańczami Artykuł
Kuchnia TomkaZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH SKŁADNIKI (na kamionkę o pojemności 3,2 litra) 1,5 kilogram buraków czerwonych; główka czosnku; 2 litry przegotowanej, przestudzonej wody; 2 łyżki
Kuchnia TomkaROSTER TRUSKAWKOWY SKŁADNIKI 1 kilogram dojrzałych, polskich truskawek; 300 gramów cukru; przepis na poster truskawkowy do naleśników Artykuł Roster truskawkowy do naleśników pochodzi z serwisu Kuchnia
Kuchnia TomkaKONFITURA Z GREJPFRUTA SKŁADNIKI dziesięć dużych grejpfrutów 1,5 szklanki cukru przepis na konfiturę z grejpfruta ze skórkami Artykuł Konfitura z grejpfruta ze skórkami pochodzi z
Kuchnia TomkaSyrop z cebuli – babciny sposób na kaszel, przeziębienie i zwiększenie odporności! Ten naturalny lek domowej roboty jest używany już od bardzo dawna, mogą go przyjmować
Blog z ApetytemOGÓRKI KISZONE DOMOWE SKŁADNIKI świeże ogórki gruntowe o zbliżonej wielkości; sól kamienna niejodowana; świeży koper dużo; czosnek kilka główek; korzeń chrzanu; liście dębu, gorczyca, ziele angielskie
Kuchnia TomkaKONFITURA Z POMARAŃCZY SKŁADNIKI 16 dojrzałych soczystych pomarańczy 2 cytryny 1,5 szklanki cukru szklanka wody przepis na konfiturę z pomarańczy ze skórkami Artykuł Konfitura z
Kuchnia TomkaOGÓRKI MAŁOSOLNE DOMOWE SKŁADNIKI 1 kilogram świeżych ogórków gruntowych; duży pęczek świeżego kopru; kilka główek czosnku; korzeń chrzanu; ziele angielskie; ziarna gorczycy; sól (najlepiej niejodowana); przepis
Kuchnia TomkaROSTER ŚLIWKOWY SKŁADNIKI 2,5 kilograma śliwek węgierek; 500 gramów cukru; 2 laski cynamonu; 1 duże jabłko; 2-3 cytryny; przepis na poster śliwkowy z węgierek
Kuchnia TomkaŻURAWINA DO MIĘSA SKŁADNIKI 500 gramów świeżej żurawiny; 150 gramów cukru trzcinowego; 1-2 twarde, ale słodkie gruszki; 1 cytryna; przepis na żurawinę do mięsa Artykuł
Kuchnia TomkaŚwiąteczny likier i życzenia Moi drodzy chciałabym Wam życzyć zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt Niech śpiew głośnych kolęd rozbrzmiewa w waszych domach, a pyszne potrawy będą wspaniałym
Słodkie okruszkiSos żurawinowy przywędrował do nas Ameryki. Stał się popularny w całej Europie i w sumie nie ma się co dziwić, jest naprawdę wyjątkowy! Ma bogaty, słodko
Wędrówki po kuchni